Navteq Map Reporter (wersja polska)

Tutaj można dyskutować na temat błędów i problemów związanych z CNE.

Moderator: frasun

Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez beetle-m » Cz, 15 lip 2010 11:57

Zapewne wielu użytkowników wie i zna stronę producenta mapy City Navigator Europe (Navteq), na której można zgłaszać braki dotyczące ulic, routingu, punktów POI oraz inne problemy :arrow: Navteq Map Reporter.

Otrzymałem informacje, że serwis będzie niedługo dostępny w języku polskim.
Miejmy nadzieję, że wzrośnie również tempo wdrażania zgłoszonych poprawek.
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // był nüvi 3790T // był nüvi 765T // był nüvi 760 // był nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi5 (z MapaMap v10.7.0)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6692
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Tychy, Bielsko

Re: Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez dawcio » Śr, 11 sie 2010 20:19

Serwis Navteq Map Reporter jest już w języku polskim.
Garmin 255WT + GPMapa 2009.2 NT + CNE nüMaps Lifetime
Dawid
Avatar użytkownika
dawcio
 
Posty: 89
Dołączył(a): Śr, 30 lip 2008 10:39
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez chopin67 » Śr, 11 sie 2010 22:50

Potwierdzam. Myślę, że teraz więcej osób będzie mogło aktywniej uczestniczyć w nanoszeniu poprawek.
pozdrawiam chopin67
Nuvi 765T v.Taivan GPMapa 2009.3 + CNE NT 2010.3 + UMP pcPL; TomTom GO750; AsusA 636N + Automapa
Avatar użytkownika
chopin67
Bywalec
 
Posty: 322
Dołączył(a): So, 18 paź 2008 11:54
Lokalizacja: Szczecin

Re: Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez greg_m » Cz, 12 sie 2010 10:08

Niestety w moim przypadku czekanie na zajecie sie zgloszeniem przez Navtec'a to okolo 6 miesiecy. No ale to w koncu wielka firma majaca mnostwo zgloszen.
W kilku przypadkach odpisali, ze wg nich bladu o ktorym pisze w rzeczywistosci nie ma (a jest!).
pozdrawiam
G.
nüvi 255WT + CNE + UMP-pcPL (UK) + OpenStreetMap UK
greg_m
Bywalec
 
Posty: 316
Dołączył(a): Wt, 10 lut 2009 16:39
Lokalizacja: /dev/random

Re: Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez Przemko » Pt, 13 sie 2010 6:05

zauważyłem że w map reporterze wszystkie nazwy są pięknie wyświetlane po polsku, dlaczego nie można tak w mapie cne, może zgłoszenia zacząć od zmobilizowania navteq'a w tej właśnie kwestii, a może to wina garmina?
modecom mx3 + automapa
Przemko
Bywalec
 
Posty: 329
Dołączył(a): N, 25 lis 2007 12:19
Lokalizacja: Włocławek

Re: Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez popej » Pt, 13 sie 2010 8:44

Liczb języków w mapach Garmina jest ograniczona. Tak na oko, w CNE jest angielski i język narodowy danego rejonu. Czyli jeżeli masz w odbiorniku ustawiony język polski, to w Polsce nazwy są po polsku a w reszcie mapy po angielsku.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6837
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez Zachu » Pt, 13 sie 2010 9:26

Po polsku bez literek PL ;)
Przy okazji można zobaczyć gdzie są tablice Junction View.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7674
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez greg_m » Pt, 13 sie 2010 10:58

Zachu napisał(a):Przy okazji można zobaczyć gdzie są tablice Junction View.

jak to zobaczyc? przejrzalem kilka wiekszych skrzyzowan autostrad, ale nic nie moglem znalezc...
pozdrawiam
G.
nüvi 255WT + CNE + UMP-pcPL (UK) + OpenStreetMap UK
greg_m
Bywalec
 
Posty: 316
Dołączył(a): Wt, 10 lut 2009 16:39
Lokalizacja: /dev/random

Re: Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez Przemko » Pt, 13 sie 2010 16:52

popej, może wyraziłem się nieprecyzyjnie ale w poście powyżej chodziło mi o literki z ogonkami w cne
modecom mx3 + automapa
Przemko
Bywalec
 
Posty: 329
Dołączył(a): N, 25 lis 2007 12:19
Lokalizacja: Włocławek

Re: Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez popej » Pt, 13 sie 2010 17:39

Za brakujące ogonki trzeba by gnębić Garmina. Ale trudno mi powiedzieć, czy to kwestia olewania przez Garmina języków narodowych czy głębszy problem w systemie oprogramowania. Przypuszczam, że to pierwsze.

GPMapa miała ogonki, jak Garmin chce w zamian dawać CNE, to powinien minimum standardu zachować.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6837
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez greg_m » Pt, 13 sie 2010 17:56

ale wszystkie nazwy z ogonkami sa wyswietlane duzymi literami o ile dobrze pamietam, co mnie np wkurza. juz wole wersje bez ogonkow.
pozdrawiam
G.
nüvi 255WT + CNE + UMP-pcPL (UK) + OpenStreetMap UK
greg_m
Bywalec
 
Posty: 316
Dołączył(a): Wt, 10 lut 2009 16:39
Lokalizacja: /dev/random

Re: Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez ememek » Pt, 13 sie 2010 19:04

Chyba w jakiś starych wersjach, bo już kilkuletnie nie mają problemu:
x1.png
x1.png (46.06 KiB) Przeglądane 10857 razy
Nüvi-765
ememek
Bywalec
 
Posty: 276
Dołączył(a): So, 25 lip 2009 21:07
Lokalizacja: Wrocław

Re: Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez Przemko » Pt, 13 sie 2010 19:14

zabrali gpmapę niech teraz dadzą w zamian chociaż ogonki !!!
modecom mx3 + automapa
Przemko
Bywalec
 
Posty: 329
Dołączył(a): N, 25 lis 2007 12:19
Lokalizacja: Włocławek

Re: Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez Zachu » Pt, 13 sie 2010 20:04

greg_m napisał(a):jak to zobaczyc? przejrzalem kilka wiekszych skrzyzowan autostrad, ale nic nie moglem znalezc...

Wchodzisz na stronę Navteq w zakładce Map Highlight zaznaczasz jv i szukasz Berlin ;)
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7674
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Navteq Map Reporter (wersja polska)

Postprzez popej » Pt, 13 sie 2010 20:22

Te duże polskie litery to raczej błąd odbiornika, w sytuacji, gdy na mapie są wszystkie duże litery a odbiornik chce je wyświetlić jako małe.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6837
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Następna strona

Powrót do Błędy CNE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość