O UMP-pcPL - darmowej mapie Polski. Jak instalować? Jak aktualizować? Jak rozbudowywać?
a nie ma żadnego tematu o tym
Jeszcze raz bardzo prosze o pomoc jak to najłatwiej zrobić. Krata piwa dla tego, który pomoże
O UMP-pcPL - darmowej mapie Polski. Jak instalować? Jak aktualizować? Jak rozbudowywać?
Czasami zdarza się, że jakaś wersja jest trefna i pojawiają się różne dziwne komunikaty. Należy to zgłaszać - np. na naszym Forum - a koledzy błąd poparwią.Polak. pisze: kiedy chciałem to wrzucić to okazało sie, że mam tylko 32 mb wolnego a potrzeba ponad 50 :O
Hmmm. Cytuję:Polak. pisze:Czy jeśli wgrałem już tą mape UMP to GPmape która była na moim garminie trafił szlag ? Bo w opcjach Mapy nie widze już jej :/
E tam. Nic się nie stało.Polak. pisze:W takim razie jeśli teraz nadpisałem już tą moją GPmape to jakie są szanse odzyskania jej ? Ale dałem ciała
Proponuję cofnąć się dwa posty wyżej i przeczytać artykuł, do którego link podałemPolak. pisze:Jak to GPmape i UMP skondensować w jedność i wgrać na raz ?
Otwierasz GPMape w Mapsource, wybrane jej fragmenty (lub cala) zaznaczasz ikonka 'Map tool'Polak. pisze:Jak to GPmape i UMP skondensować w jedność i wgrać na raz?
Zwalniam Cie z tej obietnicy. PytajPolak. pisze:Obiecuje, że wiecej pytał nie bede
Po pierwsze UMP a nie UMCSolos pisze:Czy w takim razie chcac codziennie miec najaktualniejsza wersje UMC, musze codziennie wgrywac z Mapsource wszystkiw mapy - przykladowo GPMape i UMC? Mimo, ze GPMapa sie nie zmienila? Czy to samo tyczy sie CNE? Majac jednoczesnie CNE, GPMape i UMC musze codziennie wgrywac wszystkie trzy mimo, ze tylko UMC sie zmienia?
tak - trzeba codziennie wgrywać całość, ale żeby tę operacje ułatwić i przyśpieszyć najlepiej skorzystać z programu gmaptoolSolos pisze:To ja sie dolacze jesli mozna. Jak wiadomo UMC jest aktualizowana codziennie. Czy w takim razie chcac codziennie miec najaktualniejsza wersje UMC, musze codziennie wgrywac z Mapsource wszystkiw mapy - przykladowo GPMape i UMC? Mimo, ze GPMapa sie nie zmienila? Czy to samo tyczy sie CNE? Majac jednoczesnie CNE, GPMape i UMC musze codziennie wgrywac wszystkie trzy mimo, ze tylko UMC sie zmienia?
Drugie pytanie tyczy sie kart SD. Jak wyglada sprawa wgeywania kilku map jesli czesc mam w pamieci wewnetrznej, a czesc chce miec na karcie SD?