A właśnie, że się mylisz - BC jest również dla Nuvi - ostatnia wersja oferuje znacznie więcej niż MS, pomijając nawet to, że MS nie obsługuje nowszych nawigacji (nie widzi ich). Zgoda - Mapsource pozwala na tworzenie zestawów mapowych i wysyłanie ich do odbiorników (lub do pamięci masowej).GPS Maniak pisze:Z punktu widzenia serii NUVI? Obawiam się, że żadne.KrzysztofM pisze:To w takim razie jakie oprogramowanie zastąpi MapSource?
Dla odbiorników turystycznych - jak wspomniał asandrzej - będzie/jest BaseCamp.
W BC w menu narzędzia jest opcja "zainstaluj mapy" jednak mam ją nieaktywną. Czyli być może nie można (jeszcze?) tworzyć i wysyłać zestawów map. Co jednak powoduje, że BC ma przewagę? Oprócz obsługi nowych urządzeń, to chyba najważniejszą sprawą jest możliwość używania map zainstalowanych tylko i wyłącznie w urządzeniu nawigacyjnym. Czyli mam 2959 z zainstalowanymi mapami CNE NTU 2012.30 - nie mam tych map na komputerze, wystarczy jednak, że podłączę nuvi przez usb i po chwili mam dostęp do WSZYSTKICH map które mam w nuvim/edge/oregonie/itd. - Tak do wszystkich, nawet tych, które mam na karcie sd w folderze "zapasowe mapki" też będą dostępne! Minusem jest nieco wolniejszy dostęp do mapy niż gdyby była zainstalowana lokalnie, ale za to nie wszędzie trzeba instalować zestaw map. Wystarczy, że do netbooka z zainstalowanym BC podłączę nuvi, zaplanuję trasę, prześlę trasę do nuvi i w drogę.