Witam
Potrzebuje przerobić ślad na trasę. Ściągnąłem program GPSBabel Konwertuje plik o wadze 603KB a otrzymuje plik o wadze 1KB w którym tak naprawdę nic nie ma. A program podaje że konwersacja nastąpiła pomyślnie. Jak ustawić ten program żeby zaskoczyło. To co jest na Garniaku jest to wersja pod Linuksa. Może ktoś zrobić rzut ekranu jak i co poustawiać.
Pozdrawiam
GPSBabel
Re: GPSBabel
Witaj.
Ja taką konwersję to robię programem WinGDB3 z powodzeniem.
Ja taką konwersję to robię programem WinGDB3 z powodzeniem.
Pozdrawiam, Piotr
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
Witaj
Musisz zajrzeć do działu transformacji: http://www.gpsbabel.org/htmldoc-1.4.2/f ... sform.html
tam są też przykłady.
Pozdrawiam
watt
Musisz zajrzeć do działu transformacji: http://www.gpsbabel.org/htmldoc-1.4.2/f ... sform.html
tam są też przykłady.
Pozdrawiam
watt
GPS Babel problem
Panowie mam problem z tym programikiem. Potrzebuję skonwertować plik .gpx do .atm i niestety nie mogę tego zrobić. Wyświetla mi się taki oto komunikat
Coś robię nie tak ?
Potrzebuję wgrać trasę do automapy jakimkolwiek sposobem a mam je ściągnięte z rozszerzeniem .gpx Trochę się już naczytałem i wszyscy piszą, że najlepiej konwertować właśnie tym programem ale za Chiny nie mogę tego zrobić.
Pomoże ktoś ?
EDIT: Pliki już udaje mi się konwertować do .atm, automapa je widzi i jak wybieram wczytaj trasę i wybieram właściwy plik to mnie wyrzuca do mapy
Coś robię nie tak ?
Potrzebuję wgrać trasę do automapy jakimkolwiek sposobem a mam je ściągnięte z rozszerzeniem .gpx Trochę się już naczytałem i wszyscy piszą, że najlepiej konwertować właśnie tym programem ale za Chiny nie mogę tego zrobić.
Pomoże ktoś ?
EDIT: Pliki już udaje mi się konwertować do .atm, automapa je widzi i jak wybieram wczytaj trasę i wybieram właściwy plik to mnie wyrzuca do mapy
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Nie wiem czy ten program obsługuje takie wynalazek jak atm ale prościej do kml/kmz to na pewno AM ugryzie.
Jak skonwertowałem do .kml czy .kmz to mi ich w ogóle nie widzi. Nie to, że nie wczytuje tylko w ogóle nie widzi. Pliki .atm widzi ale jak biorę "wczytaj" to wyrzuca mnie do mapy 
Masz jeszcze jakiś pomysł ?
Masz jeszcze jakiś pomysł ?
- nocnyMarek
- Bywalec
GPSBabel nie zamieni żadnych plików na trasy do AutoMapy, nie ma takiej konwersji.
To co pokazujesz na screenie to konwersja gpx na plik śladu (a nie trasy) w formacie NMEA.
Takie ślady AM czyta pod warunkiem, że pliki będą miały rozszerzenie gps.
(jak na screenie wyżej, ale tam też widać jakiś błąd w pierwszej linii pliku gpx
więc akurat tego pliku nie zobaczysz, bo GPSBabel nie potrafi go skonwertować)
Ślad (.gps) a trasa (.atm) to zupełnie co innego. Ślad możesz w AM obejrzeć na mapie,
ale ze śladu nie ponawigujesz i nic nie da zmiana rozszerzenia, bo to zupełnie inne pliki.
ale nie czyta śladów zapisanych w tym formacie.
To co pokazujesz na screenie to konwersja gpx na plik śladu (a nie trasy) w formacie NMEA.
Takie ślady AM czyta pod warunkiem, że pliki będą miały rozszerzenie gps.
(jak na screenie wyżej, ale tam też widać jakiś błąd w pierwszej linii pliku gpx
więc akurat tego pliku nie zobaczysz, bo GPSBabel nie potrafi go skonwertować)
Ślad (.gps) a trasa (.atm) to zupełnie co innego. Ślad możesz w AM obejrzeć na mapie,
ale ze śladu nie ponawigujesz i nic nie da zmiana rozszerzenia, bo to zupełnie inne pliki.
Nie ugryzie, AM potrafi skonwertować swoje ślady (.gps) na format kml,Zachu pisze:Nie wiem czy ten program obsługuje takie wynalazek jak atm ale prościej do kml/kmz to na pewno AM ugryzie.
ale nie czyta śladów zapisanych w tym formacie.
Palmax & AM3/4/5/6, NE, /Sygic, AP, N2/9, OM-free