Przepraszamy za usterki

O funkcjonowaniu Garniaka, czyli po co to forum i kto za tym stoi, a także dyskusje o tym, w jakim kierunku nasze forum powinno podążać.

Moderator: Admin

Re: logowanie

Postprzez Bogna » So, 13 lis 2010 22:27

tadeklodz napisał(a):a ten durny komputer każe mi się przy każdym wejściu na stronę ponownie logować. DLACZEGO?

Dokładnie mam to samo, a to co
pelsta napisał(a):A masz to zaznaczone?

szukam tych opcji i jakoś nie mogę ich znaleźć - poza tym nie wiem, czy takie poddanie się witrynom jest bezpieczne dla mojego kompa :(.
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
Avatar użytkownika
Bogna
Bywalec
 
Posty: 838
Dołączył(a): Pt, 23 lis 2007 16:00
Lokalizacja: Gdynia

Re: Przepraszamy za usterki

Postprzez pelsta » So, 13 lis 2010 22:40

Menu Narzędzia -> Opcje -> karta Bezpieczeństwo.

Firefox grzecznie zapyta czy ma zapamiętać hasło :D
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Avatar użytkownika
pelsta
Bywalec
 
Posty: 889
Dołączył(a): Pt, 04 sty 2008 16:52
Lokalizacja: Kęty

Re: Przepraszamy za usterki

Postprzez Bogna » So, 13 lis 2010 22:53

Staszku, mam zaptaszkowany tekst zakreślony przez Ciebie, ale nic z tego... Coby odczytać zaawizowany do mnie mailem wątek, za każdym razem muszę się logować - ot zagwozdka :?: Czekam zatem cierpliwie, może do jutra wszystko "samo się" wyreguluje :lol:. A z drugiej strony, to moze i dobrze - przynajmniej nauczę się hasła na pamięć i nie będę znowu musiała korzystać z uprzejmości naszego Prezesa :wink: :D.
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
Avatar użytkownika
Bogna
Bywalec
 
Posty: 838
Dołączył(a): Pt, 23 lis 2007 16:00
Lokalizacja: Gdynia

Re: Przepraszamy za usterki

Postprzez pelsta » So, 13 lis 2010 23:11

Bogna napisał(a):Coby odczytać zaawizowany do mnie mailem wątek, za każdym razem muszę się logować

Ja mam tak samo. Ale nazwa użytkownika oraz hasło (w postaci "gwiazdek") pojawiają się same i wystarczy że kliknę Zaloguj.
Może nieświadomie Garniaka umieściłaś na liście wyjątków, dla których Firefox ma nie zapamiętywać haseł?
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Avatar użytkownika
pelsta
Bywalec
 
Posty: 889
Dołączył(a): Pt, 04 sty 2008 16:52
Lokalizacja: Kęty

Re: Przepraszamy za usterki

Postprzez wojtek » So, 13 lis 2010 23:15

Co nie zmienia faktu, że nie każdy ma ochotę zapamiętywać hasła. Ja dla przykładu tego nigdy nie robię. W konsekwencji dostając powiadomienia na komórkę nie sprawdzam co kto napisał. Na pececie gdy nie pamiętam gdzie się znajduje rzeczony wątek zresztą też.
Ale można z tym żyć :wink:

W.
nuvi 215W, SP 2720
wojtek
Moderator
 
Posty: 1351
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 23:13
Lokalizacja: Poznań

Re: Przepraszamy za usterki

Postprzez Bogna » So, 13 lis 2010 23:27

pelsta napisał(a):nazwa użytkownika oraz hasło (w postaci "gwiazdek") pojawiają się same i wystarczy że kliknę Zaloguj

Też już mi się tak zrobiło, kiedy kliknęłam "zapamiętaj" w zapytanie, które pojawiło się nagle :o w jakimś dziwnym pasku Firefoksa. Nie muszę więc już wklepywać hasła na klawiaturze, tylko dalej ptaszkować "zaloguj" :lol:. I mam to samo co i Ty :mrgreen:, tyle, że u mnie są czarne kropy zamiast gwiazdek :wink:.
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
Avatar użytkownika
Bogna
Bywalec
 
Posty: 838
Dołączył(a): Pt, 23 lis 2007 16:00
Lokalizacja: Gdynia

Re: Przepraszamy za usterki

Postprzez pelsta » So, 13 lis 2010 23:43

Właśnie o te czarne kropy mi chodziło...
haslo.jpg
haslo.jpg (1.88 KiB) Przeglądane 3502 razy


Myślę, że Moderator może teraz usunąć te nasze posty. :wink:
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Avatar użytkownika
pelsta
Bywalec
 
Posty: 889
Dołączył(a): Pt, 04 sty 2008 16:52
Lokalizacja: Kęty

Re: Przepraszamy za usterki

Postprzez Bogna » So, 13 lis 2010 23:51

pelsta napisał(a):Myślę, że Moderator może teraz usunąć te nasze posty. :wink:

