Jak dojechać ...

Dyskusje bliżej lub dalej związane z GPSami, zawsze jednak w doborowym towarzystwie.

Re: Motel/Hotel przy drodze 8 -> 33

Postprzez h2o » Cz, 11 gru 2008 19:59

Dzięki za hoteliki. ten drugi mi jeszcze bardziej pasuje. O kuchnie nie pytam, bo będę na miejscu 22-23:00 więc jak będę w stanie się doczłapać do drugiego o rozsądnej porze to będzie super. Stamtąd już tylko godzina drogi do celu ;-) BTW radzicie UMP czy CNE 2008 co by nie pobłądzić? ;-)
Krzysiek

w schowku: nuvi 2497LMT+CNE LifeTime + UMP-pcPL
na ryby: Oregon 650 + VMAP +PL Topo 2013.30
na stanie: nuvi 255WT+UMP
Avatar użytkownika
h2o
Bywalec
 
Posty: 492
Dołączył(a): Cz, 17 sty 2008 19:14
Lokalizacja: Poznań

Re: Motel/Hotel przy drodze 8 -> 33

Postprzez ZYSKI » Pt, 12 gru 2008 5:39

CNE 2008 spisuje się znakomicie, mieszkam na tym terenie i z niej korzystam, wszędzie bez problemu, wpiszesz adresik hotelu i doprowadzi na miejsce, w czechach też problemów problemow.
POZDRAWIAM
N 50 29 621
E 16 64 911
Colorado+iPhone + fenix 3HR
ZYSKI
Bywalec
 
Posty: 540
Dołączył(a): Wt, 20 mar 2007 12:46
Lokalizacja: Bystrzyca Klodzka

Re: Motel/Hotel przy drodze 8 -> 33

Postprzez h2o » Pt, 12 gru 2008 10:08

po Czechach jeziłem wcześniej z CNE 9 chyba, z nuvim 660. Też bez problemów nawet objazdy przez górskie uliczki, gdzie ledwo mieścił się autobus - bez błednie. A do tego radio ma odbiornik TA i co chwile jakieś komunikaty o sytuacji na drodze - super sprawa, co nie zmienia faktu, że rozumiałem tylko słowo "niechoda" ;-)

ZYSKI napisał(a):CNE 2008 spisuje się znakomicie, mieszkam na tym terenie i z niej korzystam,
powiedz mi, macie tam śnieg u siebie? Bo tak pomyślałem, że może rodzinkę na dzień wywiozę. W Poznaniu mieliśmy śnieg przez 12h w tym roku ;-)

wojtek napisał(a):Dwa lata temu nocowałem tu:
http://www.hotelmetro.pl/?lang=pl
i byłem zadowolony.
w razie czego ten hotel jest tu N50.43823 E16.65527 czy tu N50.46969 E16.69583 ?
Krzysiek

w schowku: nuvi 2497LMT+CNE LifeTime + UMP-pcPL
na ryby: Oregon 650 + VMAP +PL Topo 2013.30
na stanie: nuvi 255WT+UMP
Avatar użytkownika
h2o
Bywalec
 
Posty: 492
Dołączył(a): Cz, 17 sty 2008 19:14
Lokalizacja: Poznań

Przejazd przez Bielsko-Białą do Szczyrku

Postprzez Artur » Śr, 17 gru 2008 8:22

Witam
Ferie się zbliżają i powoli zbieram się na narty, w związku z tym mam pytanko do tamtejszych lokalesów. Do Wisły (Malinka) zawsze jeździłem przez Szczyrk i przez BB przejeżdżałem 942. Warto trochę nadłożyć i przez BB przejechać 69? Jeśli tak, to w którym miejscu wrócić na 942?
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Artur
Moderator
 
Posty: 1480
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 22:39
Lokalizacja: Płock

