Garmin Fenix 3
Re: Garmin Fenix 3
Jak wytuptasz np. 10 tysi kroczków czy też zaliczysz 10 pięter to dostajesz "fajerwerki" na ekranie. Można wreszcie to wyłączyć.
7 wprowadza sporo poprawek, ale skopała transfer przez WiFi. Przynajmniej u mnie.
7 wprowadza sporo poprawek, ale skopała transfer przez WiFi. Przynajmniej u mnie.
Vista HCx, Nuvi 2595 (plus ecoRoute HD), Edge 810, Edge 520.
Witam wszystkich serdecznie,pisalem już w innym wątku. Jednakże nie dostałem odp więc tu sprobuje.
Proszę wszystkich o pomoc co prawda z blachego powodu i problemu. Po zakupie fenixa i aktualizacji, nie mam kolorów akcentow,np. W tarczy zegarka np.cyfrowej nie ma opcji zmiany koloru minut w wyświetlane godzinie. Nie wiem czym to jest spowodowane ale jest tylko opcja zmiany koloru tła. Czy ktoś wie coś na ten temat. Dodam że aktualizacje wykonałem na najnowsza 3.dodatkowy problem jest np.z widzetem pogody która najpierw wyswietala się jeden dzień a później znikla,mimo włączenia nic się nie wyswietla. Bardzo proszę o radę.
Pozdrawiam
Proszę wszystkich o pomoc co prawda z blachego powodu i problemu. Po zakupie fenixa i aktualizacji, nie mam kolorów akcentow,np. W tarczy zegarka np.cyfrowej nie ma opcji zmiany koloru minut w wyświetlane godzinie. Nie wiem czym to jest spowodowane ale jest tylko opcja zmiany koloru tła. Czy ktoś wie coś na ten temat. Dodam że aktualizacje wykonałem na najnowsza 3.dodatkowy problem jest np.z widzetem pogody która najpierw wyswietala się jeden dzień a później znikla,mimo włączenia nic się nie wyswietla. Bardzo proszę o radę.
Pozdrawiam
-
bossbusko1
- Początkujący
Używam Fenixa 3 z powodzeniem od 4 miesięcy.
Z połączeniem do telefonu Samsung note 4 było rożnie ale 95% czasu wszystko dzialalo poprawnie.
Tzn, po utracie kontaktu z telefonem zegarek z reguły nawiązywał połączenie automatycznie.
Bardzo rzadko tego nie robił i wystarczał wtedy restart zegarka lub telefonu.
Kilka dni temu moj samsung otrzymał aktualizacje z androida 5 na 6.
I tu zaczęły sie schody.
Po utracie połączenia zegarka z telefonem (samoistnej- nie trzeba sie nawet oddalac) nie nawiązuje tego połączenia powtórnie.
Nie mówiąc juz o tym, ze aby to zrobic to trzeba wykonywać karkołomne czynności. Usuwając wszelkie sparowania, powiązania etc... i to kilka razy, aby to wszystko powtórnie połączyć.
Po czym po kilku godzinach znowu to samo
Czy ktoś tak też ma?
Na jakichś zagranicznych stronach widziałem podobne zgłaszane problemy ale nigdzie nie znalazłem żadnego rozwiązania
Z połączeniem do telefonu Samsung note 4 było rożnie ale 95% czasu wszystko dzialalo poprawnie.
Tzn, po utracie kontaktu z telefonem zegarek z reguły nawiązywał połączenie automatycznie.
Bardzo rzadko tego nie robił i wystarczał wtedy restart zegarka lub telefonu.
Kilka dni temu moj samsung otrzymał aktualizacje z androida 5 na 6.
I tu zaczęły sie schody.
Po utracie połączenia zegarka z telefonem (samoistnej- nie trzeba sie nawet oddalac) nie nawiązuje tego połączenia powtórnie.
Nie mówiąc juz o tym, ze aby to zrobic to trzeba wykonywać karkołomne czynności. Usuwając wszelkie sparowania, powiązania etc... i to kilka razy, aby to wszystko powtórnie połączyć.
Po czym po kilku godzinach znowu to samo
Czy ktoś tak też ma?
Na jakichś zagranicznych stronach widziałem podobne zgłaszane problemy ale nigdzie nie znalazłem żadnego rozwiązania
Hej, mam ten sam problem z HTC M9 i Androidem 6.0 , Garmin Fenix 3 paruje się ale nie może się połączyć. Garmin zwala na HTC, HTC na garmina ..... Komuś się udało rozwiązać taki problem ???
-
bossbusko1
- Początkujący
Problem nadal nie rozwiazany.
Kontaktowałem sie ze sklepem z Tarnowa gdzie kupowałem zegarek i dostałe taka porade:
"Witamy.
Mieliśmy już podobny problem u naszego klienta dokładnie z w/w telefonem.
Okazało się, w tym konkretnym przypadku z urządzeniem Garmin z serii nuvi, iż problem stanowił przydział pamięci cache ustalany przez telefon (system android) do obsługi połączenia (wymiany danych) za pośrednictwem połączenia Bluetooth.
