Birdseye - jakość zdjęć satelitarnych?
Re: Birdseye - jakość zdjęć satelitarnych?
Arkusze WIG masz te same czy może z innego źródła.
andrzej
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
W zasadzie i to i to. Przecież teraz przygotowuję znacznie większy obszar (ok. 30 arkuszy) niż tylko same Bieszczady (9 arkuszy), zatem dla mnie są to w zdecydowanej większości nowe arkusze, chociaż jednocześnie z tego samego źródła. Inna sprawa, że te 9 arkuszy bieszczadzkich też kalibrowałem WGS84 Lat/Lon z "żonglerką" 
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Nie wiem czy ktoś o tym wspominał. W katalogu BidrsEye można tworzyć podkatalogi np. Tatry, Bieszczady itp. Wtedy mamy większy porządek z mapami a Garminek będzie widział mapy w podkatalogach.
W szufladzie - Vista, Colorado. Vista HCx poszła do ludzi. W użyciu - Nuvi 250W, Virb, Oregon 600, eTrex 30. Wycieczki rowerowe.
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 4 times
@PiK
Czy wówczas można wyłączyć/włączyć wybrane mapy JNX?
Czy wówczas można wyłączyć/włączyć wybrane mapy JNX?
Epix 2 Sapphire, eTrex SE, Fenix 5 Plus Sapphire, Dakota 20, Montana 650T, GPSMap 76CSx, Virb Elite, Tempe
Niestety nie, nadal włączamy bądź wyłączamy wszystkie naraz.
W szufladzie - Vista, Colorado. Vista HCx poszła do ludzi. W użyciu - Nuvi 250W, Virb, Oregon 600, eTrex 30. Wycieczki rowerowe.
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 4 times
Re: Przygotowanie firmware do plików . jnx spoza GarminBirdsE
Najprościej użyć narzędzia "gumka" w Paincie i ...po krzyżykach.soko pisze:Oczywiście pliki muszą zostać, ale wielkość krzyżyka mozna modyfikować. Dobry elastyczny program!
Nie usłyszałem dobrze czy chodzi o plik cross.jpg, czy scross.jpg czy oba, ale coś koło tego chyba biega.![]()
Epix 2 Sapphire, eTrex SE, Fenix 5 Plus Sapphire, Dakota 20, Montana 650T, GPSMap 76CSx, Virb Elite, Tempe
Re: Przygotowanie firmware do plików . jnx spoza GarminBirdsE
Tylko w wersji 4.31 i starszej.Marko pisze:Najprościej użyć narzędzia "gumka" w Paincie i ...po krzyżykach.soko pisze:Oczywiście pliki muszą zostać, ale wielkość krzyżyka mozna modyfikować. Dobry elastyczny program!
Nie usłyszałem dobrze czy chodzi o plik cross.jpg, czy scross.jpg czy oba, ale coś koło tego chyba biega.![]()
Autor programu z tego, co wiem jest czynnym forumowiczem Garniaka,
interesuje się opinią użytkowników o programie zpewne nie tylko, na Garniaku,
więc wyciągnął wnioski i zmienił zabezpieczenie.
Może też zmienił zabezpieczenie w plikach starszych wersji demo do pobrania.
Pozdrawiam
interesuje się opinią użytkowników o programie zpewne nie tylko, na Garniaku,
więc wyciągnął wnioski i zmienił zabezpieczenie.
Może też zmienił zabezpieczenie w plikach starszych wersji demo do pobrania.
Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
Witam
Jestem tu nowy
Szukam, szukam i chcę się upewnić czy modyfikacja firmware jest również możliwa w GPSMAP 62 bo wszyscy piszą tylko o 62s i 62st?
Pozdrawiam
Jestem tu nowy
Szukam, szukam i chcę się upewnić czy modyfikacja firmware jest również możliwa w GPSMAP 62 bo wszyscy piszą tylko o 62s i 62st?
Pozdrawiam
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Bo zapewne nikt 62 bez "bajerów" nie używa. Ale jak znamy Garmina, to możemy założyć, że FW dla całej serii 62 jest taki sam.
Ja bym zaryzykował

Ja bym zaryzykował
Pozdrawiam Lechu
Zrobione, wszystko super działa. Mapy testowe Tatr z Twojej strony również.
Dzięki za pomoc i szacun za prowadzenie strony gpsmaniak.
Pozdrawiam
Dzięki za pomoc i szacun za prowadzenie strony gpsmaniak.
Pozdrawiam
Czy Garmin coś poprawił w jakości zdjęć w tym programie? Cały czas się uczę i w tym programie zdjęcia to jedna wielka kaszana. O ile w mieście np Wrocławiu rozdzielczość jest zadowalająca to np Góry Sowie to totalna lipa. Czy orientujecie się czy to wina samej jakość zdjęć czy może sprawa jeszcze jakiś ustawień?
Edit
A z czystej ciekawości kupiłem zdrapkę i uruchomiłem ten program (BirdsEye) i w sumie nie wiem czy coś źle ustawiam czy rzeczywiście te fotki są w tak kiepskiej rozdzielczości. Poniżej wklejam zrzuty z programu zdjęć satelitarnych.
zdjęcie bez nazwy i zdjęcie nr 3 pokazuje jest przy największym przybliżeniu i jakość jest kiepska.
Do tego strasznie rozjeżdża się ślad ale może dlatego że poruszałem się autem. Wytargałem urządzenie z szafki i na nowo się go zaczynam uczyć.
Edit
A z czystej ciekawości kupiłem zdrapkę i uruchomiłem ten program (BirdsEye) i w sumie nie wiem czy coś źle ustawiam czy rzeczywiście te fotki są w tak kiepskiej rozdzielczości. Poniżej wklejam zrzuty z programu zdjęć satelitarnych.
zdjęcie bez nazwy i zdjęcie nr 3 pokazuje jest przy największym przybliżeniu i jakość jest kiepska.
Do tego strasznie rozjeżdża się ślad ale może dlatego że poruszałem się autem. Wytargałem urządzenie z szafki i na nowo się go zaczynam uczyć.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2013, 12:17 przez Mariusz65, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączone posty
Powód: Połączone posty
mialem subskrypcje jakies dobry rok temu, duze miasta opracowane super, ale dziksze tereny w PL ( w tym góry niestety) to tragedia.. chyba że cos sie zmieniło.. dlatego ja po roku dałem sobie spokój