Garmin Edge 500
Re: Garmin EDGE 500
Witaj
Jeśli dobrze rozumiem masz zamontowany i sparowany czujnik kadencji/prędkości.
Przy ustawieniu na AUTO obwód koła zostaje ustalony po przejechaniu jakiegoś odcinka drogi. Nie pamiętam jakiego ale chwilę to trwało zanim E500 meldował ustalenie rozmiaru koła. Ja sprawdziłem jaki jest obwód po autoustaleniu i wpisałem "na sztywno". Nie mam skoków prędkości. Jak z wcześniejszych postów wynika Edge przy prawidłowo sparowanym czujniku kadencji/prędkości, liczy prędkość jak zwykły licznik rowerowy.
Jeśli dobrze rozumiem masz zamontowany i sparowany czujnik kadencji/prędkości.
Przy ustawieniu na AUTO obwód koła zostaje ustalony po przejechaniu jakiegoś odcinka drogi. Nie pamiętam jakiego ale chwilę to trwało zanim E500 meldował ustalenie rozmiaru koła. Ja sprawdziłem jaki jest obwód po autoustaleniu i wpisałem "na sztywno". Nie mam skoków prędkości. Jak z wcześniejszych postów wynika Edge przy prawidłowo sparowanym czujniku kadencji/prędkości, liczy prędkość jak zwykły licznik rowerowy.
pozdrawiam
Piotr
Colorado 300 + Forerunner 50 + Edge 500 + Nuvi 255W + Forerunner 220 +
Edge 800
Piotr
Edge 800
wczoraj jak jechalem na auto i mi skakala predkosc to zatrzymalem sie i zrobilem to co bylo ustalone przez edge na "sztywno" i skoki byly nadal, wkurzony skonczylem trening z takimi danymi bo to nie mialo sensu...
No to chyba coś z czujnikiem jest nie tak. A jak sprawa kadencji? Może słaba bateria?
pozdrawiam
Piotr
Edge 800
Piotr
Edge 800
chyba to nie bateria bo rytm pedalowania jest ok, spadki na tym wykresie sa spowodowane zatrzymaniem lub moja swiadoma pzerwa w pedalowaniu, a jak obserwuje edge to nie ma zadnych spadkow w rytmie na trenazerku i w trasie

No to pozostaje Ci chyba tylko serwis 
pozdrawiam
Piotr
Edge 800
Piotr
Edge 800
Re: Garmin Edge 500
dobra wszystko juz smiga, przyczyna bylo osuniecie sie czujnika ze szprychy tak ze tylko rantem przelatywal na zlobieniu gsc10
Re: Garmin Edge 500 pasek na rękę
witam wszystkich,
kupiłem ostatnio Garmina 500 i przeglądałem forum i internet w poszukiwaniu taniego sposobu noszenia 500 na ręce. Nic sensownego nie znalazłem.
Kupiłem więc pasek silikonowy do tanich zegarków typu jellywatch na allegro za 5zł. Do tego oryginalna podstawka Garmina, coś ostrego, minuta roboty i gotowe.
Garmin siedzi wygodnie na ręce, nawet w czasie biegu. Najlepsze w tym patencie jest to że montaż i demontaż trwa parę sekund, bez użycia kleju. Myślę że się Wam spodoba:)
https://picasaweb.google.com/zzbyhoo/DI ... directlink
kupiłem ostatnio Garmina 500 i przeglądałem forum i internet w poszukiwaniu taniego sposobu noszenia 500 na ręce. Nic sensownego nie znalazłem.
Kupiłem więc pasek silikonowy do tanich zegarków typu jellywatch na allegro za 5zł. Do tego oryginalna podstawka Garmina, coś ostrego, minuta roboty i gotowe.
