Puste pola na mapie

O UMP-pcPL - darmowej mapie Polski. Jak instalować? Jak aktualizować? Jak rozbudowywać?
jaculo
Początkujący

Puste pola na mapie

Post autor: jaculo »

:( Po sciagnieciu wczoraj aktualizacji UMP i otworzeniu jej w map sours, czy tez na odbiorniku Garmina, widac puste pole bez mapu, a ma ono szerokosc jeziora Lebsko i ciagnie sie w dol az do Bytowa... co jest grane moze ktos mi podpowie co z tym zrobic, bo akurat jade wsobote w tamte rejony i okazuje sie ze bede bez mapy.....
dzieki
adamus
Bywalec

Post autor: adamus »

wydaje mi sie ze ten fragment wyglada tak od zawsze - brak zielonego
Nuvi200+GpMapa 2008.3+UMPPcPL+CNE 2008, GPS60+GA25 MCX
Awatar użytkownika
Spider
Radny
Kontakt:

Post autor: Spider »

adamus pisze:wydaje mi sie ze ten fragment wyglada tak od zawsze - brak zielonego
Tam w ogóle jest brak wszystkiego poza głównymi drogami. Może tak było tam od zawsze, ale trochę dziwne. Jednak moim zdaniem to jest faktycznie jakiś błąd.

Obrazek
Garmin: GPSMap 66s
Android: Xiaomi Redmi 4X

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
nocnyMarek
Bywalec

Post autor: nocnyMarek »

Mam wersję z 28 czerwca - było tak samo.
Może po prostu jest to teren do zrobienia?
Palmax & AM3/4/5/6, NE, /Sygic, AP, N2/9, OM-free
jaculo
Początkujący

puste pola na mapie UMP

Post autor: jaculo »

Takich pustych pol jest duzo wiecej.. Zobacz obszar pomiedzy Gdanskiem, w dół do Tczewa, potem w prawo do Elbląga i w dół do Malborka.... Teren od Bytowa w prawo do Kartuz a potem w dol do samej Bydgoszczy tez jest pusty.. Jest to szeroki teren... nigdy tak nie było dopiero po ostatniej aktualizacji w csx60 cos mi nie pasowalo, i zaczalem blizem ogladac mapy w mapsoursie... no i wyszlo... Takich terenow jest wiecej.. w wielu miejscach koncza sie drogi doslownie tak jakby odcinal czesc mapy jakis rownoleznik... Cos ten ostatni upgreyd nie wyszedl.....[/list]
sdsyc
Radny
Has thanked: 4 times

Re: puste pola na mapie UMP

Post autor: sdsyc »

jaculo pisze:Takich pustych pol jest duzo wiecej..
Na pd-zach tez: przy granicy z Czechami, Rybnica Leśna na południe od Wałbrzycha i na wschód od Unisławia

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
stara zientara
Bywalec
Kontakt:

Post autor: stara zientara »

Nigdy nic więcej tam nie było. Kiedyś (1,5 roku temu) prawie cała północ Polski była białą plamą. Zrobiłem cały Szczecin i Koszalin, a zamiast pociągnąć dalej Gdańsk, zająłem się Europą.

mea culpa
Pozdrawiam
Wojtek
GPSmap76CSx, Nüvi 205 i różne służbowe (poprzednio GPSmap76, GPS76, GPS48, GPS45XL, Navstar2000)
http://wojtekzientara.pl/
Jurmak
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Jurmak »

stara zientara pisze:Nigdy nic więcej tam nie było. Kiedyś (1,5 roku temu) prawie cała północ Polski była białą plamą. Zrobiłem cały Szczecin i Koszalin, a zamiast pociągnąć dalej Gdańsk, zająłem się Europą.
Spoko, spoko... damy radę:-)))
Pozdrowienia Jurek M
GPSMap 276C
ODPOWIEDZ