Strona www nie działa?

O UMP-pcPL - darmowej mapie Polski. Jak instalować? Jak aktualizować? Jak rozbudowywać?

Moderatorzy: frasun, Artur, sdsyc, Alf/red/

W sprawie ostatniej awarii...

Postprzez Castel 899 » Cz, 03 kwi 2014 17:26

Cósik znowu? O, tutaj: http://ump.waw.pl/wszystkie.html
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2019.20, ogąki :), Win10H
Avatar użytkownika
Castel 899
Bywalec
 
Posty: 428
Dołączył(a): Śr, 06 paź 2010 9:11
Lokalizacja: Warszawa

Re: W sprawie ostatniej awarii...

Postprzez Zachu » Pt, 04 kwi 2014 1:31

Generalnie temat jest o forum ale UMP ma awarie i trzeba poczekać, wszystko inne działa prócz obrazka strony.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 8076
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Strona www nie działa?

Postprzez popej » Pt, 04 kwi 2014 13:08

Nie mogę się połączyć z http://ump.waw.pl/ , chyba już 2 lub 3 dzień. Awaria, może adresy się zmieniły?
Ale działa np. http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6848
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Strona www nie działa?

Postprzez kaltam » Pt, 04 kwi 2014 13:14

Potwierdzam, że strona nie działa ale aktualizacja map działa.
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7
kaltam
Bywalec
 
Posty: 485
Dołączył(a): Śr, 19 wrz 2007 7:36

Re: Strona www nie działa?

Postprzez Castel 899 » Pn, 28 lip 2014 22:05

Tą razą ani strony, ani aktualizacji. Przejściowe trudności.
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2019.20, ogąki :), Win10H
Avatar użytkownika
Castel 899
Bywalec
 
Posty: 428
Dołączył(a): Śr, 06 paź 2010 9:11
Lokalizacja: Warszawa

Re: Strona www nie działa?

Postprzez popej » N, 31 sie 2014 17:00

Ponownie pojawiły się problemy z wejściem na stronę UMP.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6848
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Strona www nie działa?

Postprzez Mariusz65 » N, 31 sie 2014 21:42

Chyba jakaś awaria, bo aktualizacji też nie pobiera?

Edit
Już działa.
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4492
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Zgłoszenia błędów UMP

Postprzez mc205 » Śr, 03 kwi 2019 8:46

Nie jestem przekonany, czy jest to najwłaściwsze miejsce do tego wpisu ale jak dotychczas nie znalazłem lepszego.
Otóż od kilku dni odczuwam jakieś niedyspozycje z funkcjonowaniem strony UMP. A więc po pierwsze na otwarcie przeważnie brakuje mapki. Po drugie jeśli uda mnie się wywołać stronę z miejscem na mapkę i próbuję uruchomić funkcję większa mapka to brak efektów całkowity aż do wyczerpania czasy poszukiwania. Po trzecie nie działa funkcja kontakt tj przyciskam nie uzyskuję żadnych reakcji poza zmianą barwy napisu. I mam dylemat, czy jest efekt usterek u nadawcy, czy też coś się dzieje niedobrego z moim komputerem jako, że system był aktualizowany.
Pobranie pliku B5a udaje się.
Skorzystałem i uzyskałem informację drogą pośrednią o kłopotach. Czyli przyjąłem, że u mnie nie jest źle.
Ostatnio edytowano Pt, 05 kwi 2019 14:12 przez mc205, łącznie edytowano 1 raz
nuvi 255W, CNE NT 2009.11 ALL
mc205
 
Posty: 48
Dołączył(a): Wt, 30 gru 2008 10:21
Lokalizacja: Warszawa

Re: Strona www nie działa?

Postprzez Zachu » Śr, 03 kwi 2019 17:04

Takie małe problemy z serwerami.
adres do kontaktu zawsze ten sam: UMP <ump@ump.waw.pl>
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 8076
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do UMP-pcPL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości