MapEdit++

O narzędziach do tworzenia własnych map, takich jak MapEdit czy cGPSmapper, a także o serwisach udostępniania, wymiany i przetwarzania danych geograficznych takich jak MapCenter, OpenStreetMap czy SDD (SRTM). Ogólnie, o wszystkim co związane z radością UMPowania.

Moderatorzy: Artur, Alf/red/, Spider

Re: MapEdit++

Postprzez w.p. » Wt, 07 maja 2013 5:17

Dziękuję, działa. I jest to nawet znacznie wygodniejsze, niż wklikanie się przez menu!
Wojtek Pysz
Maniak nieustannie początkujący, użytkownik urządzenia OREGON-400 i eTrex-20
w.p.
 
Posty: 62
Dołączył(a): Cz, 21 maja 2009 14:17
Lokalizacja: Jarosław

Re: MapEdit++

Postprzez JacekN » Wt, 07 maja 2013 13:02

A czy w wersji drugiej coś się da zrobić?
176C&FF320C&SP7200&sporo innych gratów i na dodatek 64st
JacekN
Bywalec
 
Posty: 604
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 11:41
Lokalizacja: Rzeszów

Re: MapEdit++

Postprzez Pavlo » N, 05 paź 2014 10:07

Przestał mi działać podkład z Google Sat. Wszystkie inne działają bez problemu.
Wszystko aktualne, ME++ i plik lua.
1390
Pavlo
 
Posty: 36
Dołączył(a): Pt, 06 sie 2010 13:49

Re: MapEdit++

Postprzez kagb » Wt, 25 lis 2014 13:23

Cześć,
czy ktoś się orientuję co oznaczają dwa błędy (ostrzeżenia) podczas kompilacji cGPSmapperem o numerach W019 i W024 ?
kagb
Bywalec
 
Posty: 147
Dołączył(a): Wt, 05 lut 2013 13:01
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: MapEdit++

Postprzez popej » Wt, 25 lis 2014 15:33

Opisy błędów są w podręczniku cGPSmappera:
http://cgpsmapper.com/download/cGPSmapp ... -v02.5.pdf

W019 - więcej niż jeden background,
W020 - obiekt ma więcej niż 255 nodów.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6837
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: MapEdit++

Postprzez kagb » Śr, 26 lis 2014 8:41

Andrzeju, mi wyskakuję W024, nie W020, a dokładniej:

Warning W024: Type of element should not be 0

tylko nie wiem czego to dotyczy. W każdym razie przy kompilacji jest ich kilkanaście. I nie bardzo mogę skojarzyć jaki typ elementu nie powinien być równy zeru, o co się czepia :D
W każdym razie kompilacja przebiega prawidłowo do końca i mapa działa.
kagb
Bywalec
 
Posty: 147
Dołączył(a): Wt, 05 lut 2013 13:01
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: MapEdit++

Postprzez GPS Maniak » Śr, 26 lis 2014 10:42

Może masz linie / drogi 0x00?
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: MapEdit++

Postprzez kagb » Śr, 26 lis 2014 11:15

Hmm, możliwe, w tym trybie robiłem ścieżki, bezdroża. Może to to. Dziękuję, sprawdzę.
kagb
Bywalec
 
Posty: 147
Dołączył(a): Wt, 05 lut 2013 13:01
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: MapEdit++

Postprzez GPS Maniak » Śr, 26 lis 2014 12:23

W zasadzie niczemu to nie przeszkadza. Obiekt (nieroutowalny) na mapie widać, pomimo komunikatu o błędzie.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: MapEdit++

Postprzez kagb » Śr, 26 lis 2014 12:56

I tu masz zdecydowanie rację. Gdyby był routowalny, kompilacja prawdopodobnie w wyniku błędów zostałaby zatrzymana.
kagb
Bywalec
 
Posty: 147
Dołączył(a): Wt, 05 lut 2013 13:01
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: MapEdit++

Postprzez kagb » N, 24 kwi 2016 19:12

Witam, próbuję zrobić niewielką, routowalną, nakładkę - nadmieniam że korzystam z bezpłatnego MapEdit oraz mam pełną wersją cgpsmappera Routable, i wyskakują krzaki:

Clipboard02.jpg


Nie mam pojęcia co robię nie tak ?
Pomocy : )
kagb
Bywalec
 
Posty: 147
Dołączył(a): Wt, 05 lut 2013 13:01
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: MapEdit++

Postprzez Guzik » N, 24 kwi 2016 19:22

Brakuje danych do routingu.

Tak się robiło kiedyś: http://gpsmaniak.com/new/PORADY-2005-3.htm
Ciekawe, czy da się to jeszcze uruchomić ;)

Tak można robić teraz: http://umplodz.republika.pl/netgen.html
Pozdrawiam,

Przemysław (Guzik) Guzinski
GPSmap 62s, UMP PCPl, Góry_PL, GPSWielkopolska
Avatar użytkownika
Guzik
Bywalec
 
Posty: 425
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 22:01
Lokalizacja: Poznań

Re: MapEdit++

Postprzez kagb » N, 24 kwi 2016 20:51

Kurcze, niby zrobiłem kilka punktów i dróg (przykładowo), więc dane do rutowania są. :roll:
kagb
Bywalec
 
Posty: 147
Dołączył(a): Wt, 05 lut 2013 13:01
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: MapEdit++

Postprzez GPS Maniak » N, 24 kwi 2016 20:54

Dane są, ale czy cgpsmapper je prawidłowo interpretuje, to już inna bajka. Nie wiem, ale wydaje mi się, że sam MapEdit tu nie wystarczy. W lutym robiłem routowalną mapkę "Kadyński Las" i do wygenerowania routingu korzystałem z netgena.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: MapEdit++

Postprzez kagb » Pn, 25 kwi 2016 7:54

Dziękuję, popróbuję zatem kompilacji w netgen'ie. Choć bardzo jestem przyzwyczajony do wygody w cgpsmapperze.
kagb
Bywalec
 
Posty: 147
Dołączył(a): Wt, 05 lut 2013 13:01
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Tworzenie map

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości