Warszawa, zamknięte estakady Trasy Łazienkowskiej
-
- Radny
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Warszawa, zamknięte estakady Trasy Łazienkowskiej
Zamknięte dwie estakady Trasy Łazienkowskiej
http://www.infoulice.um.warszawa.pl/ind ... nt&id=5400
Na razie, jak podają w informacji rozebrane są tylko dwie estakady.
http://www.infoulice.um.warszawa.pl/ind ... nt&id=5400
Na razie, jak podają w informacji rozebrane są tylko dwie estakady.
-
- Nowy
Re: Warszawa, zamknięte estakady Trasy Łazienkowskiej
Jadąc ulicą Czerniakowską od strony Ursynowa w kierunku na Żoliborz, rozebrana jest estakada umożliwiająca
wjazd na most Łazienkowski, nawigacja mimo to proponuje bezproblemowy wjazd na most, dla chcących skorzystać
z tej przeprawy w kierunku Pragi. Automapa( targeo.pl), ma ten odcinek zablokowany prawidłowo.
Na v-traffic.pl, żadnej stosownej blokady nie widzę ( stan 06.07, godz. 9.30 )
Panowie, możecie to racjonalnie wytłumaczyć?
Pozdrawiam
Merwersztojer
wjazd na most Łazienkowski, nawigacja mimo to proponuje bezproblemowy wjazd na most, dla chcących skorzystać
z tej przeprawy w kierunku Pragi. Automapa( targeo.pl), ma ten odcinek zablokowany prawidłowo.
Na v-traffic.pl, żadnej stosownej blokady nie widzę ( stan 06.07, godz. 9.30 )
Panowie, możecie to racjonalnie wytłumaczyć?
Pozdrawiam
Merwersztojer
Nüvi 3490 LMT, Becker 50 Prof, Navroad Duxo+AM PL, Goclever 505 TMC PL
- Castel 899
- Bywalec
Nawigacja proponuje tylko to, co jej podpowiada aktywna mapa i ewent. system typu TMC. To bardzo by pomogło udzielić Ci konkretnej odpowiedzi.Merwersztojer pisze:... nawigacja mimo to proponuje bezproblemowy wjazd na most ... w kierunku Pragi.
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2019.20, ogąki , Win10H
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2019.20, ogąki , Win10H
-
- Nowy
Castel 899 pisze:Nawigacja proponuje tylko to, co jej podpowiada aktywna mapa i ewent. system typu TMC. To bardzo by pomogło udzielić Ci konkretnej odpowiedzi.
Po pierwsze, uzupełniłem podpis, to tak-aby zachować pewien porządek
Po drugie, jechałem tego dnia i na 3490 LMT i na Beckerze 50 Prof. Trudno spodziewać się było istotnych różnic we wskazaniach trasy, obie korzystają z tego samego systemu podpowiedzi(zagadnienie świadomie upraszczam-nie uwzględniam wpływu innych czynników ), czyli TMC z Mediamobile.
Zarówno v-traffic.pl, tomtom live traffic, emapi.pl (czyli CE-Traffic), nie mają tej estakady zablokowanej.
Targeo.pl pokazuje prawidłowo, nie kieruje w stronę estakady widma, ups sorry Naviexpert( korkosfera.pl ) również
pokazuje prawidłowo- przekierowując na inne mosty.
To, że inne systemy(tomtom, CE-traffic), też nie uwzględniają rozebranej estakady nie jest dla Mediamobile w moim odczuciu żadnym usprawiedliwieniem, obserwuję bardzo bacznie postępy tego providera od maja 2010 i zakończę tak:
CE-Traffic wszedł oficjalnie na rynek z usługami TMC w grudniu 2012. Też zdarzają im się wpadki, też nie widzą wszystkich zdarzeń, jednak jeżdżąc intensywnie po Polsce i Warszawie równolegle na Garminie i Gocleverze, niekiedy mi szczęka opada
na korzyść CE-Traffic, widzi więcej faktycznych korków w W-wie, niż Mediamobile - które uwielbia korki widma, a tam gdzie faktycznie są, to ich nie pokazuje. Zaczynam TMC-w wydaniu Mediamobile coraz bardziej traktować z przymrużeniem oka, jako zabawkę - ciekawostkę a nie faktycznego pomocnika w trakcie jazdy
pozdrawiam
Merwersztojer
-
- Radny
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Merwersztojer jak myślisz, dlaczego założyłem temat? Tak przy tych estakadach jest wszystko bez sensu. Ktoś coś zablokowała nie czytając chyba informacji, pomijam już kwestę zupełnego braku orientacji w topologi.
Twój odbiornik umożliwia indywidualne blokowanie odcinków dróg. radzę z tego skorzystać. Resztę uwag napisałem w temacie mapy 2014.10
Twój odbiornik umożliwia indywidualne blokowanie odcinków dróg. radzę z tego skorzystać. Resztę uwag napisałem w temacie mapy 2014.10
-
- Nowy
Tak też właśnie zrobiłem.Zachu pisze:Merwersztojer jak myślisz, dlaczego założyłem temat?
pozdrawiam
Merwersztojer
-
- Nowy
Witam,
kolejny kamyczek do ogródka:
Jadąc w Warszawie Wałem Miedzeszyńskim od strony Stadionu Narodowego w kierunku mostu Łazienkowskiego i chcąc przedostać się n.p. w okolice Torwaru,
nawigacje korzystajace z usług Mediamobile kierują nas na Most Łazienkowski poprzez rozebraną całkowicie estakadę.
Targeo ma ten wjazd całkowicie - i prawidłowo zablokowany, jak na obrazku:
Może ktos w Mediamobile, wstawi odpowiednią blokadę..??
pozdrawiam
Merwersztojer
kolejny kamyczek do ogródka:
Jadąc w Warszawie Wałem Miedzeszyńskim od strony Stadionu Narodowego w kierunku mostu Łazienkowskiego i chcąc przedostać się n.p. w okolice Torwaru,
nawigacje korzystajace z usług Mediamobile kierują nas na Most Łazienkowski poprzez rozebraną całkowicie estakadę.
Targeo ma ten wjazd całkowicie - i prawidłowo zablokowany, jak na obrazku:
Może ktos w Mediamobile, wstawi odpowiednią blokadę..??
pozdrawiam
Merwersztojer
Witam serdecznie,
oczywiście znamy ten problem i pracujemy nad nim. Cały problem rozchodzi się o to, że owe wiadukty nie są uwzględnione jako osobne drogi w naszej tablicy TMC. Dlatego, na chwilę obecną, dodane są w tym miejscu ograniczenia co do łącznicy.
oczywiście znamy ten problem i pracujemy nad nim. Cały problem rozchodzi się o to, że owe wiadukty nie są uwzględnione jako osobne drogi w naszej tablicy TMC. Dlatego, na chwilę obecną, dodane są w tym miejscu ograniczenia co do łącznicy.