Gpsmap 66s - brak możliwości nawigowania do adresu

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.

Moderatorzy: Spider, Magnoom, GPS Maniak

Gpsmap 66s - brak możliwości nawigowania do adresu

Postprzez Naimad » N, 20 sty 2019 12:32

Cześć.
W listopadzie 2018 kupiłem gpsmap 66s. Chciałbym sprawdzić czy u innych użytkowników występuje też opisany niżej błąd.
Po załadowaniu do urządzenia mapy UMPpl nie mam możliwości nawigowania do adresu (od lewej do prawej kolejne kroki):
gpsmap66_combo.png


Wczytanie tej samej mapy do starej Dakoty albo do Egde 820 nie powoduje takich problemów i normalnie można całą ścieżkę przejść z sukcesem.

Proszę o zweryfikowanie błędu lub o rady czego mógłbym jeszcze spróbować (wszystkie resety zrobiłem już).

Od ostatniej aktualizacji firmware'u minęło kilka miesięcy. Błędów dużo, a reakcji Garmina brak, a to przecież topowy handheld.
Poważnie myślę o zwrocie sprzętu, jako nie spełniającego podstawowych funkcji.
gpsmap 66s | edge 820 | dakota 10 | 910xt | Vivosmart 4
Naimad
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): N, 20 sty 2019 11:26

Re: Gpsmap 66s - brak możliwości nawigowania do adresu

Postprzez Zachu » N, 20 sty 2019 14:31

Jaką konkretnie wersję mapy wgrałeś?
Czy dodałem dane routingowe?
Ustawiłeś odpowiedni tryb kalkulacji trasy?
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 8027
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Gpsmap 66s - brak możliwości nawigowania do adresu

Postprzez kreska » Pn, 21 sty 2019 10:38

Cześć,
też jestem mocno rozczarowany możliwościami 66. Przeliczanie trasy jeśli w ogóle się powiedzie to trwa tyle że całą trasę już przejdę :):). Ustawianie punktu pośredniego... niby jest taka opcja ale niestety po przeliczeniu i tak nie prowadzi przez zadany punkt. Jak byśmy nic nie robili :). Przewijanie mapy... Nokia 3310 by to zrobiła szybciej... Zawieszanie się co chwila i samoistne wyłączanie to codzienność. Porażka.

Jeśli chodzi o Twój problem to udało mi się go rozwiązać. Numer musisz wpisać 001 a nie jeden. Jeśli numer jest np. 23 to musisz wpisać 023 itd...
Ale Ciekawe co się stanie jak wpiszemy - Beverly Hills 90210. Brawo programiści Garmina :):):)

Pozdrawiam.
GPSMap 66st
+PL_Topo
kreska
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Śr, 09 sty 2019 9:57

Re: Gpsmap 66s - brak możliwości nawigowania do adresu

Postprzez Naimad » N, 27 sty 2019 13:12

Zachu napisał(a):Jaką konkretnie wersję mapy wgrałeś?
Czy dodałem dane routingowe?
Ustawiłeś odpowiedni tryb kalkulacji trasy?


Mapa UMPpl full z 18.12.2018
ta mapa jest routowalna, nie rozumiem co miałbym robić jeszcze
tryb kalkulacji: próbowałem wszystkie


kreska napisał(a):Cześć,
Jeśli chodzi o Twój problem to udało mi się go rozwiązać. Numer musisz wpisać 001 a nie jeden. Jeśli numer jest np. 23 to musisz wpisać 023 itd...
Ale Ciekawe co się stanie jak wpiszemy - Beverly Hills 90210. Brawo programiści Garmina :):):)

Pozdrawiam.


Kreska - dziękuje za podpowiedź. Rozwiązałeś mój główny problem. Sam bym nie wpadł na to - tym bardziej że w innych sprzętach Garmina działa normalnie. W takim razie wstrzymam się ze zwrotem sprzętu i poczekam na aktualizacje, o ile w ogóle jakaś będzie. Wydaje mi się, że Garmin siły produkcyjne lokuje w obsługę sprzętu fitness a nie nawigacji.
Naimad
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): N, 20 sty 2019 11:26

Re: Gpsmap 66s - brak możliwości nawigowania do adresu

Postprzez Zachu » N, 27 sty 2019 15:08

Naimad napisał(a):
Zachu napisał(a):Jaką konkretnie wersję mapy wgrałeś?
Czy dodałem dane routingowe?
Ustawiłeś odpowiedni tryb kalkulacji trasy?

Mapa UMPpl full z 18.12.2018
ta mapa jest routowalna, nie rozumiem co miałbym robić jeszcze
tryb kalkulacji: próbowałem wszystkie

Jesteś nowy na forum i nie mam pojęcia czy coś się orientujesz co robisz. Dlatego pytam o szczegóły.
Jak już wiemy jaka map to jak ją tam umieściłeś. Pobierasz do MapSource czy gotowca?
Szkoda czasu na takie spytki. Jeśli uważasz że jest problem z odbiornikiem to zgłaszasz problem albo oddajesz.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 8027
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Na szlaku

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości