Nuvi 760 + UMP - nie działa

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
nauta
Początkujący
Kontakt:

Nuvi 760 + UMP - nie działa

Post autor: nauta »

Nuvi 760 z USA, + UMP ściągnięty wczoraj (wersja NT).

Działa wyszkiwanie pobliskich POIów, ale:

1. Wyszukiwanie miast: znajduje najbliższe (Wawa, Marki, Ząbki itp), ale już po wpisaniu "Warszawa" 0 wyników :/
2. Adresy i skrzyżowania - udaje się wpisać, że w Polsce, ale znowu Warszawy nie znajduje, a jak wyszukuje po wszystkich miastach, to ulic też nie widzi (probowalem m.in. Marszalkowskiej szukać).

Jakieś pomysły co zrobić, żeby zaczęło działać?
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Post autor: beetle-m »

U mnie działa (UMP-pcPL NT 12maj08)

Pobierz bezpośrednio plik:
:arrow: plik GMAPSUPP.IMG NT (spakowany!) - zawiera tylko Polskę (zip 50M z 12.05 14:35)
i potestuj ponownie.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
nauta
Początkujący
Kontakt:

No tak, ale wgranie gotowego pliku to brak możliwości kombinowania mapy z innymi...

Właśnie wygenerowałem sobie drugi kod do GPMapy 4, którą kupiłem razem z 60csx. Wgrałem GPMapę do Nuviego, i wszystko tak jak z UMPem, tzn mapę wyświetla, nawiguje (jak się wybierza POIa lub wskaże paluchem), ale wyszukiwanie miast i ulic - brak wyników ;/
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak

nauta pisze:No tak, ale wgranie gotowego pliku to brak możliwości kombinowania mapy z innymi...
Tu się nie zgodzę: :arrow: Gmaptool.exe
Ale nie o tym dyskutujmy.
nauta pisze:Właśnie wygenerowałem sobie drugi kod
Co masz na myśli ?
nauta pisze:Wgrałem GPMapę do Nuviego, i wszystko tak jak z UMPem, tzn mapę wyświetla, nawiguje (jak się wybierza POIa lub wskaże paluchem), ale wyszukiwanie miast i ulic - brak wyników ;/
Napisz jaki masz firmware nuvi 760, której wersji MapSource'a używasz ?
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
nauta
Początkujący
Kontakt:

Kod -> licencja GPMapy pozwalała na wgranie go do dwóch urządzeń. Teraz dopiero nabyłem drugie, więc na gpmapa.garmin.pl wyklikałem co trzeba, żebym mógł ją wgrać do Nuviego (kod odblokowujący do drugiego urządzenia)

Firmware 2.30
Mapsource 6.13.6
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak

nauta pisze:Firmware 2.30 Mapsource 6.13.6
To stare kolego. Używałeś WebUpdater'a ?
Pozdrawiam, mariuszD
ODPOWIEDZ