Garmin siedzi wygodnie na ręce, nawet w czasie biegu. Najlepsze w tym patencie jest to że montaż i demontaż trwa parę sekund, bez użycia kleju. Myślę że się Wam spodoba:)
https://picasaweb.google.com/zzbyhoo/DI ... directlink
-
mariuszmtb
- Nowy
Witam, mam zamiar kupić Garmina 500. Rozumiem, że jest kompatybilny z urządzeniami Powertapa. Mam Pro+ wraz z monitorem serca i kadencji (ant+) i tu moje pytanie czy są one kompatybilne z Garminem? czy do monitorowania serca i kadencji muszę kupić "garminowskie" monitory bo kompatybilna jest tylko moc?
Dziękuję za odpowiedź
Dziękuję za odpowiedź
niestety, jak na razie nie można zmieniać 
pozdrawiam
Piotr
Edge 800
Piotr
Edge 800
Witam,
czy ktoś posiada i może udostępnić instrukcję do Edge 500?
Pozdrawiam,
czy ktoś posiada i może udostępnić instrukcję do Edge 500?
Pozdrawiam,
Pozdrawiam
Marcin
Garmin EDGE 305 HR/CAD
Marcin
Garmin EDGE 305 HR/CAD
Po angielsku na stronie Garmina. Można sobie pomóc instrukcją do E800. Jest po polsku. Pomijając obsługę mapy są to bardzo podobne urządzenia.
pozdrawiam
Piotr
Edge 800
Piotr
Edge 800
Instrukcja obsługi E500 PL jest do pobrania tu: http://www.garmin24.pl/pl/p/file/f9d5d0 ... e_PLv2.pdf
Vista HCx, Nuvi 2595 (plus ecoRoute HD), Edge 810, Edge 520.
Czy ktoś z użytkowników E500 jeździ na najnowszym oprogramowaniu ( 3.0)?
jeśli tak to, czy może się podzielić odczuciami z używania tegoż softu? Czy wszystko jest w porządku? Czy nie ma jakichś bugów?
jeśli tak to, czy może się podzielić odczuciami z używania tegoż softu? Czy wszystko jest w porządku? Czy nie ma jakichś bugów?
pozdrawiam
Piotr
Edge 800
Piotr
Edge 800
Witam,
mam problem z Garminem 500, którego jestem w zasadzie świeżym użytkownikiem. Może to problem nowego Softwaru 3.0, nie wiem.
Problem polega na wgrywaniu kursów z Garmin Connect do urządzenia. Gdy znajdę "czyjś" kurs i wyślę go do urządzenia, okazuje się, że na urządzeniu kurs owszem jest, ale pusty. Raz była to połowa mapy, przeważnie jednak pusty. Czasami się wcale nie otwiera. W sytuacji gdy identyczną trasę zaplanuję sobie od podstaw, sam w "planowaniu kursu" - problemu nie ma. Wgrywam do urządzenia - jest mapa, działa kurs, wszystko ok.
Jest coś o czym nie wiem, że tak się dzieje? Czy to może problem nowego softwaru? Na 2.8 nie wiem jak było, bo nie wgrywałem kursów wtedy jeszcze.
mam problem z Garminem 500, którego jestem w zasadzie świeżym użytkownikiem. Może to problem nowego Softwaru 3.0, nie wiem.
Problem polega na wgrywaniu kursów z Garmin Connect do urządzenia. Gdy znajdę "czyjś" kurs i wyślę go do urządzenia, okazuje się, że na urządzeniu kurs owszem jest, ale pusty. Raz była to połowa mapy, przeważnie jednak pusty. Czasami się wcale nie otwiera. W sytuacji gdy identyczną trasę zaplanuję sobie od podstaw, sam w "planowaniu kursu" - problemu nie ma. Wgrywam do urządzenia - jest mapa, działa kurs, wszystko ok.
Jest coś o czym nie wiem, że tak się dzieje? Czy to może problem nowego softwaru? Na 2.8 nie wiem jak było, bo nie wgrywałem kursów wtedy jeszcze.