Edge 800 - pierwsze wrażenia i testy.
Re: Edge 800 - pierwsze wrażenia i testy.
Jeśli dobrze rozumiem Edge 800 (jak Edge 500) nasze treningi zapisuje w formacie fit.
Często potrzebuję:
- wyświetlić ślad z jazdy w MapSource.
- wczytać ślad z jazdy do GeoSetter.
- wyświetlić ślad z jazdy, w serwisie typu bikemap lub gpsies.
I teraz się zastanawiam. Czy te trzy czynności wymagają konwertowania fit do gpx? W ogóle, czym poza Garmin Connect, można łatwo i szybko, konwertować fit do gpx?
MapSource, Geosetter, gpsies, żadne z nich nie obsługuje fit?
Często potrzebuję:
- wyświetlić ślad z jazdy w MapSource.
- wczytać ślad z jazdy do GeoSetter.
- wyświetlić ślad z jazdy, w serwisie typu bikemap lub gpsies.
I teraz się zastanawiam. Czy te trzy czynności wymagają konwertowania fit do gpx? W ogóle, czym poza Garmin Connect, można łatwo i szybko, konwertować fit do gpx?
MapSource, Geosetter, gpsies, żadne z nich nie obsługuje fit?
Na komputerze fit obsługuje też Garmin Tarning Center. Pojawiła się ostatnio nowa wersja (na razie beta) która pozwala wczytać fit bezpośrednio z pliku i później eksportować go do tcx lub gpx.
LeCH
Edge 1030 , Oregon 650, Forerunner 945
Googlarka znajduje coś takiego - https://forums.garmin.com/showthread.php?t=4833, czy działa nie wiem.
W szufladzie - Vista, Colorado. Vista HCx poszła do ludzi. W użyciu - Nuvi 250W, Virb, Oregon 600, eTrex 30. Wycieczki rowerowe.
Edge 800 w Polsce, za około 1700zł http://www.eazymut.pl/nawigacja-sportow ... e-800.html
+ 20 zł za dostawę -> 1720fredzio pisze:Edge 800 w Polsce, za około 1700zł http://www.eazymut.pl/nawigacja-sportow ... e-800.html
albo
http://sportus.pl/produkt-548-Garmin_Edge_800.html darmowa wysyłka ( ale nie znam sklepu )
ok 1640
no ale azymut się chwali lepszymi gwarancjami
sportus. Kupowałem u nich Polara.Żadnych zastrzeżeń. Uczciwy sklep.
tadek
nuvi 3790T , nuwi 660 , 60 CSx. GPmapa ,CN 2011, edge 800
I to bez mapy i czujników! Zwariowali =O (w Garminie).fredzio pisze:Edge 800 w Polsce, za około 1700zł
Szy.
Można się tego było spodziewać. Pewnie za jakiś czas spadnie cena o jakieś 100PLN. Mi nie chciało się czekać i zakup za granicą u sąsiadów wyszedł z przesyłką 1360,69PLN.
LeCH
Witam
Pełny zestaw z akcesoriami i mapą w Polsce można już kupić za 1865 zł. Podejrzewam że cena zejdzie jeszcze do 1700-1800 i potem tak pozostanie na długo.
http://www.ceneo.pl/10274631
Pełny zestaw z akcesoriami i mapą w Polsce można już kupić za 1865 zł. Podejrzewam że cena zejdzie jeszcze do 1700-1800 i potem tak pozostanie na długo.
http://www.ceneo.pl/10274631
Mapy to ja nie widzę w tej 'najtańszej' opcji. Z mapą (i to
pewnie Topo Polska? ;P) to pewnie ponad 2k. Masakra.
Za chwilę mój rower będzie dodatkiem do nawigacji... :]
Szy.
pewnie Topo Polska? ;P) to pewnie ponad 2k. Masakra.
Szy.
To jest wersja z numerem produktu 010-00899-31 a taki numer posiada w zestawie mape City Navigator® Europe NT na karcie pamięci microSD™.
Szy. To zmień rower na lepszy /droższy/
A poważnie to kup edga za granicą i znacznie taniej. Ale Ty upierasz się kupić z niezrozumiałych dla mnie powodów w Polsce. Ja gdy kupowałem swojego pierwszego Nuwi 660 to kupiłem z Niemiec za 2/3 ceny żądanej w Polsce. 3790 kupiłem w Polsce bo ceny były porównywalne, edga kupiłem we Włoszech bo cena była niższa niż w Niemczech.
Szy. To zmień rower na lepszy /droższy/
A poważnie to kup edga za granicą i znacznie taniej. Ale Ty upierasz się kupić z niezrozumiałych dla mnie powodów w Polsce. Ja gdy kupowałem swojego pierwszego Nuwi 660 to kupiłem z Niemiec za 2/3 ceny żądanej w Polsce. 3790 kupiłem w Polsce bo ceny były porównywalne, edga kupiłem we Włoszech bo cena była niższa niż w Niemczech.
tadek
Z krążących plotek wynika ze Garmin Polska w razie reklamacji towaru zakupionego nie z ich dystrybucji stwarza problemy.
Plotki mówiły że Subaru Import Polska stwarza problemy gwarancyjne samochodów kupionych u dilera na Litwie zresztą z eurogwarancją, Ja kupiłem. W końcu 6 tys euro taniej piechotą nie chodzi. Żadnych problemów z gwarancją dotychczas nie miałem zresztą były to drobiazgi warte kilkadziesiąt zł. Dlatego myślę że nie byłoby problemów z gwarancją Garmina. Zresztą zawsze jest telefon do Anglii i pewnie oni pomogą.
tadek
Nie wierzę.yoxik pisze:Z krążących plotek wynika ze Garmin Polska w razie reklamacji towaru zakupionego nie z ich dystrybucji stwarza problemy.
Pozdrawiam
Tak, powinno być, za naprawę gwarancyjną płaci producent to, czemu polski diler ma się obrażać na samochodytadeklodz pisze:Żadnych problemów z gwarancją dotychczas nie miałem zresztą były to drobiazgi warte kilkadziesiąt zł.
importowane z Litwy, on zaciera ręce, że będzie miał większą kasę.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 00:49 przez asandrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que