A ja myślę, że raczej niech nie usuwa, bo... a "nóż widelec" te nasze posty mogą przydać się na zaś, przy okazji podobnego problemu :wink: - czego ani sobie, ani Garniakowi nie życzę :lol:.
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
Avatar użytkownika
Bogna
Bywalec
 
Posty: 838
Dołączył(a): Pt, 23 lis 2007 16:00
Lokalizacja: Gdynia

Re: Przepraszamy za usterki

Postprzez Azzie » N, 14 lis 2010 17:23

Pracujemy nad tym problemem z logowaniem, choć muszę przyznać że jest on bardzo dziwny.
Obecnie:Garmin 3590LMT z City Navigator Europe - trasa
Garmin 62S z Topo Switzerland v3 - outdoor
Dawniej:Garmin Vista, 60CS, Oregon 300 i inne
Avatar użytkownika
Azzie
Radny
 
Posty: 913
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 1:20
Lokalizacja: Zurich

Re: Przepraszamy za usterki

Postprzez Bogna » N, 14 lis 2010 18:27

Azzie napisał(a):muszę przyznać że jest on bardzo dziwny.

W caaaałej rozciągłości potwierdzam :wink: i... jeszcze bardziej :lol:. Ale już mnie to tak bardzo nie irytuje, bo korzystając z pomocy Staszka :D - teraz wystarczy, że kliknę w "zaloguj" i już jestem na Forum bez konieczności wklepywania hasła za każdym razem. :)
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
Avatar użytkownika
Bogna
Bywalec
 
Posty: 838
Dołączył(a): Pt, 23 lis 2007 16:00
Lokalizacja: Gdynia

Re: logowanie

Postprzez Kuzmicz » N, 14 lis 2010 18:36

tadeklodz napisał(a):przy logowaniu się na stronę zaznaczam "ptaszkiem" loguj mnie za każdym razem a ten durny komputer każe mi się przy każdym wejściu na stronę ponownie logować. DLACZEGO?


To raczej nie wina forum. Kiedyś też mnie to wkurzało i wyszukałem, że ze "względów bezpieczeństwa" Firefox nie obsługuje automatycznego logowania.
Kamil
60CSx, 1490T, 2495LM
Avatar użytkownika
Kuzmicz
Bywalec
 
Posty: 146
Dołączył(a): Wt, 09 gru 2008 22:24
Lokalizacja: Wrocław / Łańcut

Re: logowanie

Postprzez Bogna » N, 14 lis 2010 18:52

Kuzmicz napisał(a):To raczej nie wina forum. /.../ wyszukałem, że ze "względów bezpieczeństwa" Firefox nie obsługuje automatycznego logowania.

Ale jednak do tej pory (tj. do wczoraj) Firefox obsługiwał (przynajmniej na moim kompie) automatyczne logowanie. Myślę więc, że warto dać naszym specom spokojnie popracować coby wszystko wróciło do normy :wink:. Osobiście uzbroiłam się w :mrgreen: anielską cierpliwość :lol: :wink:.
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
Avatar użytkownika
Bogna
Bywalec
 
Posty: 838
Dołączył(a): Pt, 23 lis 2007 16:00
Lokalizacja: Gdynia

Re: logowanie

Postprzez ciamajda » N, 14 lis 2010 19:04

Kuzmicz napisał(a):To raczej nie wina forum. Kiedyś też mnie to wkurzało i wyszukałem, że ze "względów bezpieczeństwa" Firefox nie obsługuje automatycznego logowania.


A który tak ma? Bo od zawsze to była jedna z podstawowych funkcjonalności FF działająca w wersji portable i normalnej.
Nuvi 765 + CNE + UMP
ciamajda
Bywalec
 
Posty: 130
Dołączył(a): Cz, 26 sie 2010 9:07
Lokalizacja: Łódź

Re: Przepraszamy za usterki

Postprzez Kuzmicz » N, 14 lis 2010 20:03

Fakt, namieszałem. U mnie właśnie w Firefoxie to nigdy nie działało, bo jak doczytałem mam stary katalog profilu (jeszcze z czasów Ff 1). Podobno trzeba usunąć i zainstalować od nowa i działa. Zatem problem pewnie jest jednak w forum... :wink:
Kamil
60CSx, 1490T, 2495LM
Avatar użytkownika
Kuzmicz
Bywalec
 
Posty: 146
Dołączył(a): Wt, 09 gru 2008 22:24
Lokalizacja: Wrocław / Łańcut

Re: Przepraszamy za usterki

Postprzez EGON » Pn, 15 lis 2010 6:45

Wchodzę sobie z rana na Garniaka, a tu miła niespodzianka - jestem zalogowany z automatu. :wink:
Widać problem wielokrotnego logowania mamy już za sobą.
Pozdrawiam, Piotr

GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490 + UMP pcPL + CNE
Xiaomi Redmi 3 Pro Android 5.1.1
Avatar użytkownika
EGON
Bywalec
 
Posty: 1157
Dołączył(a): So, 26 kwi 2008 15:53
Lokalizacja: Wrocław

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawy forum

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość