O to chodzi.gavia pisze:W Etrexie nie mogłem dostać żeby cała oś Y ( pionowa- pokazująca wysokość) była w akcji -a jak już była to nic nie było widać bo na Xsie zrobił mi np.30km
No cóż. "W Etrexie nie mogłem dostać" wcale nie musi oznaczać "Etrex jest do dupy, bo tego nie potrafi". Może tak samo dobrze oznaczać: "gavia .... tego nie potrafi"
Nie mam Etrexa pod ręką, ale jestem w 100% pewien, że podobnie jak każdy inny Garmin ma on możliwość zmiany skali tylko dla jednej osi. Tak więc by rozwiązać Twój problem należy najpierw "zoomując" wykres uchwycić moment, w którym oś Y pracuje w pełnym zakresie, a potem dopasować sobie oś X do swoich upodobań.
Jak to zrobić? Nie pamiętam, ale wydaje mi się, że widząc wykres wysokości należałoby:
* albo spróbować pacnąć w joya: góra - dół wywołanie opcji zmiany osi Y, prawo lewo - wywołanie opcji zmiany osi X
* albo nacisnąć przycisk MENU wówczas zobaczysz "menu kontekstowe", a tam opcję: "Dopasuj zakres skal" czy coś takiego. Po wybraiu tej opcji - zmiana zakresu jednej osi odbywa się joyem: góra dół oś Y, prawo lewo oś X.