nuvi 250w - Loader loading..

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.

Moderatorzy: Zachu, wojtek, Spider, PouchX

nuvi 250w - Loader loading..

Postprzez vegosan » Pn, 01 wrz 2008 18:46

Wykasowalem niechcący cale oprogramowanie do Garmina wiec postanowilem zainstalowac je od nowa.Po wielu trudach udalo mi sie wgrać jezyk jednak przy próbie uaktualnienia oprogramowania Garmin padł.

obecnie pokazuje sie cos takiego :

Obrazek

Nie moge nic wgrac WebUpdater bo pisze ze aktualizacja jest uszkodzona.
Nie moge go wylączyc.

Nie widzi go komputer jako dysk przenośny.
Sciagnalem Koło ratunkowe ale tez sie jej nie da wgrac bo pisze ,, No updates are available for your product.

Kablica..nie wiem co robic a czytam wszystkie tematy jakie sie da.
Ostatnio edytowano Pt, 13 mar 2009 18:54 przez wojtek, łącznie edytowano 1 raz
Powód: korekta tematu
vegosan
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): Pn, 01 wrz 2008 18:40

Postprzez PouchX » Pn, 01 wrz 2008 18:51

Przeczytaj to:

http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=3985

I zrób to co tam jest napisane odnośnie twojego Nuvi 250W.
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4509
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Postprzez vegosan » Wt, 02 wrz 2008 1:32

Probowalem

USB wykrywa Garmina ale gdy daje Ok pokazuje sie No updates are available for your product

sciagniety plik Nuvi200W-250W_fw3.60_jedziesz_PouchX
vegosan
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): Pn, 01 wrz 2008 18:40

Postprzez PouchX » Wt, 02 wrz 2008 7:58

Czyli masz nowego Nuvi.

Załaduj to:
www.PouchX.com/customers/Nuvi200W-250W_ ... PouchX.zip

(sposób wgrania taki sam jak wcześniej)
Po wgraniu nie odłączaj Nuvi od USB.
Jak Nuvi zgłosi się w PC to wykasuj plik Garmin/GUPDATED.GCD, który masz uszkodzony.

Potem wgraj to:
www.PouchX.com/customers/Nuvi200W-250W_ ... PouchX.zip

Musi zadziałać.

No chyba, że masz jeszcze inna wersję N250W... ale próbuj.
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4509
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Postprzez vegosan » Wt, 02 wrz 2008 19:24

Coz a wiec tak . Po dlugim przytrzymaniu garmina pojawil sie bialy ekran,mignąl i ruszył. Jeden z forumowiczow wyslal mi pliki jezyka,głosu ktore wgralem do Garmina i chodzi wszystko.

Jednak proby wgrania oprogramowania nadal są nie mozliwe.Mimo iz trzymam sie instrukcji,trzymam przycisk w lewo Garmin jest wykrywany ale odrazu przy probie wgrania oprogramowania wciskając OK sie odłącza i program go nie widzi...
vegosan
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): Pn, 01 wrz 2008 18:40

Postprzez PouchX » Wt, 02 wrz 2008 19:47

Czy to jest (był) Nuvi z tym nowym interface'em?
Tzn z takim jak 255W?
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4509
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Postprzez vegosan » Wt, 02 wrz 2008 22:54

Rzeczywiscie po ogladnieciu innego tematu stwierdzam ze jest to 250w z softem 2.80 od 255w
vegosan
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): Pn, 01 wrz 2008 18:40

