xImage - zrzuty ekranu GPS i edycja symboli waypointów

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.

Moderatorzy: Zachu, wojtek, Spider, PouchX

Postprzez popej » Pn, 31 mar 2008 22:38

Nie będziemy psuć radości ;-)

Z drugiej strony, nuvi ma w menu opcję robienia zrzutów, więc xImage nie jest do tego potrzebny.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6843
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez Moi » Pn, 31 mar 2008 23:02

popej napisał(a):nuvi ma w menu opcję robienia zrzutów

Chodzi mi bardziej o dobranie się do ikonek waypointów. Stąd ta wybuchowa radość z uruchomienia xImage. Co to będzie, jak uda mi się ikonki wyedytować i podmienić? Tsunami uciechy... :shock:
Ale, oczywiście, nie miałem bladego pojęcia, że jest narzędzie do screenshotów. Czyżby to już był ten moment, że trzeba przeczytać instrukcję? :lol:
Pozdrawiam, Adam
Nuvi 250w, GPS10 deluxe, GPMapa, CNE, et al.
Avatar użytkownika
Moi
 
Posty: 28
Dołączył(a): Śr, 21 mar 2007 23:58
Lokalizacja: Warszawa/Kielce

Postprzez popej » Pn, 31 mar 2008 23:25

Instrukcja też jest w nuvim, w menu pomoc ;-)

A zrzuty w ustawienia -> wyświetlanie -> zrzut ekranu. Pliki bmp są zapisywane do katalogu \garmin\scrn\

I niestety chyba nie ma możliwości podmiany ikon dla waypointów.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6843
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: xImage - zrzuty ekranu GPS i edycja symboli waypointów

Postprzez fredzio » So, 03 sty 2009 10:17

Czy komuś się udało zrobić zrzut ekranu z Edge 705 jakimkolwiek programem? xImage niestety go nie widzi.
http://img57.imageshack.us/my.php?image=beztytuuvf7.jpg
Był: Edge 705 (3.10) + HR CAD
Jest: 62s (2.80) + HR CAD . Mapa UMPpcPL Topo.
Obrazek Obrazek
fredzio
Bywalec
 
Posty: 191
Dołączył(a): Wt, 21 paź 2008 13:16

Re: xImage - zrzuty ekranu GPS i edycja symboli waypointów

Postprzez PouchX » So, 03 sty 2009 11:13

Obrazek
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4509
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Re: xImage - zrzuty ekranu GPS i edycja symboli waypointów

Postprzez fredzio » So, 03 sty 2009 11:31

PouchX, ale jak? To jest z xImage? Post wyżej podałem link do zdjęcia z błędem jaki się mi pojawia.
Program mam stąd http://www.garmin.pl/tech/index.php?mod ... ct=article
P.S Nawet na 2ch kompach sprawdzałem i nie działa.
Był: Edge 705 (3.10) + HR CAD
Jest: 62s (2.80) + HR CAD . Mapa UMPpcPL Topo.
Obrazek Obrazek
fredzio
Bywalec
 
Posty: 191
Dołączył(a): Wt, 21 paź 2008 13:16

Re: xImage - zrzuty ekranu GPS i edycja symboli waypointów

Postprzez PouchX » So, 03 sty 2009 11:54

Tak, przy pomocy XImage... tylko z USB Service cable, a nie zwykłe USB.
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4509
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Re: xImage - zrzuty ekranu GPS i edycja symboli waypointów

Postprzez fredzio » So, 03 sty 2009 20:44

Nio niestety sprawdziłem na 4ech kablach jakie mam (od Garmina, od cyfrówki, komórki) i na każdym taki sam błąd.
PouchX tak w sumie z ciekawości, ten USB Service cable, to jest jakis konkretny model, jest to w sprzedaży, wygląda normalnie jak kabel USB?
Był: Edge 705 (3.10) + HR CAD
Jest: 62s (2.80) + HR CAD . Mapa UMPpcPL Topo.
Obrazek Obrazek
fredzio
Bywalec
 
Posty: 191
Dołączył(a): Wt, 21 paź 2008 13:16

Re: xImage - zrzuty ekranu GPS i edycja symboli waypointów

Postprzez PouchX » So, 03 sty 2009 23:47

Nie ma tego w sprzedaży. Trzeba sobie zmontować po swojemu.
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4509
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Re: xImage - zrzuty ekranu GPS i edycja symboli waypointów

Postprzez hulaszczytrybzycia » Wt, 14 lut 2012 12:39

PouchX napisał(a):Nie ma tego w sprzedaży. Trzeba sobie zmontować po swojemu.

Można prosić o kilka słów więcej na temat tej samoróbki?
Wydaje mi się że google mnie nie lubi ;-(
hulaszczytrybzycia
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): So, 23 lip 2011 15:08

Poprzednia strona

Powrót do Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość