Jak działa serwis Garmina
Re: Jak działa serwis Garmina
Mam nieużywanego Forerunnera 235, zakupionego pod koniec 2018 roku z dystrybucji brytyjskiej. Urządzenie nigdy nie zostało zarejestrowane. Czy w takim przypadku, skoro minęły 2 lata od daty zakupu, mogę liczyć na rok gwarancji od daty rejestracji? Jest o tym wzmianka na forum, ale po przejrzeniu istniejących wątków nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam wszystkich.
-
- Radny
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Sprzęt zidentyfikują po numerze serii. Mają odnotowane kiedy wyszedł na rynek. Możesz posiłkować się pierwszym fixem. Wtedy uznają.
Mam do was pytanie
Fenix kupiony na amazon.de w listopadzie 2020
Reklamacja wysłana do Amazona, dostałem zegarek w opakowaniu zastępczym ( raczej nie był to ten mój )
Zadzwoniłem do Amazona zapytałem jak teraz jest z gwarancją- powiedzieli że tylko do listopada 2022, bez przedłużenia.
Zadzwoniłem do Garmin Polska i na początku powiedzieli ze z dokumentem gwarancyjnym przysługuje reklamacja. Gdy podyktowałem numer dokumentu naprawy powiedzieli że kupiony poza Polską i tutaj gwarancji oni już nie dają, proszę kontaktować się z Amazonem bo oni nie wiedzą jak jest z niemieckim prawem.
Czy w przypadku wymiany zegarka nie powinna lecieć gwarancja od nowa ?
Fenix kupiony na amazon.de w listopadzie 2020
Reklamacja wysłana do Amazona, dostałem zegarek w opakowaniu zastępczym ( raczej nie był to ten mój )
Zadzwoniłem do Amazona zapytałem jak teraz jest z gwarancją- powiedzieli że tylko do listopada 2022, bez przedłużenia.
Zadzwoniłem do Garmin Polska i na początku powiedzieli ze z dokumentem gwarancyjnym przysługuje reklamacja. Gdy podyktowałem numer dokumentu naprawy powiedzieli że kupiony poza Polską i tutaj gwarancji oni już nie dają, proszę kontaktować się z Amazonem bo oni nie wiedzą jak jest z niemieckim prawem.
Czy w przypadku wymiany zegarka nie powinna lecieć gwarancja od nowa ?
-
- Nowy
Garmin Instinct - czy obejmuje to Gwarancja
Cześć,
Od jakiegoś czasu zaobserowowałem, że pomimo prawidłowego działania dwa z moich przycisków nie mają już charakterystycznego kliknięcia i sprawiają wrażenie jakby zaraz miały nie odskoczyć po ich wciśnięciu. Co ciekawe nie są to najczęściej używane przyciski w urządzeniu a raczej te centralne najbardziej narażone na kontakt z przedramieniem i dłonią. Czy taki rodzaj usterki obejmie gwarancja? Ktoś ma może doświadczenie z reklamacją pierwszej wersji Instincta? Dzięki za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam
Od jakiegoś czasu zaobserowowałem, że pomimo prawidłowego działania dwa z moich przycisków nie mają już charakterystycznego kliknięcia i sprawiają wrażenie jakby zaraz miały nie odskoczyć po ich wciśnięciu. Co ciekawe nie są to najczęściej używane przyciski w urządzeniu a raczej te centralne najbardziej narażone na kontakt z przedramieniem i dłonią. Czy taki rodzaj usterki obejmie gwarancja? Ktoś ma może doświadczenie z reklamacją pierwszej wersji Instincta? Dzięki za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam
-
- Radny
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
- Antonio
- Bywalec
- Kontakt:
Witam wszystkich. Pytanie z innej beczki, chociaż raczej dotyczy serwisu. Garmin zawsze liczył okres gwarancji od pierwszego złapania fixa. Podobno sytuacja się zmieniła i Garmin się wycofał z takiej polityki, decyduje data zakupu. Przynajmniej w nowej serii Edge. Ktoś może coś na ten temat powiedzieć?
Pozdrawiam
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków