Mam pewien problem, z którym nie potrafię sobie poradzić i liczę na pomoc osoby zaawansowane w temacie GPSa i wszelkich operacji na mapach, śladach itp.
Być może słyszeliście o tym, że w okolicach Łodzi powstał najdłuższy w Europie szlak konny... liczy ponad 1817 km, ma dwie pętle (wewnętrzną i zewnętrzną), na szlaku i w jego okolicach wyznaczonych zostało masę POI (stajnie, agroturystyka, atrakcje turystyczne itp). Projekt jest bardzo zaawansowany, wykorzystane są nowinki techniczne (fotokody, urządzenia GPS, monitoring, system śledzenia użytkowników szlaku - szybka lokalizacja i wysłanie pomocy w razie nieszczęścia itp.)... generalnie o szlaku można by rozmawiać długo, o jego zaletach i wadach, niemniej jednak ja skupię się na tym co wszystkich obecnych i czytających to forum interesuje
Problem - szlaki te są strasznie rozczłonkowane na małe odcinki - jest tego mnóstwo - ciężko to przeglądać na MapSource, a po wgranie do Oregona praktycznie niemożliwe jest nawigowanie - odcinki czasem są bardzo malutki i trzeba by co chwilę włączać kolejny ślad... pętla wewnętrzna szlaku konnego ma 59 odcinków, zewnętrzna - 136... nie znalazłem sposobu na połączenie tych odcinków w jeden ślad czy trasę... być może ktoś z was znajdzie rozwiązanie jak tym się posługiwać sprawnie
Sporo się napisałem, ale myślę że temat ciekawy
A link do wspomnianego GPX - http://www.wsiodle.lodzkie.pl/pl-def/ma ... p&limit=10 i tam nad mapą "pobierz GPX"