O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Marko pisze:@asandrzej Edit
W MapSource jest wszystko. Problem jest innego typu - nie mam MapSource, przekopiowuję plik Current.gpx poziom wyżej i... problem - tras i waypointów brak, tylko ślady.
Bardziej wygląda na to, że odbiornik nie korzysta z pliku Current.Gpx, jest to plik przygotowany do odczytu w MapSource i programach zewnętrznych.
Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Wszystko łącznie z „ostatnio znalezionymi” odbiornik wyczytuje z pamięci, kiedyś już kilkakrotnie usuwałem plik Current.Gpx,
katalog Current był pusty a po uruchomieniu wszystko było na swoim miejscu.
Po usunięciu pliku Current.gpx katalog Current pozostaje pusty do czasu utworzenia nowej trasy (punktu, śladu nie sprawdzałem)
w momencie tworzenia w moim przypadku trasy, został utworzony plik Current.gpx zawierający wszystkie poprzednie trasy, ślady, waypointy.
Pozdrawiam
Tego nie sprawdzałem, czy jako „zwykły’ plik gpx są odczytywane ślady i waypoint, ale możliwe że tak jest,
a tylko utworzenie trasy nie jest możliwe.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
Witam,
mam jedno pytanko W dniu dzisiejszym zrobiłem twardy reset mojego Colorado, byłem przekonany, że urządzenie powróci do fabrycznego firmware czyli wersji z którą zakupiłem urządzenie. Tymczasem po resecie pozostało firmware które ostatnio wgrywałem (3.60). Czy tak powinno być ?
pzdr
Dzięki za info Pozostają przyzwyczajenia z innych urządzeń Mam tylko nadzieję, że problemy dla których robiłem reset, również nie pozostały - jak firmware Jeszcze raz wielkie dzięki za szybką odpowiedź, rozwiewającą moje wątpliwości !
GPS Maniak pisze:Mam nadzieję, że wśród tych przyzwyczajeń nie ma formatowania urządzenia
To też nie musi być tragedią o ile pamiętamy o Back-up'ie po kupieniu sprzęta.
Pozdrawiam
Ryszard
GPSmap60CSx,COLO 400C,Nuvi 1490T+nuLifeTime Europe,
GPmapa2009v3,CSAv5 i inne UMP,y, ostatnio NAVI COMAND NTG4 z mapami NaviSat, komórka LG GT540 z GPS.
@ Miecho
Z którego firmware patcher-a korzystałeś, wersja 0.0 czy 2.2.
Czy wersja 2.2 jest odpowiednia dla Colorado?
andrzej
Nie instalowałem wersji 2.2 są jakieś konkretne zmiany.
andrzej