TwoNav, ComeGPS, Aventura

Przeznaczeniem działu są porównania odbiorników Garmina z systemami innych producentów, dyskusje o tym jaką nawigację kupić (Garmin czy co innego) oraz ogólne rozważania o zaletach i brakach w ofercie Garmina.

Moderatorzy: Zachu, GPS Maniak, Azzie

Re: TwoNav, ComeGPS, Aventura

Postprzez gavia » Śr, 16 sty 2013 17:38

Może ktoś to (sprawdzić ) potwierdzić- program TwoNav 2.7 siada przy takich ustawieniach ( nie uruchamia się następnym razem po zmianie )
Wchodzę w Ustawienia/System/OKNO i zmieniam na ,,URUCHOM PROGRAM -NORMALNE OKNA ( domyślne jest pełny ekran'')''

Myślałem, że może jak będzie ,,normalny'' to sobie 5 pól wstawię do mapy ale sprawdzić nie da rady bo urządzenie się zawiesza za każdym razem . Wchodzę do procesów niby TwoNav działa ale na ekranie nic się nie dzieje a czekałem dłuższą chwilę.
rower:Locus Android, Sigma Rox 10.0 Gps
samochód :C5 Wbudowana Nawigacja Europa ,Android
gavia
Bywalec
 
Posty: 652
Dołączył(a): Wt, 30 lis 2010 11:17

Re: TwoNav, ComeGPS, Aventura

Postprzez asandrzej » Śr, 16 sty 2013 18:21

@ Gavia
Zastosuj dwa małe odbiorniki, na każdym ustaw cztery pola, razem będziesz miał osiem. :D
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
asandrzej
Bywalec
 
Posty: 6094
Dołączył(a): Śr, 13 lut 2008 20:24

Re: TwoNav, ComeGPS, Aventura

Postprzez gavia » Śr, 16 sty 2013 20:09

Wszystkie zabawy z ustawianiem okien kończą się tym samym. ,,Zawieszenie sprzętu'' ( teraz nawet komunikat dostałem że jakiś error) .
Programu nie da się uruchomić na nowo. Pozostaje skasowanie wszystkiego i przegranie jeszcze raz programu na kartę. Wtedy znowu działa.
Instalacja z poziomu pc niczego nie zmienia.
Na razie dam sobie spokój
rower:Locus Android, Sigma Rox 10.0 Gps
samochód :C5 Wbudowana Nawigacja Europa ,Android
gavia
Bywalec
 
Posty: 652
Dołączył(a): Wt, 30 lis 2010 11:17

Re: TwoNav, ComeGPS, Aventura

Postprzez doman226 » Pt, 18 sty 2013 10:50

Marko napisał(a):Od niedawna każdy odbiornik jest wyposażany w wektorówkę całej Europy na bazie OSM oraz raster na bazie starych map Geoportalu.
OSM w formacie CompeGPS V-map można dokupić niezależnie.

Niestety routing i baza adresowa nie działa.


Skąd można ściągnąć wspomniany raster na bazie starych map Geoportalu?
Pozdrawiam Piotr
GARMIN Oregon 650, Fenix 1 i 2, NavRoad 430 BT
Dawniej: TwoNav Aventura, GPSMAP 62st, Oregon 550, Montana 600
Avatar użytkownika
doman226
 
Posty: 62
Dołączył(a): So, 04 wrz 2010 10:18
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: TwoNav, ComeGPS, Aventura

Postprzez Marko » Pt, 18 sty 2013 10:54

doman226 napisał(a):Skąd można ściągnąć wspomniany raster na bazie... map Geoportalu?

Po wypełnieniu zamówienia, wybrane arkusze pojawią się na koncie MyNav (wymagana rejestracja na stronie CompeGPS), skąd można je pobrać.
eTrex 30x Virb Tempe
Avatar użytkownika
Marko
Bywalec
 
Posty: 6102
Dołączył(a): Pt, 12 wrz 2008 10:18
Lokalizacja: Skoczów

Re: TwoNav, ComeGPS, Aventura

Postprzez doman226 » Pt, 18 sty 2013 14:25

Rozumiem, że chodzi o mapę Poland Topo Mosaic (Free) ponieważ innych map na koncie mynav nie posiadam.
Pozdrawiam Piotr
GARMIN Oregon 650, Fenix 1 i 2, NavRoad 430 BT
Dawniej: TwoNav Aventura, GPSMAP 62st, Oregon 550, Montana 600
Avatar użytkownika
doman226
 
Posty: 62
Dołączył(a): So, 04 wrz 2010 10:18
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: TwoNav, ComeGPS, Aventura

Postprzez Panzer » So, 31 maja 2014 22:35

Czy jest jakaś alternatywna do tego co CompeGPS oferuje (http://sklep.twonav.pl/category/mapy-sa ... ala-europa); w pełni sprawna mapa drogowa Europy do TwoNav Aventura, aby działały wszystkie funkcje wyznaczanie trasy względem adresu po drogach, zliczenie dystansu i szacunkowego czasu przejazdu śledzenie aktualnej pozycji, oraz była możliwość naniesienia (uwidocznienia) wytyczonej trasy na mapa rastrową (funkcja ,,mulitmapa’’ w TwoNav)?

Doszukałem się że jest możliwość ,,odblokowanie urządzanie'' wgrania alternatywnej mapy ale wtedy nie ma możliwość opisanej powyżej naniesienia na raster tarsy.
Panzer
Newbie
 
Posty: 5
Dołączył(a): Śr, 05 lut 2014 15:43
Lokalizacja: Katowice

Poprzednia strona

Powrót do Garmin a konkurencja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości