Problem z połączenie przez kabel w Garmin Fenix 6xpro

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
kamil.xy
Nowy

Problem z połączenie przez kabel w Garmin Fenix 6xpro

Post autor: kamil.xy »

Witam wszystkich, jeżeli temat był już poruszony to przepraszam, ale nie znalazłem podobnego wątku. :D

Od jakiegoś czasu jestem w posiadania urządzenia Garmin Fenix 6xpro

Ostatnio dostrzegłem pewnie problem. Jak urządzenie jest podpięte kablem do komputera, albo jakiegoś innego źródła zasilania, i zegarkiem się ruszy to się rozłącza. Ostatnio próbowałem naładować urządzenie podczas wędrówki z użyciem powerbanka, niestety często traciło policzenie , żeby je pochwili odzyskać co sygnalizowało wibracja .. ( dzieje się to tylko jak na przykład wezmę podpięte urządzenie do ręki ).

Nie znalazłem informacji o podobnych problemach innych użytkowników. Proszę o podpowiedź , czy to jest normalne zjawisko. Jak można mu ewentualnie zapobiegać. Dodam, że urządzenie posiadam o kilku miesięcy, ładuje je środnio raz na tydzień ,więc nie wydaje mi się żeby wyrobił się kabel albo samo złącze gniazda w zegarku, ale mogę się mylić. Styki są czyste. MOŻE W INNYCH URZADZENIACH TEZ SIE TAK DZIEJE ..

Dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam
sdsyc
Radny
Has thanked: 4 times

Re: Problem z połączenie przez kabel w Garmin Fenix 6xpro

Post autor: sdsyc »

Mam to samo w Fenix5+. Pomysł Garmina na kabelek i gniazdo w nowszych Fenix jest bardzo nieszczęśliwy - pod tym względem tęsknię do Epix ;-) Nie reklamuję, po prostu nauczyłem się z tym żyć
Auto: Android Auto + OsmAnd+ + UMP, mapy.cz + OSM, Google Maps
Nadgarstek: Fenix 5 Plus Sapphire + TopoActive Europe + OSM Freizeikarte + UMP
W telefonach: Locus / Brouter, OsmAnd+ + OSM + UMP, mapy.cz
robert59
Początkujący

Post autor: robert59 »

Mam to samo,raz łączy raz nie.Myślałem w pierwszym odruchu kupić nowy kabel,ale czy Lenowo cz Asus jest to samo.olałem to,styki czyszczone regularnie
Garmin Fenix 7X Sapphire /Solar z PL Topo 2020.3
DriveLuxe 50 LMT-D/GPSMAP 62st/GPSMAP,66st./Garmin Drive Smart 66.
Zachu
Radny
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
Kontakt:

Post autor: Zachu »

Support: Troubleshoot Charging a Garmin Watch

https://www.youtube.com/watch?v=MvaYzO4k0mE

W Chińskiej hurtowni można taki patent dostać

Obrazek
Nuvi & DriveAssist & Zumo & fenix