Importowanie śladów do Endomondo, Runtastic itp

Dyskusje bliżej lub dalej związane z GPSami, zawsze jednak w doborowym towarzystwie.

Importowanie śladów do Endomondo, Runtastic itp

Postprzez tomaszt81 » Pn, 19 maja 2014 20:50

Witajcie!
Korzystam z Dakoty 20 jako nawigacji rowerowej, po powrocie zawsze wczytuje przebyty trasy do portali Endomondo, Runtastic w celu śledzenia postępów. Ponieważ Dakota nie współpracuje z tymi portalami ręcznie importuje pliki gpx ze śladów. Niestety prędkość średnia to nie prędkość ruchu. Z tym problemem jakoś sobie poradziłem, koryguję czas i prędkość w Endomondo czy Runtastic równa się prędkości ruchu z Garmina. Gorzej jest niestety z maksymalną prędkością. Runtastic podaję taką samą jak Garmin ale Endomondo zaniżoną o parę procent i tu możliwości edycji nie ma. Gdzie tkwi problem? Ma ktoś jakiś pomysł?

Z góry dzięki i pozdrawiam.
Tomek
tomaszt81
 
Posty: 18
Dołączył(a): Pn, 19 maja 2014 20:25

Re: Importowanie śladów do Endomondo, Runtastic itp

Postprzez gavia » Pn, 19 maja 2014 21:37

Rozwiązania nie znam.

Endomondo pokazuje kompl ,,bzdury'' jeśli chodzi nie tylko o tę max prędkość ale i przewyższenia także tutaj spore zaniżenie. Już nawet chyba nie ma wielkiego znaczenia czy używasz Garmina ,Smartfona czy licznik rowerowy jak w moim przypadku Rox 10 Gps. Może to taki specjalny zabieg -żeby korzystać z aplikacji ''Endomondo'' ??? Choć wcale nie jest powiedziane, że wtedy są sensowne wyniki.

(Jest taki szybki zjazd do Przesieki ( ca 1km) z parkingu pod Przełęczą Karkonoską. Dobry asfalt i dość stromo więc można się tam bezpiecznie ,,puścić', prawie zawsze' każdy z liczników pokazuje min 70 km/h.
Po zgraniu do Endomondo max to ca 52km/h.
Dla porównania po zgraniu do Stravy albo Garmin Connect są sensowne wartości prędkości max.
Nie ma możliwości żeby Endomondo miało rację bo te 70 km/h to już trochę czuć a 50 tką to niektórzy na prostej są w stanie jechać przez dłuższy kawałek.
rower:Locus Android, Sigma Rox 10.0 Gps
samochód :C5 Wbudowana Nawigacja Europa ,Android
gavia
Bywalec
 
Posty: 652
Dołączył(a): Wt, 30 lis 2010 11:17

Re: Importowanie śladów do Endomondo, Runtastic itp

Postprzez tomaszt81 » Pt, 23 maja 2014 8:32

To trochę lipa. W sumie chyba najbardziej wiarygodnie pokazuje Strava. Niestety, żeby potem wyeksportować gpx trzeba uaktualnić do PRO.
tomaszt81
 
Posty: 18
Dołączył(a): Pn, 19 maja 2014 20:25

Re: Importowanie śladów do Endomondo, Runtastic itp

Postprzez gavia » So, 24 maja 2014 6:27

Pewny jesteś ?

Ostatnio cały czas robię taką sztukę.
Nagrywam ślad Sigmą .

Podłączam do laptopa , odpalam Sigma Data Center i eksportuje do Stravy . Loguję się na Stravie daje export i otrzymuję gpx a którego mogę otworzyć np. w Endomondo.Garmin Connect itp ---- wszystko oczywiście bez ,,PRO''

Obrazek
gavia
Bywalec
 
Posty: 652
Dołączył(a): Wt, 30 lis 2010 11:17

Re: Importowanie śladów do Endomondo, Runtastic itp

Postprzez Arnoldzik » So, 15 kwi 2017 8:22

Witam wszystkich,
Od jakiegoś czasu jestem użutkownikiem Garmina etrx-a 10, i praktycznie od samego początku pojawił się u mnie taki problem. Podczas importu śladu z Garmina do endomondo rejestruje czas od ostatniej aktywności, pomimo że zapisany ślad w Garminie jest poprawny. Dziś np. wyglądało to tak.
Obrazek
Wie ktoś o co tu chodzi ?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam ;)
Arnoldzik
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): So, 15 kwi 2017 8:08


Powrót do HydePark

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość