Dla tych co chcą sobie ulepszyć trochę M10 załączam dwa pliki . Nie lubię bajerów na telefonie, ale te są bardzo pomocne.
Pierwszy to SRS M10 , zanjdują się tam dwa pliki . Plik security_off należy zaistalować jako pierwszy , następnie SRS WOW i restart. Są to nowe sterowniki dla karty dźwiękowej . Ustawienia do tego wyświetlą się Menu/Ustawienia/system. Polecam naprawdę dobry efekt , oczywiście nie usłyszymy tego przez głośniczek , ale dobre słuchawki sobie poradzą. Jestem na tym punkcie uczulony i bez tych sterów mam wrażenie , że muzyka jest jak przez watę . Nie powodują , żadnych konfliktów .
Drugi to HTCSensor , należy wrzucić plik do folderu Moje Urządzenie/ Windows- oczywiście po rozpakowaniu i sam plik z rozszerzeniem dll. Są to biblioteki do czujnika ruchu, za pomocą których będzie można używać czujnika do gier. Ja osobiście nienawidzę gier więc sprawdziłem działanie na poziomicy. Co prawda nie spowoduje to , że pojawi się u nas kompas elektroniczny( próbowałem - nieda się

) , ale powinno działać przy np.grach . Przy odpaleniu np. gry korzystającej z czujnika ruchu wyskoczy komunikat czy uruchomić te biblioteki , naciskamy ok i już więcej się nie będzie pytał. Nie powoduje , żadnych konfliktów.
Miłego testowania.
Edit W przypadku SRS WOW urządzenie samo wykryje , że np. ma podłączone słuchawki i sam przestawi ustawienia dla słuchawek, dlatego nie należy regulować obcji Internal/Headphones bo i tak je przestawi na odpowiednie.