Tracklog w nuvi 200!
Podnoszę temat - czy ktoś z Was wpadł na rozwiązanie tego problemu? "Przeleciałem" sporo stron w necie na ten temat - i oprócz informacji o tajemniczej wersji 2.70 która chyba nigdy się nie ukazała - nie znalazłem żadnej rzeczowej informacji na ten temat. Faktycznie nic nie da się zrobić z 250-tkami W do tracklogingu?popej pisze:Wydaje mi się, że 250W w żadnej wersji firmware nie miał tracklogu. Tzn. może ten tracklog tam siedzi, ale nie ma wersji, w której mógłby go załączyć użytkownik.
Wydaje mi się, że kiedyś miałem taka funkcjonalność u siebie w Nuvi'm (na oryginalnym sofcie) - było to niestety koopę czasu temu. Ale po "przerobieniu" różnych możliwości i funkcji w Nuvi'm nie jestem tego w 100% pewny.
S!@w (SP9XWW) 50° 3' 40.57" 19° 56' 12.34"
Nuvi 765 + GPMapa 2009.1 + CNE NT 2010 + UMP-pcPL

Nuvi 765 + GPMapa 2009.1 + CNE NT 2010 + UMP-pcPL

Poza serią 7xx chyba żaden inny Nuvi nigdy nie miał czegoś na wzór trackloga (zapisu śladu) dostępnego przez normalne menu urządzenia dla każdego użytkownika.
Nuvi 7xx mają coś co się nazywa Dziennikiem podróży i ślad w ten sposób zapisywany jest przyciągany do siatki dróg na mapie.
Wszystkie inne możliwości zapisu rzetelnych śladów w całej serii Nuvi wiążą się z ekranami diagnostycznymi, ukrytymi, itp. więc nie jest to sposób dla przeciętnego użytkownika. I to się zmieniało z różnymi wersjami firmware.
Nuvi 7xx mają coś co się nazywa Dziennikiem podróży i ślad w ten sposób zapisywany jest przyciągany do siatki dróg na mapie.
Wszystkie inne możliwości zapisu rzetelnych śladów w całej serii Nuvi wiążą się z ekranami diagnostycznymi, ukrytymi, itp. więc nie jest to sposób dla przeciętnego użytkownika. I to się zmieniało z różnymi wersjami firmware.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Kiedyś probowałem szukać różnych wersji firmware sposobem opisanym tutaj http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=2089&start=0, ale tej wersji nie znalazłem.
Jeżeli komuś by sie udało poskładać firmware dla odbiorników z różnych wersji regionalnych, to funkcjonalność odbiorników znacznie by wzrosła.
pozdrawiam
darek
Jeżeli komuś by sie udało poskładać firmware dla odbiorników z różnych wersji regionalnych, to funkcjonalność odbiorników znacznie by wzrosła.
pozdrawiam
darek
tracklog, playback i reset
Witam,
Mam to samo:
Jakieś pomysły, sugestie?
Mam to samo:
aleJa bym wyłączył ograniczenia np jazdy po dróg nieutwardzonych jak masz zamiar robić taki tracklog bo mogą być kłopoty z odtwarzaniem u mnie tak wyszło mimo ze sam tracklog dał sie wykorzystać.Ale w samym NUVI miałem zapisany błąd na tych ukrytych stronach.
ten "myk" nie działa. Tzn, wogóle nie widzę reakcji odbiornika na reset - żadne wartości na karcie "Stacks" się nie zmieniają, a nuvi przy próbie playbacku dalej się wyłączaU mnie tez po wlaczeniu Start Playback Nuvi resetowal sie. Przejdz dalej do zakladki Stacks i nacisnij Reset. U mnie pomoglo i nie wylacza sie
nuvi 200 + UMP-pcPL
Wielka prośba
Prośba do Autora programu nutrak.exe
Czy program mógłby na wyjściu wypisywać nazwę, najlepiej z pełną ścieżką dostępu, generowanego pliku gpx?
Czy program mógłby na wyjściu wypisywać nazwę, najlepiej z pełną ścieżką dostępu, generowanego pliku gpx?
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Wielka prośba
To z niecierpliwością czekam...
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Wielka prośba
Bardzo dziękuję.popej pisze:Gotowe
Dokładnie to, o co mi chodziło a nawet więcej...
Stawiam piwo!
Pracuję nad nakładką graficzną na program nutrak.exe.
Teraz łatwo mogę odszukać plik wynikowy.
Dobrze by było, żeby format komunikatu wyjściowego nie zmienił się.
Staszek
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer