Kenwood DNX8220BT - wyświetlanie w trybie nav.
Kenwood DNX8220BT - wyświetlanie w trybie nav.
Witam wszystkich,
W Kenwoodzie dnx8220bt podczas słuchania radia i wyświetlania ekranu navi na dole wyświetla się pasek informacyjny tunera, który zasłania przyciski obsługi navi. Znika tylko od czasu do czasu, co jest dość irytujące, bo muszę na wyczucie sterować navi. Ktos wie jak go wyłączyć? W trybie np USB wyświetla się tylko podczas zmiany utworu na kilka sek.
W Kenwoodzie dnx8220bt podczas słuchania radia i wyświetlania ekranu navi na dole wyświetla się pasek informacyjny tunera, który zasłania przyciski obsługi navi. Znika tylko od czasu do czasu, co jest dość irytujące, bo muszę na wyczucie sterować navi. Ktos wie jak go wyłączyć? W trybie np USB wyświetla się tylko podczas zmiany utworu na kilka sek.
Re: Kenwood DNX8220BT - wyświetlanie w trybie nav.
Zobacz czy wciśnięcie przycisku TEL przez 3-4 (lub troche dłużej)sekundy pomoże. Wyświetla Ci się taki czarny pasek tak?
60CS, GPSMAP520s, Nuvi 760T, Nuvi 1450LM, Kenwood DNX9240BT
Wyświetla się pasek informacyjny tunera, czyli nazwa stacji itd. Przy włączonym usb lub dvd, taki pasek pojawia się tylko przy zmianie utworu, przy włączonym tunerze widoczny jest cały czas i przycisków nawigacji trzeba szukać na pamięć.
Wstaw zdjęcie tego co ci sie pojawia, jak zobacze to powiem co zrobić.
60CS, GPSMAP520s, Nuvi 760T, Nuvi 1450LM, Kenwood DNX9240BT
klawisz FNC wyświetla tylko podręczne menu na ekranie, pasek na dole nie znika.
- Załączniki
Nie wiem czy masz instrukcję do tego urządzenia,prawdopodobnie jakaś funkcja jest nastawiona na Automatycznie a nie na Manual?
Jeździłem z tym urządzeniem 5 lat i tego nie zauważyłem funkcja sterowania drugim źródłem pojawiała się tylko po dotknięciu ekranu.
Jeżelinie masz jakieś instrukcji do tego odbiornika to mogę ci przesłać Pdf. na PW.
Jeździłem z tym urządzeniem 5 lat i tego nie zauważyłem funkcja sterowania drugim źródłem pojawiała się tylko po dotknięciu ekranu.
Jeżelinie masz jakieś instrukcji do tego odbiornika to mogę ci przesłać Pdf. na PW.
Już próbowałem wyłączać większość funkcji radia, i dalej jest to samo, kiedy odtwarzam z innych źródeł tego problemu nie ma.
cześć
Przepraszam, że tak odkopuję sprzed tylu lat, ale mam ten sam problem. Ktoś sobie z tym poradził?
Przepraszam, że tak odkopuję sprzed tylu lat, ale mam ten sam problem. Ktoś sobie z tym poradził?
-
roberto1002
- Początkujący
Instrukcja obsługi, strony 13-15, 20, ... :
http://manual.kenwood.com/files/DNX_DDX8_Polish.pdf
http://manual.kenwood.com/files/DNX_DDX8_Polish.pdf
Jeśli nie jeździsz, nie zrozumiesz...
zūmo®390LM, Kenwood DNX, VIRB Elite, VIRB XE
zūmo®390LM, Kenwood DNX, VIRB Elite, VIRB XE
W instrukcji opisane jest jak to włączyć, zgadza się. Tylko, że tak jak pisał autor wątku, ta funkcja włącza się kiedy nie powinna. Przy słuchaniu muzyki z usb, płyty czy przez bluetooth pasek jest schowany. Natomiast podczas słuchania muzyki z radia nie da się go schować.