Re: przejazd przez Bielsko-Białą do Szczyrku

Postprzez beetle-m » Śr, 17 gru 2008 9:35

Artur. Proponuję alternatywną trasę, nową drogą E75 (S1) przez Skoczów, Ustroń.
Bielsko (w zależności od godzin) może być zapchane "na całego".
Nowa trasa (przed Bielskiem -> kierunek Cieszyn), o której wspominam jest szybka ale wymaga specjalnej uwagi w momencie zjazdu na Wisłę przed Skoczowem. Już wiele osób przegapiło prawy pas zjazdowy i najbliższa nawrotka jest na granicy w Cieszynie :lol:

Ważny punkt - zjazd z S1 znajduje się mniej więcej tu: N49.79159 E18.82712

W załączniku masz:
Trasa 1 - standardowa, stara trasa (przez Centrum)
Trasa 2 - alternatywna przez Bielsko (omija Centrum) -> polecam
Trasa 3 - alternatywna przez Skoczów, Ustroń -> polecam
Załączniki
Wisła Malinka.zip
Wisła Malinka 3 trasy w GPX
(24.06 KiB) Pobrane 99 razy
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // był nüvi 3790T // był nüvi 765T // był nüvi 760 // był nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi5 (z MapaMap v10.7.0)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6704
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: przejazd przez Bielsko-Białą do Szczyrku

Postprzez pelsta » Śr, 17 gru 2008 9:42

W czasie wakacji, na głównym skrzyżowaniu w Buczkowicach, budowali rondo. Jeśli jeszcze nie skończyli to nie jechałbym tamtędy.
Z powrotem wracałem przez drogę ekspresową E75 co okazało się znacznie szybciej.
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Avatar użytkownika
pelsta
Bywalec
 
Posty: 897
Dołączył(a): Pt, 04 sty 2008 16:52
Lokalizacja: Kęty

Re: przejazd przez Bielsko-Białą do Szczyrku

Postprzez beetle-m » Śr, 17 gru 2008 9:47

Zerkam właśnie przez okno - Skrzyczne jest białe ale raczej tylko ... w górnych partiach. :cry:
Północny stok "Sahary" na Szyndzielni - czarny. :roll:
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // był nüvi 3790T // był nüvi 765T // był nüvi 760 // był nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi5 (z MapaMap v10.7.0)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6704
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: przejazd przez Bielsko-Białą do Szczyrku

Postprzez Artur » Śr, 17 gru 2008 10:59

Dzięki
beetle-m napisał(a):Proponuję alternatywną trasę, nową drogą E75 (S1) przez Skoczów, Ustroń.
Jeździłem tą trasą kiedyś (jeszcze zanim była "S"), ale wtedy jeździłem do centrum Wisły. Teraz średnio mi to pasuje bo przepychanie się przez Ustroń i całą Wisłę trwa zwykle dłużej niż przejazd przez BB.
Nie brałem pod uwagę wariantu 2 z ominięciem centrum BB - wygląda nieźle bo cały czas dwupasmówką.
Dołączam gpx-a z tym co pisałem o S7. Oceń który będzie najlepszy (z tych moich i Twój wariant 2) bo niewiem na ile ta S7 jest "S". Jazda będzie w sobotę w godzinach późno popołudniowych.
No i może ktoś wie jak z tym rondem w Buczkowicach - od wakacji powinni już skończyć... znalazłem - otwarte
Chciałem poprawiać w UMP a tam już jest :D
Załączniki
BB_do_Malinka.rar
(6.33 KiB) Pobrane 79 razy
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Artur
Moderator
 
Posty: 1480
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 22:39
Lokalizacja: Płock

Re: Przejazd przez Bielsko-Białą do Szczyrku

Postprzez beetle-m » Śr, 17 gru 2008 12:46

Artur. Pchasz się w kłopoty. Na Wyzwolenia (N49.83037 E19.06517) jest remont - budują wiadukt i jest zwężka. Wyjazd z budowy (glina, ziemia na drodze) już kilka razy spowodował, że TIR'y stanęły, nie mogą wyjechać pod tzw. "górkę hałcnowską" (N49.83498 E19.07004). Trasa wtedy STOI.
Sugeruję stanowczo moją Trasę 2 obok "Makro" na Andersa (jeśli nie chcesz przez Ustroń, który przecież ma obwodnicę).

