City Navigator 2008 Europa skad wziąć płytke?

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
stinger
Początkujący

City Navigator 2008 Europa skad wziąć płytke?

Post autor: stinger »

kupiłem nuvi 760 mam zaistalowana w nim CN2008 ale chciałbym wytyczać strasy na kompuerze wiec chciałbym zapytać albo
1. jak ściągnąć mape z GPS ale słyszałem ze to niedokładne albo
2. jak można dostać płytke CN2008 bo czytałem ze można tylko zarejestrować sie trzeba czy cos takiego możecie mi opisać na czym to polega
Ostatnio zmieniony 16 lip 2008, 23:19 przez stinger, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mucha46
Początkujący

Post autor: mucha46 »

Poczytaj tutaj http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=356 panowie wszystko pięknie opisali
:roll:
Pozdrawiam Marek

nuvi 760 + CNE NT + UMP
stinger
Początkujący

mucha46 pisze:Poczytaj tutaj http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=356 panowie wszystko pięknie opisali
:roll:
nio część czytałem ale nie wszystkie linki poczytam dzieki a odnośnie drugiego albo? da sie jakoś załatwić mape na płytce?
frasun
Radny

Post autor: frasun »

stinger pisze:da sie jakoś załatwić mape na płytce?
Pytasz skąd możesz wziąć płytę?
Jeśli tak, to pogadaj ze sprzedawcą.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
stinger
Początkujący

ale dostałem juz garmina nuvi 760 z zainstalowana CN2008
Awatar użytkownika
mucha46
Początkujący

Post autor: mucha46 »

Już wcześniej kontaktowałem się w tej sprawie z Excelem odpisano mi że garmin nie przewidział wysyłki płyt dla klientów którzy posiadają zainstalowaną mapę na odbiorniku. A jeżeli chodzi o rejestrację to czym dłużej czekasz, tym masz większą szanse na darmowy update zainstalowanej mapy
Pozdrawiam Marek

nuvi 760 + CNE NT + UMP
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Post autor: beetle-m »

stinger pisze:ale dostałem juz garmina nuvi 760 z zainstalowana CN2008
To może Twoja płytka dotarła do kolegi jarni_no1 :lol:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=37378#37378
Ostatnio zmieniony 17 lip 2008, 07:52 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
wojtek
Moderator

Post autor: wojtek »

mucha46 pisze:Już wcześniej kontaktowałem się w tej sprawie z Excelem
Piotr Ci wyraźnie napisał
pogadaj ze sprzedawcą
Wojtek
nuvi 215W, SP 2720
stinger
Początkujący

mucha46 pisze:Już wcześniej kontaktowałem się w tej sprawie z Excelem odpisano mi że garmin nie przewidział wysyłki płyt dla klientów którzy posiadają zainstalowaną mapę na odbiorniku. A jeżeli chodzi o rejestrację to czym dłużej czekasz, tym masz większą szanse na darmowy update zainstalowanej mapy

co znaczy czym dłużej czekasz to mam sie nie rejestrować czy chodzi Ci ze jak ktos długo czeka(po rejestracji) to moze dostanie ?
wojtek pisze:Piotr Ci wyraźnie napisał
skontaktuje sie koniecznie bo jka bym sobie przypadkiem wykasował mape na GPS to jak bym miał sobie ja ponownie zainstalować :)
Awatar użytkownika
Magnoom
Radny
Kontakt:

Post autor: Magnoom »

Do tej pory wielu użytkowników wstrzymywało się z rejestracją mapy CNE do momentu, kiedy pojawiała się jej kolejna wersja. Wtedy jej rejestracja gwarantowała darmowy update. Z tym, że teraz wcale nie jest pewne, że nadal tak to będzie funkcjonować.
Już pojawiły się informacje o braniu pod uwagę daty kiedy odbiornik z mapą ,nazwijmy to oem, złapał pierwszego fixa, czyli pierwszy raz zobaczył satelity.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
adamer
Początkujący

Post autor: adamer »

Tak tez powiedzial mi gosc w sklepie z GPS-ami, kiedy mu zadalem pytanie o rejestracje.
Mam zamiar zarejestrowac swojego i pobrac MapSource, podobno bede mogl tez sciagnac mape CNT 2008 na komputer.
Zastanawiam sie tylko nad dwoma rzeczami. Po pierwsze czy ma znaczenie czy rejestruje sie na garmin.com, czy garmin.com.pl?
Czy moge pobrac MapSource i mape dwukrotnie? Myslalem o PC i laptopie. Chcialbym przejrzec odbyta trase na laptopie i zobaczyc slad podrozy.
Jestem nowym uzytkownikiem i jak na razie Jadzia, bardzo nam sie przydala w podrozy, mam tylko CNT 2008 i jak na razie nie widze potrzeby innej mapy.
Garmin nuvi 760 CNT 2008
Awatar użytkownika
saper
Bywalec

Post autor: saper »

Już pojawiły się informacje o braniu pod uwagę daty kiedy odbiornik z mapą ,nazwijmy to oem, złapał pierwszego fixa, czyli pierwszy raz zobaczył satelity.
Nie rozumiem, przecież mój GPS chyba tylko odbiera sygnał więc skąd Garmin ma wiedzieć kiedy złapałem fixa no i skąd ma wiedzieć jakią mam aktualnie wgraną mapę?
Nuvi 760, Oregon 300 nuMaps Lifetime + ostatnia GPMapa, HTCwildfire + 3-oś kompas, Navigon, Rmaps.
Samsung Galaxy tab p-1000 + mapamap PL-2011Q3
Gal
Początkujący

Post autor: Gal »

saper pisze:
Nie rozumiem, przecież mój GPS chyba tylko odbiera sygnał więc skąd Garmin ma wiedzieć kiedy złapałem fixa no i skąd ma wiedzieć jakią mam aktualnie wgraną mapę?
Przez internet.
Przeczytaj wątek
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=2924
Nuvi 300, SP2610, KNA-G520, CNE2008, GPM2008.1, UMP.
dj.1
Nowy

Post autor: dj.1 »

przy zakupie garmina dvd z CN jest w opakowaniu nie wiem o co chodzi.
Awatar użytkownika
SP2UKP
Bywalec

Post autor: SP2UKP »

dj.1 pisze:przy zakupie garmina dvd z CN jest w opakowaniu nie wiem o co chodzi.
Chodzi o to, że gdy kupujesz GPS Garmina z CN w wersji preloaded (mapa załadowana do odbiornika) nie masz źródła mapy dla Mapsource'a.
Czyli jesteś legalnym użytkownikiem mapy ale nie masz możliwości wykorzystania jej na na komputerze pod Mapsource'm (tak na prawdę nie otrzymuje się też Mapsource'a).
Pozdrawiam, Jarek

60CSx, n770+CNNA2009+CNE2008+GPMapa2008.1+UMP_pcPL
Aby słowo mogło zostać wypowiedziane potrzebne jest milczenie. Przedtem i potem. "Czarnoksiężnik z Archipelagu" Ursula K. Le Guin
ODPOWIEDZ