Witam wszystkich gorąco.
Klient poprosił mnie o dodanie punktów POI do najbardziej popularnych systemów nawigacyjnych.
W Here WeGo ne ma problemów robi się to w ich kreatorze map. TomTom też sprawa prosta. google wiadomo wizytówki.
Jak to się ma w Garminie? przejrzałem dużo stron i trochę wątków i odpowiedzi nie znalazłem.
Żeby sprawa była jasna, nie chodzi mi o wczytywanie POI do własnej navi.
Chodzi mi o dodanie do Map Garmina, POI które będą widoczne dla użytkowników kupujących nawigację.
Dodawanie POI do map implementowanych do nawigacji garmina
-
- Bywalec
Re: Dodawanie POI do map implementowanych do nawigacji garmina
Zapewne musiałbyś zrobić samodzielnie dodatkową transparentną mapę (coś a'la Azymutowe PL Adresy), która zawierałaby dane tylko dla punktów, które chciałbyś dodać swoim klientom.
Taki plik z mapą musiałbyś wrzucić do sprzedawanej nawigacji.
O ile wyszukiwarka punktów miałaby znajdować te punkty, musiałbyś zachować kategoryzację POI.
Już bardzo dawno nie bawiłem się w tworzenie własnych map, ale na stronach ś.p. Lecha GPSManiaka znajdziesz wskazówki.
Taki plik z mapą musiałbyś wrzucić do sprzedawanej nawigacji.
O ile wyszukiwarka punktów miałaby znajdować te punkty, musiałbyś zachować kategoryzację POI.
Już bardzo dawno nie bawiłem się w tworzenie własnych map, ale na stronach ś.p. Lecha GPSManiaka znajdziesz wskazówki.
GPSMap67 + Forerunner 965 + Edge 1030 Plus
Dzięki za odpowiedź.
Ale rozumiem że POI pojawi się tylko w nawigacjach które "sprzedam"
Mi chodzi o to żeby POI mojego klienta wyświetlały się we wszystkich nawigacjach Garmina.
Czyli tak jak jest w HERE WeGo. Dodaję POI przez https://mapcreator.here.com/
i po weryfikacji ich przez moderatora punkty te pojawią się we wszystkich nawigacjach z mapami HERE.
A może ktoś mi powie z jakich map Garmin korzysta? Może dodanie do tych map POI spowoduje że pojawią się w Garminie?
Ale rozumiem że POI pojawi się tylko w nawigacjach które "sprzedam"
Mi chodzi o to żeby POI mojego klienta wyświetlały się we wszystkich nawigacjach Garmina.
Czyli tak jak jest w HERE WeGo. Dodaję POI przez https://mapcreator.here.com/
i po weryfikacji ich przez moderatora punkty te pojawią się we wszystkich nawigacjach z mapami HERE.
A może ktoś mi powie z jakich map Garmin korzysta? Może dodanie do tych map POI spowoduje że pojawią się w Garminie?
-
- Radny
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Jak uruchamiasz Garmina wtedy jest informacja że mapy są Here.
Dziękuję za informację. Temat uważam za zamknięty.