Po pewnym czasie pamięc ta po prostu elegała przepełnieniu, na co telefon reagował zamknięciem aplikacji do obsługi połączenia.
Rozwiązaniem problemu okazało się wykonanie poniższej procedury - jednakże proszę pamiętać, iż sugerowane rozwiązanie dedykowane jest dla konkretnego problemu i nie gwarantuje skuteczności dla bieżącego oraz, że jest to tylko sugestia z naszej strony opracowana przez naszego klienta, za której efekty nie ponosimy odpowiedzialności.
Wyłączyć telefon całkowicie.
Nacisnąć i przytrzymać razem klawisz Volume Up oraz klawisz Home , po czym wcisnąć i przytrzymać klawisz Power.
Kiedy telefon zawibruje, zwolnić klawisze Home i Power , ale kontunuować przytrzymywanie klawisza Volume Up.
Kiedy Android System Recovery pokaże swój ekran startowy, zwolnić klawisz Vol Up.
Użyć klawisza Volume Down aby podświetlić opcję ‘wipe cache partition’ i wcisnąć klawisz Power key celem wybrania podświetlonej opcji.
Kiedy wymazywanie pamięci podręcznej (cache) zostanie zakończone, podświetlić opcję ‘Reboot system now’ i wcisnąć klawisz Power.
W przypadku dodatkowych zapytań - pozostajemy do dyspozycji.
Zespół NAVIO.rix.pl "
Porada nie pomogła
Dzisiaj otrzymałem maila od Garmina o następującej treści:
"Szanowny Panie Piotrze,
Dziekujemy za skontaktowanie sie z Garmin Europe.
Chetnie pomoge.
Bardzo prosze o usuniecie aplikacji Garmin Connect z Panskiego telefonu oraz o ponowne jej zainstalowanie.
Jezeli probowal Pan polaczyc telefon z Fenixem 3 poprzez ustawienia bluetooth w telefonie bardzo prosze o usuniecie zegarka z zapamietanych urzadzen. Prosze polaczyc oba urzadzenia wylacznie porzez aplikacje Garmin Connect Mobile.
Jeżeli przeinstalowanie aplikacji nie rozwiązało problemu, sugeruje przeprowadzenie procedury Master Reset.
Aby zapoznać się z instrukcją jak krok po kroku przeprowadzić tą procedurę na swoim urządzeniu, proszę kliknąć w poniższy link:
http://static.garmincdn.com/shared/uk/c ... /PL_MR.pdf
Jesli ma Pan/Pani wiecej pytan, prosze dac mi znac, alternatywnie poszukac rozwiazania na naszej stronie internetowej: http://www.garmin.com/pl/support/faq-kana/
Pozdrawiam serdecznie,
Marta
Garmin Europe"
Kontaktowałem sie ze sklepem z Tarnowa gdzie kupowałem zegarek i dostałe taka porade:
"Witamy.
Mieliśmy już podobny problem u naszego klienta dokładnie z w/w telefonem.
Okazało się, w tym konkretnym przypadku z urządzeniem Garmin z serii nuvi, iż problem stanowił przydział pamięci cache ustalany przez telefon (system android) do obsługi połączenia (wymiany danych) za pośrednictwem połączenia Bluetooth.
Po pewnym czasie pamięc ta po prostu elegała przepełnieniu, na co telefon reagował zamknięciem aplikacji do obsługi połączenia.
Rozwiązaniem problemu okazało się wykonanie poniższej procedury - jednakże proszę pamiętać, iż sugerowane rozwiązanie dedykowane jest dla konkretnego problemu i nie gwarantuje skuteczności dla bieżącego oraz, że jest to tylko sugestia z naszej strony opracowana przez naszego klienta, za której efekty nie ponosimy odpowiedzialności.
Wyłączyć telefon całkowicie.
Nacisnąć i przytrzymać razem klawisz Volume Up oraz klawisz Home , po czym wcisnąć i przytrzymać klawisz Power.
Kiedy telefon zawibruje, zwolnić klawisze Home i Power , ale kontunuować przytrzymywanie klawisza Volume Up.
Kiedy Android System Recovery pokaże swój ekran startowy, zwolnić klawisz Vol Up.
Użyć klawisza Volume Down aby podświetlić opcję ‘wipe cache partition’ i wcisnąć klawisz Power key celem wybrania podświetlonej opcji.
Kiedy wymazywanie pamięci podręcznej (cache) zostanie zakończone, podświetlić opcję ‘Reboot system now’ i wcisnąć klawisz Power.
W przypadku dodatkowych zapytań - pozostajemy do dyspozycji.
Zespół NAVIO.rix.pl "
Porada nie pomogła
Dzisiaj otrzymałem maila od Garmina o następującej treści:
"Szanowny Panie Piotrze,
Dziekujemy za skontaktowanie sie z Garmin Europe.
Chetnie pomoge.
Bardzo prosze o usuniecie aplikacji Garmin Connect z Panskiego telefonu oraz o ponowne jej zainstalowanie.
Jezeli probowal Pan polaczyc telefon z Fenixem 3 poprzez ustawienia bluetooth w telefonie bardzo prosze o usuniecie zegarka z zapamietanych urzadzen. Prosze polaczyc oba urzadzenia wylacznie porzez aplikacje Garmin Connect Mobile.
