Garmin Dakota 20 - wartość interwału śladu

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.

Moderatorzy: Zachu, wojtek, Spider, PouchX

Garmin Dakota 20 - wartość interwału śladu

Postprzez _PrEzY_ » Wt, 11 wrz 2018 20:06

Cześć ! Zastanawiam się jaki parametr interwału ustawić, aby ślad nie był kwadratowy (przynajmniej przy wartości 0,1km tak jest) niby mogę ustawić do drugiego miejsca po przecinku czyli 0,05 km np ? Jak wpiszę 0,01km to teoretycznie punkty będą zapisywane co 10m. A jak wpiszę 0,00km ? To będzie ciągły zapis ? Jakie macie doświadczenia z tym parametrem ? Apropos - jak już piszę, jaką wersję oprogramowania polecacie do 20stki ? Dzięki za każdą informację. Pzdr !
_PrEzY_
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt, 11 wrz 2018 19:55

Re: Garmin Dakota 20 - wartość interwału śladu

Postprzez sdsyc » Śr, 12 wrz 2018 0:13

@_PrEzY_
Ustaw sobie co 1sek.
Co do poleconego FW może wypowie się użytkownik Dakoty.
Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (było N250)
Nadgarstek: Epix + OSM Freizeikarte + UMP (był Fenix)
W telefonach: Locus / Brouter, 7Ways + UMP, OSM (było Oruxmap, OsmAnd, viago)
sdsyc
Radny
 
Posty: 2831
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03

Re: Garmin Dakota 20 - wartość interwału śladu

Postprzez Mariusz65 » Śr, 12 wrz 2018 7:29

Ja w Dakocie 20 używam najnowszego FV 5.80 (chociaż już starego bo nowe od dawna nie wychodzą i już ich nie będzie).
Jedyny bug tej wersji jest taki, że nie przelicza trasy z routingiem po drogach przy wędrówce pieszej. Przy poruszaniu się pojazdem jest OK. Z poprzednimi wersjami oprogramowania też były różne problemy.
Jest o tym wątek :arrow: viewtopic.php?p=165997#p165997
:arrow: viewtopic.php?p=70662#p70662

PS
Ślady zbieram co 1 sekundę z uwagi na wrzutki do UMP. Ślad nie musi być ładny ale dokładny ;-) zawsze można sobie zredukować w BaseCamp.
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4468
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Garmin Dakota 20 - wartość interwału śladu

Postprzez _PrEzY_ » Cz, 13 wrz 2018 23:12

Dziękuję Wam za info. Ja mam też wersję 5.80. Gdzie sprawdzić co ile sekund zapisuje się punkt śladu ? Jedynie widzę u siebie parametr Interwał, który mogę zmienić w Konfiguracja / Ślady. Myślałem, że tym mogę poprawić dokładność rejestracji :D Pozdrawiam !
_PrEzY_
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt, 11 wrz 2018 19:55

Re: Garmin Dakota 20 - wartość interwału śladu

Postprzez sdsyc » Pt, 14 wrz 2018 5:21

https://static.garmincdn.com/pumac/Dako ... ownika.pdf

Strona 24

Konfiguracja
Ślady
Metoda: czas
Interwał: 1 sek
Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (było N250)
Nadgarstek: Epix + OSM Freizeikarte + UMP (był Fenix)
W telefonach: Locus / Brouter, 7Ways + UMP, OSM (było Oruxmap, OsmAnd, viago)
sdsyc
Radny
 
Posty: 2831
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03

Re: Garmin Dakota 20 - wartość interwału śladu

Postprzez _PrEzY_ » Pt, 14 wrz 2018 21:03

Ogromne dzięki ! 8)
_PrEzY_
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt, 11 wrz 2018 19:55


Powrót do Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość