Uchwyt na deskę rozdzielczą (warianty)

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Re: Uchwyt na deskę rozdzielczą (warianty)

Post autor: GPS Maniak »

Marko pisze:Wady: zostawia ślad na desce ...
Jakbyś użył butaprenu, nie martwiłbyś się tym za bardzo, bo uchwyt byłby w pewnym sensie ... dożywotnio związany z deską :wink: Tak jak u mnie:
Zresztą inaczej byłoby trudno uchwyt przymocować, bo deska nie jest zbyt płaska, a na dodatek matowa faktura jest mocno porowata.
Uchwyt do komórki przykleiłem (również na butapren) na dole z prawej strony, anektując nieco miejsca z przestrzeni przeznaczonej na nogi pasażera.
Całość z perspektywy kierowcy wygląda mniej więcej tak:
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
Marko
Garniak
Has thanked: 13 times
Been thanked: 4 times

Post autor: Marko »

@GPSManiak
Nie dla mnie :-( Jestem praworęczny.
Epix 2 Sapphire, eTrex SE, Fenix 5 Plus Sapphire, Dakota 20, Montana 650T, GPSMap 76CSx, Virb Elite, Tempe
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Post autor: beetle-m »

Marku. Ja też jestem praworęczny ale bez problemu przyzwyczaiłem się do obsługi nuvi lewą ręką. Mam go w pozycji poziomej, na szybie czyli wyżej niż Lechu.
"Przestawienie się" zajęło mi kilka dni. Teraz nie wyobrażam sobie nuvi po prawej stronie. :lol:
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Awatar użytkownika
Marko
Garniak
Has thanked: 13 times
Been thanked: 4 times

Post autor: Marko »

Mariuszu, przyzwyczaiłem się do obsługi radia, zestawy głośnomówiącego, schowka ręką prawą. Tak samo z navi.
Epix 2 Sapphire, eTrex SE, Fenix 5 Plus Sapphire, Dakota 20, Montana 650T, GPSMap 76CSx, Virb Elite, Tempe
roberto1002
Początkujący

Post autor: roberto1002 »

Polecam rozwiązanie z mocowaniem nawigacji do uchwytu na słupku. Umożliwia podłączenie do instalacji pojazdu i schowanie okablowania,
razem z odbiornikiem komunikatów TMC. Szybkie, proste i wygodne...
Jeśli nie jeździsz, nie zrozumiesz...
zūmo®390LM, Kenwood DNX, VIRB Elite, VIRB XE
easyrider
Bywalec

Post autor: easyrider »

W półkę na okulary wkleiłem (na silikonie - czyli da się usunąć bez śladu) płytkę z czarnej plexi,
i oryginalny uchwyt trzyma się znakomicie z "dużym" nuvi i mapą CNE na pokładzie.
Używam głównie na dłuższych trasach, albo gdy chcę się pobawić ecoRoute...
Obrazek

A drugi malutki koło kolan jest do tego stopnia niewidoczny, że wcale go nie ściągam z uchwytu :mrgreen:
No i oczywiście wgrana mapa UMP...
Oregon 600 . .nuvi 2255 . .nuvi 3597 . . . . + 1 samochód . . + 3 rowery . . + kilka par butów
ODPOWIEDZ