Garmin Edge 530 - trening w pomieszczeniu, jak uruchomić ?

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.
pisiorek
Początkujący

Garmin Edge 530 - trening w pomieszczeniu, jak uruchomić ?

Post autor: pisiorek »

Mam trenażer rowerowy, chyba najbardziej popularny, montowany pod tylne koło, bez wbudowanych czujników. Mam jednak czujniki kadencji i prędkości Garmin GSC10 przy rowerze plus pas HR - wszystko sparowane z Edgem 530. Chciałem sobie dzisiaj odpalić trening w pomieszczeniu ale urządzenie nie pozwala mi uruchomić stopera a tym samym całego treningu. Zakładam, że czeka na sygnał GPS. W instrukcji jest opcja dodania trenażera rowerowego po ANT+, ja jednak nie mam takiej możliwości i chcę jedynie mierzyć czas, kadencję i HR. Jak zmusić edga do roboty ?
Awatar użytkownika
prozor
Bywalec

Re: Garmin Edge 530 - trening w pomieszczeniu, jak uruchomić ?

Post autor: prozor »

Proste - użyć profilu "indoor" lub jeśli nie ma takiego (fabrycznie powinien być) to dodać z konfiguratora, ewentualnie skonfigurować profil do treningu wewnątrz z wyłączonym gps.
Vista HCx, Nuvi 2595 (plus ecoRoute HD), Edge 810, Edge 520.
ODPOWIEDZ