V Zlot zakręconych - centrum Polski

O tym, że z GPSów najlepiej korzystać z dala od domu oraz komputera, za to koniecznie w tym samym wspaniałym towarzystwie.
SP2BZW

Post autor: SP2BZW »

Magnoom pisze:Ciekawe czy któryś z obecnych na zlocie piesków zgodzi się na testy z takimi zestawami.
z tym to raczej nie będzie problemu :D
Awatar użytkownika
Alferek
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Alferek »

To do jutra!!!
Abym zdążył na Zlot muszę jutro wstać o 3 rano :(
хардваре: GPSMap60CSx, GPS12, Navibe GB735+Nokia E50, Akira 3512, Navigon 1300, Lark 35.7, Nokia E71, HTC HD2 z wgranym Androidem, GPS Holux 236+Ramos42. Nie mam tylko GPSa wbudowanego w kufel piwa.
софтваре: jakieś durne mapy :D.

Obrazek
SP2BZW

Alferek pisze:Abym zdążył na Zlot muszę jutro wstać o 3 rano :(
a co Ty chcesz robić o 5 rano na zlocie :shock: :P

P.S. czy czas posiłków jest "sztywny" :?: do której godziny trzeba dojechać żeby załapać się na obiad :?:
Awatar użytkownika
Alferek
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Alferek »

droga z Bielska na Zlot wiedzie przez Piłę, tak więc kilometrów jutro nakręcę....
papa idę spać....
хардваре: GPSMap60CSx, GPS12, Navibe GB735+Nokia E50, Akira 3512, Navigon 1300, Lark 35.7, Nokia E71, HTC HD2 z wgranym Androidem, GPS Holux 236+Ramos42. Nie mam tylko GPSa wbudowanego w kufel piwa.
софтваре: jakieś durne mapy :D.

Obrazek
Awatar użytkownika
Magnoom
Radny
Kontakt:

Post autor: Magnoom »

Przepraszam wszystkich za tak późne prostowanie kilku istotnych spraw. Niestety dopiero teraz wszedłem do domku po wyjeździe służbowym, a zaliczyłem dzisiaj Gniezno, Leszno, Kalisz,...

Niestety nie udało mi się zorganizować wejścia a teren kopalni.

Natomiast na 100% mamy wycieczkę po Elektrowni Bełchatów. Niestety wejść mogą tylko osoby, które podesłały mi swoje imiona, nazwiska i numery dowodów osobistych oraz dzieci w wieku szkolnym.
Po niedawnej akcji Greenpeace na terenie elektrowni zaostrzono wiele wymogów bezpieczeństwa. Stąd te ograniczenia, listy uczestników i ... zakaz fotografowania. Nie tylko wewnątrz zakładu, ale również z okolicznych parkingów, itp. Wierzcie mi ochrona działa bardzo skutecznie i bardzo skrupulatnie pilnują przestrzegania tego zakazu.

Wielu z Was dopytuje mnie o konkretny plan zlotu. Takowego nigdy nie przygotowywaliśmy i tym razem liczyłem na dużą elastyczność. Widzę to mniej więcej tak:
W piątek zaczynają przyjeżdżać uczestnicy. Większość powinna dotrzeć w okolicach wieczoru i wczesnej nocy. Organizujemy zakwaterowanie i kolację. Powitania, nocne Polaków rozmowy, itp.
W sobotę po śniadanku i delikatnym odpoczynku chciałbym Wam zaproponować w pierwszej kolejności odwiedzenie kilku tarasów widokowych w okolicach Kopalni Bełchatów: zapewne Górę Kamieńsk, taras w Kleszczowie, Żłobnicy, przejazd nową odkrywką w Chabielicach (bo tutaj koparki są jeszcze w miarę widoczne z dość bliskiej odległości, bez potrzeby organizowania zezwoleń) oraz wejście na teren Elektrowni Bełchatów. Wejście do zakładu mamy pomiędzy godzinami 10 - 13.
Po powrocie obiadek i popołudnie spędzimy raczej na rozmowach, testach odbiorników. O chwilkę uwagi proszą również Alf/red/ i Frasun znani tutaj lub z projektu UMP-pcPL doskonale.
Kolacja (ewentualnie obiadokolacja).
Niedziela to dzień na śniadanko, odpoczynek, kopiowanie zdjęć, wymianę wizytówek, pakowanie, pożegnania i wyjazdy. Jeśli ktoś miałby ochotę pozostać dłużej do poniedziałku sądzę, że nie powinno być z tym problemu.

