Locus- problem z importem pliku KMZ

Przeznaczeniem działu są porównania odbiorników Garmina z systemami innych producentów, dyskusje o tym jaką nawigację kupić (Garmin czy co innego) oraz ogólne rozważania o zaletach i brakach w ofercie Garmina.

Moderatorzy: Zachu, GPS Maniak, Azzie

Locus- problem z importem pliku KMZ

Postprzez Zetor » Wt, 29 lip 2014 13:02

Witam,
przy probie importu pliku KMZ, ktory bez problemu funkcjonuje w Oregonie 300, pojawia się komunikat : problem z importem KMZ. Czy ktoś miał już podobne symptomy i jak tak, to czy jest na to jakieś lekarstwo.
pozdrawiam Zetor
Oregon 300: OSM Deutschland, UMP-pcPL
Samsung Xcover 2: Navigon, OsmAnd~, Locus
Klik!
Avatar użytkownika
Zetor
Bywalec
 
Posty: 314
Dołączył(a): Pt, 25 wrz 2009 10:14
Lokalizacja: Brunszwik / Dolna Saksonia

Re: Locus- problem z importem pliku KMZ

Postprzez ndmystko » Wt, 29 lip 2014 14:16

Pliki KMZ mają duże kafle bo muszą się zmieścić w limicie 100 sztuk. Efekt jest taki, że Locus łatwo się dławi na KMZ. Polecam użyć MAPC2MAPC i skonwertować KMZ na coś czytelnego i łatwostrawnego dla Locusa, bodajże TAR czy Trekbuddy. Nawet darmowa wersja sobie z tym poradzi tylko hojnie dosypie czerwonych krzyżyków. Da się korzystać ;)
eTrex 30 + OSMapa + *.jnx
Moto G3 + Naviexpert + Locus Pro
Holux RCV-3000
Garmin vívofit
ndmystko
Bywalec
 
Posty: 202
Dołączył(a): N, 16 maja 2010 13:51
Lokalizacja: Kraków

Re: Locus- problem z importem pliku KMZ

Postprzez Zetor » Śr, 30 lip 2014 14:34

Dzięki za wskazówki, jak na razie nie udało mi się stworzyć działającej alternatywy do KMZ-a, mam stara wersje MAPC2MAPC, wiec możne w tym problem. Będę walczył dalej.
pozdrawiam Zetor
Oregon 300: OSM Deutschland, UMP-pcPL
Samsung Xcover 2: Navigon, OsmAnd~, Locus
Klik!
Avatar użytkownika
Zetor
Bywalec
 
Posty: 314
Dołączył(a): Pt, 25 wrz 2009 10:14
Lokalizacja: Brunszwik / Dolna Saksonia

Re: Locus- problem z importem pliku KMZ

Postprzez ndmystko » Śr, 30 lip 2014 15:18

W tej chwili nie mogę sobie przypomnieć co dokładnie wybrałem ale jest opcja "Write map for Mobile device" a dalej na liście formatów "Locus / RMAPS / Galileo sqlite.db" a w telefonie mam mapy właśnie w formacie *.sqlitedb więc przypuszczalnie tej opcji użyłem.
eTrex 30 + OSMapa + *.jnx
Moto G3 + Naviexpert + Locus Pro
Holux RCV-3000
Garmin vívofit
ndmystko
Bywalec
 
Posty: 202
Dołączył(a): N, 16 maja 2010 13:51
Lokalizacja: Kraków


Powrót do Garmin a konkurencja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Exabot [Bot] i 2 gości