Szkoda że wszystkim zainteresowanym tego nie napisali... :/miecho pisze:Ja pytałem się w eAzymucie. Otrzymałem informację, że do lutego nie będzie w sprzedaży u dealerów w Europie...
Dzięki za info,
Szy.
Szkoda że wszystkim zainteresowanym tego nie napisali... :/miecho pisze:Ja pytałem się w eAzymucie. Otrzymałem informację, że do lutego nie będzie w sprzedaży u dealerów w Europie...
Witaj,fredzio pisze:Mi najbardziej zależy... może uda się to ostatecznie zweryfikować. Czy Edge 800 posiada Dashborad?
Czyli chodzi o wykres wysokości, który jest podzielony dwoma kolorami. Poniżej tak to wygląda w 62s

Dla doprecyzowania pojęć: "dashboard" to właśnie możliwość wyświetlania "wtyczki" na konkretnym podkładzie, np. wykresu wysokości na ekranie mapy.garminmdo pisze: bo chyba intencją było dodanie dashboardu ....... Wyświetlanie wykresu na ekranie, wg mnie nie do uzyskania, na ekranie mapy do wyboru są dwa pola danych i to tyle
Dzięki za doprecyzowanie, bo jednak troszkę zamotałem. A więc bardziej trzymam kciuki za "dynamiczny wykres" w Edge 800, niż dashboard.GPS Maniak pisze:Dla doprecyzowania pojęć:
Witaj,fredzio pisze:Dzięki za doprecyzowanie, bo jednak troszkę zamotałem. A więc bardziej trzymam kciuki za "dynamiczny wykres" w Edge 800, niż dashboard.GPS Maniak pisze:Dla doprecyzowania pojęć:

@garminmdo te zrzuty ekranu robiłeś podczas nawigacji (Menu > Dokąd? > Pozycje) czy podczas kursu (Menu > Kursy > ...)?garminmdo pisze:[
Witaj,
okazuje się, że dobrze trzymałeś te kciuki, Edge 800 ma dynamiczny wykres, nie chce co prawda działać w trybie demonstracyjnym, natomiast podczas realnej jazdy wyznaczoną trasą i owszem:
jeżeli Virtual Partner jest wyłączony to mamy czarną, nieruchomą kropkę w środku ekranu a profil trasy przesuwa się pod nią - po lewej to co już przejechaliśny, po prawej to co przed nami
To trochę to kompas , bo kompasem gps piechurowi mapa się nie zorientuje prawidłowo.fredzio pisze:To jest bardzo dobra wiadomość, że jest taki wykres. Jeszcze trochę i z Edge 800, będzie można chodzić po górach
Można wyszukiwać takie miejsca, jest dokładnie tak jak napisałeś: Dokąd> Punkty geograficzne > i pokazuje się do wyboru:fredzio pisze: - wyszukiwania miejsc geograficznych [Menu>Dokąd>Znajdź miejsca.. i gdzieś tam w kategoriach, może można w E800 znaleźć "punkty geogr.", obiekty lądowe?]
Oczywiście szczyty musi zawierać wgrana mapa, ale UMPpcPL (przynajmniej wersja Topo), także posiada takie miejsca, jak np. Giewont.

tu niestety nie znalazłem takiej opcji - jest ekran satelitów i żadnej możliwości dalszego wyboru czegokolwiekwymuszenia pozycji w innej lokalizacji [Menu>Satelita.. może w E800 można na ekranie satelit ze słupkami, wybrać "ust.poz. na mapie" lub "inna lokalizacja"?]
Z tym też krucho, nie znalazłem takiej opcji jak planowanie trasy, w jest menu > kursy > wyznacz nowy kurs - ale to tylko wyznaczenie kursu na podstawie zapisanego śladu i to bez możliwości jego modyfikacji (nie udało mi się nawet odwrócić kierunku śladu aby stworzyć kurs w odrotnym kierunku).no i wyznaczania trasy poprzez punkty pośrednie. W turystycznych jest "planuj trasę" (chodzi o to, że klikasz na mapie, GPS wyznacza trasę do tego miejsca, po czym klikasz na kolejny punkt na mapie i można wyznaczać trasę poprzez takie punkty)

I właśnie jeśli w zwykłym wyznaczeniu trasy (bez kursu, czyli z Menu > Dokąd?) pojawia się wykres z trasą przed nami, to jest dynamiczny wykres, który jest dostępny w turystycznych GPSach.garminmdo pisze:podczas nawigacji dostajesz wykres wysokości jak dla normalnej jazdy czyli na lewej stronie tylko to co "za Tobą"
Ja bym powiedział, że o 2 metry za wysokigarminmdo pisze:albo możesz wpisać jaki chcesz i masz:
(Chociaż to akurat nie TEN Giewont - niski trochę ...)