Jeżeli przeinstalowanie aplikacji nie rozwiązało problemu, sugeruje przeprowadzenie procedury Master Reset.
Aby zapoznać się z instrukcją jak krok po kroku przeprowadzić tą procedurę na swoim urządzeniu, proszę kliknąć w poniższy link:
http://static.garmincdn.com/shared/uk/c ... /PL_MR.pdf
Jesli ma Pan/Pani wiecej pytan, prosze dac mi znac, alternatywnie poszukac rozwiazania na naszej stronie internetowej: http://www.garmin.com/pl/support/faq-kana/
Pozdrawiam serdecznie,
Marta
Garmin Europe"
-
bossbusko1
- Początkujący
Porady z Garmina jeszcze nie zastosowalwm. Ale podlaczylem wczoraj zegarek do komputera i scuagnelo mi aktualizacje. Cos chyba próbuja z tym robic bo nadal rozlacza ale samo rzada ponownie sparowania.
Ogolnie nadal jest zle ale jest jakis postem

A czy u Ciebie tez rzada uruchomienia GPS do sparowania?
Ogolnie nadal jest zle ale jest jakis postem
A czy u Ciebie tez rzada uruchomienia GPS do sparowania?
Po aktualizacji Androida do wersji 6.0 (Marshmallow) zmieniły się wymagania pozwoleń dla aplikacji.
Spróbujmy:
Telefon -> Ustawienia -> Lokalizacja -> Włącz
Telefon -> Ustawienia -> Aplikacje -> Wszystkie aplikacje -> Connect -> Pozwolenia -> Włącz pozwolenia dla lokalizacji (udostępnij wszystkie)
Zegarek powinien się sparować z telefonem
Spróbujmy:
Telefon -> Ustawienia -> Lokalizacja -> Włącz
Telefon -> Ustawienia -> Aplikacje -> Wszystkie aplikacje -> Connect -> Pozwolenia -> Włącz pozwolenia dla lokalizacji (udostępnij wszystkie)
Zegarek powinien się sparować z telefonem
-
bossbusko1
- Początkujący
Juz wcześniej tego próbowałem. U mnie nie działa.
Poza tym z jakiej racji ktos ma na mnie wymuszać uruchomienie lokalizacji, poza wszelkimi spiskowymi teoriami dziejów to po prostu bateria daje wtedy do wiwatu.
Poza tym z jakiej racji ktos ma na mnie wymuszać uruchomienie lokalizacji, poza wszelkimi spiskowymi teoriami dziejów to po prostu bateria daje wtedy do wiwatu.
Nie wiem, z jakiej racji. Myślę, że mało kogo obchodzi, kto gdzie inny chodzi
Podaję tylko sposób, który sprawdził się dla mojego Fenixa 3. Można jeszcze spróbować "zapomnieć" wszystkie inne urządzenia łączące się z telefonem za pomocą Bluetooth z pamięci telefonu i spróbować ponownie z Garminem, to też ponoć czasem pomaga.
-
bossbusko1
- Początkujący
W komentarzach do aplikacji Connect na Google play sa odpowiedzi ze znają problem i próbują go rozwiązać.
Ogólnie burdel, sprzęt za duza kasę a w pewnym sensie bubel.
Ogólnie burdel, sprzęt za duza kasę a w pewnym sensie bubel.
Witam.Jestem nowy na forum a i od 1 miesiąca nowym użytkownikiem Fenixa 3 i już mam z nim problem. Otóż podczas biegu nagle mi się wyłączył przynajmniej tak myślałem ale podczas kolejnych km czułem wibracje co 1km... ekran wygaszony nie idzie go zresetować...jedynie po podłączeniu do ładowania niekiedy się załącza na kilka sekund tak jakby gdzieś styku połączenia nie było. Ktoś coś pomoże czy tylko serwis w poniedziałek:)?
-
bossbusko1
- Początkujący
Ja wracam do problemu polsczenia ze smartphonem.
Dzisiaj moj Note 4 zaktualizowal Androida i jak na razie polaczenie w normie.
Gdy odchodze zrywa a po ponownym zbluzenou nawiazuje.
Mam nadzieje, ze tak juz mu zostanie
Dzisiaj moj Note 4 zaktualizowal Androida i jak na razie polaczenie w normie.
Gdy odchodze zrywa a po ponownym zbluzenou nawiazuje.
Mam nadzieje, ze tak juz mu zostanie
Mam nurtujące mnie pytanie, a mianowicie czy w fenix 3 jest możliwość ustawienia budzika bez dźwięku tylko z samą wibracją?
-
bossbusko1
- Początkujący
Niestety za duzo radosci na raz. 1,5 dnia wszystko dzialalo bez zarzutu po czym teraz nie chce sie wogole sparowac 
Ps. Mozesz ustawic 3 tryby:
-dzwiek
-wibracja-
-dzwiek i wibracja
Ps. Mozesz ustawic 3 tryby:
-dzwiek
-wibracja-
-dzwiek i wibracja