Jak się robi takie cuda? Będę wdzięczny za linka jak wrzucić cieniowanie terenu do GPSmap64 . Jedynie co potrafię to przeglądać cieniowanie powierzchni ISOK w Geoportalu.
Norick, podzielisz się wiedzą? Proszę ....
Jak się robi takie cuda? Będę wdzięczny za linka jak wrzucić cieniowanie terenu do GPSmap64 . Jedynie co potrafię to przeglądać cieniowanie powierzchni ISOK w Geoportalu.

Witam,Norick pisze:Czyli jak rozumiem po podłączeniu do zasilania zewnętrznego problem ustępuje-proszę byś na to odpowiedział?Jgor pisze: Zrobiłem w domu testy i okazało się, że po przypadkowym niepoprawnym włożeniu baterii 64ka się blokuje i nie da się jej uruchomić. Odblokowuje ją dopiero podłączenie zewnętrznego zasilania.
to ważna wiadomość bo z GpsMap 60...nie było tak różowo. Ale masz rację, dla kogoś kto po ciemku zmienia bakterie na szlaku to nie jest miłe

Może spróbuj na stronie https://www.navigation-professionell.de/en/maciejka201 pisze:ewentualnie proszę o linki w necie
Problem polega na tym, że w przeciwieństwie do sposobu zapisu śladu, użytkownik nie ma żadnego wpływu na sposób naliczania dystansu przez komputer podróży. Ślad zapisywany z interwałem odległościowym 10 lub 20m, powinien być i z reguły jest wolny od efektów "pływania pozycji" na postoju, podczas gdy komputer podróży na postoju nabija swojeGPS Maniak pisze:zapis punktów śladu to jedno, a nabijanie Licznika Podróży i w ślad za tym wpis gpxtrkx:Distance to zupełnie coś innegoUstawienia związane z zapisem śladu - nieważne czy będzie to Auto, czy też dość duży interwał odległościowy (jak tak stosowałem w Bieszczadach), w przeciwieństwie do zapisu śladu z interwałem 1 sek. wygładzają sam ślad (niwelują błędy związane z pływaniem sygnału), nie zmienią jednak nabijania Licznika Podróży i wartości gpxtrkx:Distance.
Sprawę czasu pomijam, ale jeżeli chodzi o dystans, generalnie pokrywa się to z moimi obserwacjami: Licznik pokazujący zawyżoną wartość swoje, a ślad swoje.maciejka201 pisze: licznik na 64ce wskazywał 41,5km przebytej drogi w czasie 9,5 godziny. Tymczasem odczyt na GarminConnect i Endomondo jest inny: 40,3km drogi w 11 godzin.I te 40,3km to prawidłowa długość trasy, którą pokonałem...
Próbować można, ale skoro długość śladu jest OK, to moim zdaniem zmiana sposobu zapisu nie wpłynie na wskazania licznika, które są niezależne od sposobu zapisu śladu i które zależą od bliżej nam nieznanych algorytmów zastosowanych przez Garmina. Niemniej życzę Tobie, by w 64-ce moje malkontenctwo w tej materii się nie sprawdziło.maciejka201 pisze:A może zmiana interwału w ustawieniu opcji śladu coś da?