Po sciagnieciu wczoraj aktualizacji UMP i otworzeniu jej w map sours, czy tez na odbiorniku Garmina, widac puste pole bez mapu, a ma ono szerokosc jeziora Lebsko i ciagnie sie w dol az do Bytowa... co jest grane moze ktos mi podpowie co z tym zrobic, bo akurat jade wsobote w tamte rejony i okazuje sie ze bede bez mapy.....
dzieki
adamus pisze:wydaje mi sie ze ten fragment wyglada tak od zawsze - brak zielonego
Tam w ogóle jest brak wszystkiego poza głównymi drogami. Może tak było tam od zawsze, ale trochę dziwne. Jednak moim zdaniem to jest faktycznie jakiś błąd.
Takich pustych pol jest duzo wiecej.. Zobacz obszar pomiedzy Gdanskiem, w dół do Tczewa, potem w prawo do Elbląga i w dół do Malborka.... Teren od Bytowa w prawo do Kartuz a potem w dol do samej Bydgoszczy tez jest pusty.. Jest to szeroki teren... nigdy tak nie było dopiero po ostatniej aktualizacji w csx60 cos mi nie pasowalo, i zaczalem blizem ogladac mapy w mapsoursie... no i wyszlo... Takich terenow jest wiecej.. w wielu miejscach koncza sie drogi doslownie tak jakby odcinal czesc mapy jakis rownoleznik... Cos ten ostatni upgreyd nie wyszedl.....[/list]
Nigdy nic więcej tam nie było. Kiedyś (1,5 roku temu) prawie cała północ Polski była białą plamą. Zrobiłem cały Szczecin i Koszalin, a zamiast pociągnąć dalej Gdańsk, zająłem się Europą.
mea culpa
Pozdrawiam
Wojtek
GPSmap76CSx, Nüvi 205 i różne służbowe (poprzednio GPSmap76, GPS76, GPS48, GPS45XL, Navstar2000) http://wojtekzientara.pl/
stara zientara pisze:Nigdy nic więcej tam nie było. Kiedyś (1,5 roku temu) prawie cała północ Polski była białą plamą. Zrobiłem cały Szczecin i Koszalin, a zamiast pociągnąć dalej Gdańsk, zająłem się Europą.