Witam,
trochę chodzę po szlakach górskich i użytkuję mapę topo poland 2011 od lat, do nowej mapy TOPO mam następujące pytania:
1. czy da się włączyć tylko widoki szlaków bez ikonek "chłopków"? - na mapie www nie da się, wyłącza się łącznie ze szlakiem, nie mam pojęcia po co są te ikonki "chłopków" z plecakiem, przecież szlak pieszy od rowerowego lub konnego łatwo rozróżnić
2. czy da się włączyć widok ikonek schronisk np. przy skali 3km? - na mapie www nie da się i są to najmniejsze ikonki widoczne dopiero przy skali 100m
3. jaki jest średni błąd w metrach prezentowanych szlaków i schronisk? - pytanie zasadnicze podczas mgły w nieznanym terenie
4. czy jest możliwe wyświetlenie czasu przejść tak jak na mapach papierowych? - np. od punktu do punktu 2h ale już w drugą stronę 2,5h co ułatwi planowanie trasy w domu na komputerze bez patrzenia na mapę papierową lub kalkulator szlaków, a już na szlaku będzie można szybko określić czy idziemy szybciej czy wolniej
5. nie są zaznaczone szczyty - przynajmniej tak jest na mapie www
6. z tego co przeczytałem dystrybucja mapy jest na karcie, czy mogę wysłać moją kartę z moimi mapami w celu dogrania tak, żeby mieć cały zestaw na jednej karcie?
Bardzo proszę o odpowiedzi, idą mgły i lepiej nie iść na topo poland 2011 np. do schroniska Skrzyczne lub innych których nie ma w tej mapie
endurance