Sobota ... wieczór. Jeśli nie spadnie śnieg to tłumów nie będzie w tym czasie. :wink:

Załaduj bazę fotoradarów, bo zanim dotrzesz do Bielska zostawisz po drodze całą kasę (Piasek, Pszczyna, Goczałkowice, Czechowice) + cywilna Vectra :wink:
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // był nüvi 3790T // był nüvi 765T // był nüvi 760 // był nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi5 (z MapaMap v10.7.0)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6704
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Przejazd przez Bielsko-Białą do Szczyrku

Postprzez Artur » Śr, 17 gru 2008 14:20

beetle-m napisał(a):Pchasz się w kłopoty. [....] Sugeruję stanowczo moją Trasę 2

OK - przetestuję. Jak pisałem też mi się podoba.
beetle-m napisał(a):jeśli nie chcesz przez Ustroń, który przecież ma obwodnicę
Ustroń tak, Wisła nie. A i lubię jechać przez przełęcz salmopolską - jak jadę po ciemku to nie widać jak jest ze śniegiem w górze - na salmopolu mogę sprawdzić organoleptycznie ;)
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Artur
Moderator
 
Posty: 1480
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 22:39
Lokalizacja: Płock

Re: Przejazd przez Bielsko-Białą do Szczyrku

Postprzez beetle-m » Pt, 19 gru 2008 13:55

Artur. U nas zaczęło sypać 8) . Temperatura zerowa ale białe leci z góry :D
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // był nüvi 3790T // był nüvi 765T // był nüvi 760 // był nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi5 (z MapaMap v10.7.0)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6704
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Przejazd przez Bielsko-Białą do Szczyrku

Postprzez beetle-m » N, 21 gru 2008 17:05

Rondo w Buczkowicach skończone, brak w GPMapie (zgłosiłem), jest w UMP (nie zgłaszam).

Śniegu jak na lekarstwo. W Szczyrku jest wystarczająca ilość, by skutecznie przeszkadzać w zaparkowaniu pojazdu ale za mała, by spokojnie śmigać po stokach.

Mam nadzieję Artur, że skorzystasz z uroków Beskidów 8)
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // był nüvi 3790T // był nüvi 765T // był nüvi 760 // był nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi5 (z MapaMap v10.7.0)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6704
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Przejazd przez Bielsko-Białą do Szczyrku

Postprzez Artur » N, 21 gru 2008 18:38

To dopiero pod koniec stycznia - do tej pory na pewno napada a jak nie to naśnieżą ;)
Jeszcze się nigdy nie naciąłem.
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Artur
Moderator
 
Posty: 1480
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 22:39
Lokalizacja: Płock

Re: Przejazd przez Bielsko-Białą do Szczyrku

Postprzez beetle-m » Pt, 09 sty 2009 9:45

Artur. Warunki narciarskie masz teraz dobre (Solisko, Czyrna, Hala Pośrednia, Skrzyczne, Biały Krzyż - Salmopol).
Warto mieć łańcuchy lub napęd 4x4 :wink: na wypadek wjazdu na Salmopol podczas kolejnych opadów.
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // był nüvi 3790T // był nüvi 765T // był nüvi 760 // był nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi5 (z MapaMap v10.7.0)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6704
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Przejazd przez Bielsko-Białą do Szczyrku

Postprzez Artur » Pt, 09 sty 2009 10:46

Co roku wożę (a w tym roku to będzie już 6 rok z kolei przez salmopol) i jeszcze nigdy nie miałem okazji założyć. Ale się nie dziwię bo gdzieś tak ok. 1990 jeździłem zimą przez salmopol maluchem - tylny napęd i nikt nie słyszał o zimówkach - a też się dało :lol:
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Artur
Moderator
 
Posty: 1480
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 22:39
Lokalizacja: Płock

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HydePark

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości