GPMapa 2007.4 na przełomie marca i kwietnia
GPMapa 2007.4 na przełomie marca i kwietnia
Półoficjalna informacja z Garmina
waldi-nuvi 200-GPmapa 2007.3-CNE2008NT-UMP
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Re: GPMapa 2007.4 na przełomie marca i kwietnia
A wspomnieli (półoficjalnie) ile tym razem będzie miliardów nieistniejących punktów POI ?waldi103 pisze:Półoficjalna informacja z Garmina
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
To jest efekt pracy Garmina jak się nie wyrzuca starych POI a dodaje sie nowe. Tak fajnie to wygląda w reklamie jak się wpisze, że mamy kilka milionów POI.
Najlepiej jakby sie zabrali za ściąganie z UMP rzeczywisty przebieg dróg, ich kierunkowość itp. Może w końcu zauważą, że w centrum handlowym nie sprzedaje sie benzyny do samochodów, tylko ewentualnie benzynę do zapalniczek. Może zauważą w końcu, że na 11 pomiędzy Poznaniem, a Kórnikiem są nowe rozjazdy dróg. A najbardziej byłbym zdziwiony, jakby zauważyli, że niektóre drogi lokalne nie mają połączenia z 11 już od przeszło 10 lat. (ul. Niedziałkowskiego w Srodzie Wlkp.) Takich kwiatków jest więcej. próbowałem je zgłaszać, ale doszedłem do wniosku, że nikt się tym w Garminie i tak nie zajmuje. Jak pod koniec tamtego roku zgłaszałem takie błędy to dostawałem info, że dziękują i naniosą jak zgłoszenia będą się powtarzać. Poźniej nawet takiej informacji nie wysyłali. Doszedłem do wniosku, że nie zalezy im na współpracy z użytkownikami. Pewnie doszli do wniosku, że jak im się płaci za stworzenie mapy to zrobią to bez niczyjej pomocy.
Zrozumieli, że przy kasie jaką zgarniają za stworzenie mapy wystarczy jak wyślą w teren 1000 kierowców z przyrządami i Ci ludzie znajdą i poprawią wszystkie błędy.
Dla nas użytkowników to lepiej. My płacimy i ten kto bierze od nas kasę robi wzorową mapę. Bez błędów.
Najlepiej jakby sie zabrali za ściąganie z UMP rzeczywisty przebieg dróg, ich kierunkowość itp. Może w końcu zauważą, że w centrum handlowym nie sprzedaje sie benzyny do samochodów, tylko ewentualnie benzynę do zapalniczek. Może zauważą w końcu, że na 11 pomiędzy Poznaniem, a Kórnikiem są nowe rozjazdy dróg. A najbardziej byłbym zdziwiony, jakby zauważyli, że niektóre drogi lokalne nie mają połączenia z 11 już od przeszło 10 lat. (ul. Niedziałkowskiego w Srodzie Wlkp.) Takich kwiatków jest więcej. próbowałem je zgłaszać, ale doszedłem do wniosku, że nikt się tym w Garminie i tak nie zajmuje. Jak pod koniec tamtego roku zgłaszałem takie błędy to dostawałem info, że dziękują i naniosą jak zgłoszenia będą się powtarzać. Poźniej nawet takiej informacji nie wysyłali. Doszedłem do wniosku, że nie zalezy im na współpracy z użytkownikami. Pewnie doszli do wniosku, że jak im się płaci za stworzenie mapy to zrobią to bez niczyjej pomocy.
Zrozumieli, że przy kasie jaką zgarniają za stworzenie mapy wystarczy jak wyślą w teren 1000 kierowców z przyrządami i Ci ludzie znajdą i poprawią wszystkie błędy.
Dla nas użytkowników to lepiej. My płacimy i ten kto bierze od nas kasę robi wzorową mapę. Bez błędów.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2008, 14:12 przez waldi103, łącznie zmieniany 1 raz.
waldi-nuvi 200-GPmapa 2007.3-CNE2008NT-UMP
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Nie to, żebym bronił GPMapę, ale diagnoza sama w sobie chyba niezbyt słuszna. Jednak się sprzedajewaldi103 pisze:Może w końcu zauważą, że w centrum handlowym nie sprzedaje sie benzyny do samochodów,....
Sam nie kupuję, ale .....

Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Mam nadzieję, że Imagis czyta to forum. Ja nawiązałem ostatnio korespondencję, pokazałem parę błędów i mi grzecznie podziękowali. To i tak nowum. A co z tego wyniknie to zobaczymy, bądź nie, w wersji 5.0a4.
Sami wiecie, że nie ma idealnej mapy. Najlepiej mieć w odbiorniku GPMapę, UMP i CNE.
CNE mimo, że bardzo szczegółowy rozwala mnie beznadziejną kategoryzacjęą dróg. GPMapa ma wadliwe POI i nie zawiera wszystkich miast jeszcze. UMP w sumie fajny bo darmowy ale jeszcze daleko mu do kompletności, choć aktualizowany na bieżąco.
Sami wiecie, że nie ma idealnej mapy. Najlepiej mieć w odbiorniku GPMapę, UMP i CNE.
CNE mimo, że bardzo szczegółowy rozwala mnie beznadziejną kategoryzacjęą dróg. GPMapa ma wadliwe POI i nie zawiera wszystkich miast jeszcze. UMP w sumie fajny bo darmowy ale jeszcze daleko mu do kompletności, choć aktualizowany na bieżąco.
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Za dwadzieścia lat będę już niedołężny i nawigacja/dobra mapa nie będzie mi potrzebnaJacekN pisze:Tak co wersję będziecie biadolić?W kółko to samo?Poczekajcie jeszcze z dwadzieścia lat i będzie git.Pozdrawiam wszystkich![]()
Pozdrawiam, mariuszD
to sobie weźniesz jakąś panienke co ci potrzyma...GPSa,albo poprowadzibeetle-m pisze:Za dwadzieścia lat będę już niedołężny i nawigacja/dobra mapa nie będzie mi potrzebnaJacekN pisze:Tak co wersję będziecie biadolić?W kółko to samo?Poczekajcie jeszcze z dwadzieścia lat i będzie git.Pozdrawiam wszystkich![]()
Biadolimy, bo zakładamy, że autorzy zerkaja TU i czytają. Może wpłynie to na ich tempo i priorytet prac
w lewo albo prawo.
176C&FF320C&SP7200&sporo innych gratów i na dodatek 64st