EDIT: Usunąłem telefony pod jakimi można mnie złapać
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2008, 11:59 przez Magnoom, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
SP2BZW

Magnoom pisze:Organizujemy zakwaterowanie i kolację.
pośrednio odpowiedziałeś na moje pytanie... obiad mam sobie "zabezpieczyć" na trasie :lol:
SP2BZW

no i po "robocie" :D kabelki przygotowane/polutowane/sprawdzone (na ewe. prezentację echosondy jak znajdziemy beczkę z wodą :lol: )
teraz krótki spacer z psem, szybki prysznic i parę godzin snu 8) mam nadzieję że po g. 13 ruszymy :roll:
ZYSKI
Bywalec
Kontakt:

Post autor: ZYSKI »

Ostatnie biurowe pociagniecia i spadam :D myśle, że tak kole 10-tej wystartuje........................czyli do zobaczenia :D
POZDRAWIAM
N 50 29 621
E 16 64 911
Colorado+iPhone + fenix 3HR
Awatar użytkownika
popej
Garniak
Kontakt:

Post autor: popej »

Ja za chwilę ruszam :-)
Najpierw odwożę dzieci, potem spotkanie w pracy a koło południa na trasę. Zabieram ze sobą nito. Dziwne, ale nie widzę go jeszcze na liście?
popej
Montana 700, Enduro 3, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; PocoX3Pro, OsmAnd+
Lech L.
Początkujący

Post autor: Lech L. »

Do zobaczenia za kilka (kilkanaście?) godzin!
LL
Stopy wody... 76CS + GP5 + CNE 8 + BCh 8,5
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: PouchX »

Ja bede późnym popołudniem.
Awatar użytkownika
Grinch
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Grinch »

Ja tym razem blisko.
Będziemy po pracy kole 18:00 - 19:00.
niegdyś "Mercedes Outdoor'u", a teraz "sześćdwójka" czyli nieco nowszy Mercedes.
Awatar użytkownika
Magnoom
Radny
Kontakt:

Post autor: Magnoom »

popej pisze:Zabieram ze sobą nito. Dziwne, ale nie widzę go jeszcze na liście?
Już jest. Był na liście u mnie od jakiegoś czasu (choć potwierdził niedawno), ale nie zdążyłem zrobić aktualizacji tutaj na forum.
Do zobaczenia na miejscu. Dzisiaj miałem krótki kurs tylko do Piotrkowa, teraz uciekam do biura, ale powinienem się szybko urwać z pracy.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
jerzy
Bywalec

Post autor: jerzy »

ZYSKI pisze:Ostatnie biurowe pociagniecia i spadam :D myśle, że tak kole 10-tej wystartuje........................czyli do zobaczenia :D
Janek, czy Ty w ogóle śpisz :?:
"Ostatnie biurowe pociągnięcia..." o godz. 4,54 :?: :shock:
Ja mam nadzieję dokończyć swoje "ostatnie biurowe pociągnięcia" ok.14.00.
A potem w drogę.
Pozdrawiam, Jerzy
Obecnie:1x Rino530HCX (drugie zostało w szczelinie lodowej na Kaukazie), 62ST, F5XPlus, InReachExplorer+
było: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, VistaHCX, 62S, F1, F2, F3HR,F5X Epix
W samochodzie:3597
SP2BZW

jerzy pisze:Janek, czy Ty w ogóle śpisz :?:
ależ Janek śpi, nawet chodzi "spać z kurami" :P tyle że wcześnie wstaje...

P.S. jeszcze mała godzinka i w drogę... :lol:
ODPOWIEDZ