Postprzez walakko » Pn, 29 wrz 2008 20:51

Witam Kolegów !!!
Skorzystam z rozpoczętego tematu i wyjaśnię mój problem może będziecie mi w stanie pomóc i sam przy okazji podzielę się moimi spostrzeżeniami, które może komuś pomogą w przyszłości. Sprawdziłem, za pomocą WebUpdatera, że do moich 2 Garminów jest nowy firmware. Garmin Nuvi 760 ściągnął najnowsze oprogramowanie i zainstalował je bez problemu natomiast mój mały Nuvi 250 poległ na polu chwały. Niby wszystko się zainstalowało, ale po restarcie pokazuje się tylko logo Garmina i koniec nic więcej się nie ładuje. Wiem, że niektórzy tu piszą, że oni ciągną nowe oprogramowanie za pomocą WebUpdatera i nic im takiego się nigdy nie przydarzyło. Ja także tak robiłem mnóstwo razy do teraz. Nigdy więcej nie róbcie tego w taki sposób jak ja ściągnijcie oprogramowanie z serwera Garmina i sami je zainstalujcie. Kolega PouchX podał mi link http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=3985 do strony gdzie zostało wyjaśnione przez niego jak można rozwiązać mój problem. Zrobiłem wszystko dokładnie tak jak tam jest napisane (a tak na marginesie dla nowicjuszy, którzy się będą mieli podobny problem jak ja jeśli uda wam się postawić wasz odbiornik w tryb PRE-BOOT MODE system WinXP poprosi o załadowanie sterowników proszę wskazać wtedy katalog z sterownikami USB, który macie w katalogu C:\Garmin\USB_Drivers. Katalog taki zostanie utworzony kiedy załadujecie jakąkolwiek wersję programu MapSource. Ściągnięcie driverów z rozszerzeniem *.exe z serwera Garmina i uruchomienie tego pliku nie załaduje tych driverów do systemu, ponieważ w trybie PRE-BOOT MODE Garmin nie jest wykrywany w systemie i drivery nie mogą być zainstalowane) tzn. przytrzymałem przycisk załączania Garmina Nuvi 250 a następnie trzymając przycisk podpiąłem kabel USB system WinXP wykrył moją nawigację i poprosił mnie o dogranie driverów zrobiłem to tak jak wyjaśniłem wyżej następnie uruchomiłem program Updater.exe. Mój Nuvi został wykryty i naciskając ok załadowałem mu plik 066001000440.rgn (mój PartNumber to 006-B0660-00). Pojawił się komunikat że aktualizacja została przeprowadzona pomyślnie stan na chwilę obecną jest bez zmian czyli pokazuje się logo Garmina i koniec firmware nie jest ładowane. Poczytałem dalej na forum i utworzyłem na karcie SD katalog Garmin i tam dograłem plik GUPDATE.GCD oraz GarminDevice.xml, który wcześniej został zarchwizowany wraz z całym działającym oprogramowaniem. Stan bez zmian odpala się logo Garmina i koniec. Jeśli macie jakiekolwiek sugestie co mam zrobić aby go ożywić będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Walakko.
walakko
Newbie
 
Posty: 8
Dołączył(a): N, 09 mar 2008 16:57

Postprzez PouchX » Pn, 29 wrz 2008 21:00

Co się działo dokładnie krok po kroku po wgraniu firmware przez UPDATER.exe??
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4509
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Postprzez walakko » Wt, 30 wrz 2008 13:55

Witam Kolegów !!!
Kuba po wgraniu firmware Nuvi się restartuje i pojawia się logo Garmina i koniec nic więcej się nie dzieje. Na ekranie monitora pojawia się napis Aktualizacja poprawna. To wszystko.
walakko
Newbie
 
Posty: 8
Dołączył(a): N, 09 mar 2008 16:57

Postprzez walakko » Pt, 03 paź 2008 10:44

Kolego PouchX czy będziesz mi w stanie pomóc jeśli Garmina Nuvi 250 wysłałbym do ciebie do naprawy ????
walakko
Newbie
 
Posty: 8
Dołączył(a): N, 09 mar 2008 16:57

Postprzez PouchX » Pt, 03 paź 2008 18:52

Wyglada na uszkodzony flash...hmmm...jak chcesz to wysyłaj do mnie.
Mnie jednak nie będzie 5-10.10.2008...ale żona odbierze przesyłkę.
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4509
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Re: Loader loading.. Garmin nuvi 250w

Postprzez walakko » Pt, 17 paź 2008 20:46

Kończąc temat powiem, że Garmin Nuvi 250 został wysłany do kolegi Pouchx, który wylutował flash i powtórnie go zaprogramował. Zrobił to bezinteresownie fachowo i szybko i za to na tym forum chciałbym mu serdecznie podziękować. A mój Garmin Nuvi 250 ożył i znów ze mną śmiga po Europie :).
walakko
Newbie
 
Posty: 8
Dołączył(a): N, 09 mar 2008 16:57

Re: Loader loading.. Garmin nuvi 250w

Postprzez PouchX » Pt, 17 paź 2008 22:54

Tyle, że twój 250 to teraz N270 :) Zyskałeś obsługę TTS.
Do N250 nie mam działającego "wsadu" do flasha.
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4509
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Re: Loader loading.. Garmin nuvi 250w

Postprzez campos » Cz, 12 mar 2009 21:17

Witam wszystkich serdecznie. Mam bardzo podobny problem , jak wlaczam mojego nüvi 350 to wszystko jest ok do mometu pojawienia sie napisu ladowanie map. Wyglada jakby bateria byla slaba ale to napewno nie to. Komp nie wykrywa nüvi. Jak jest podlaczony pod ladowarke lub kabel usb to rowniez zatrzymuje sie na napisach ladowanie map ale tym razem juz nie gasnie, tylko wszystko stoi w miejscu ,jakby jakas zawiecha. Po odlaczeniu kabla odrazu sie wylacza. Problem pojawil sie po wlozeniu karty sandiska 4gb z mapa. Czyzby tak samo flash ? Gdzie w okolicy dolnego slaska/wroclaw moge to naprawic? z gory dziekuje.
campos
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz, 12 mar 2009 21:03

Następna strona

Powrót do Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości