KNA-G520 problem z transferem waypointów

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Gal
Początkujący

KNA-G520 problem z transferem waypointów

Post autor: Gal »

Przygotowałem sobie punkty i trasy do off-roadu.
Po opracowaniu ich w MS, podpiąłem się do odbiornika i przesłałem. Kiedy zajrzałem do "Ulubionych", okazało się, że tylko część z wysłanych punktów jest widoczna.
Ponowna wysyłka nic nie zmieniła.
Zapisanie punktów w pliku "xxxx.gpx" i wrzucenie tego pliku do katalogu "GPX" w urządzeniu (w tym katalogu jest plik "userdata.gpx" - jedyny plik *.gpx jaki znalazłem na dysku KNA), nic nie zmieniło - po restarcie plik pozostał w katalogu nietknięty.
Skopiowałem plik "userdata.gpx" do laptopa i skasowałem go w KNA - nie został tam żaden plik *.gpx (restart) - nic się nie zmieniło - w KNA nadal pozostały wszystkie waypointy... :shock:
Otworzyłem plik userdata.gpx w MS - okazało się, że zawiera jedynie ostatnio dodawane przeze mnie punkty.
Na dysku GPSa nie pozostał żaden plik*.gpx, a wszystkie punkty były widoczne poprzez interface=>Ulubione...
Usunąłem wszystkie punkty własne poprzez polecenie z interface'u, a wszystkie pliki *.gpx z dysku urządzenia i ponownie spróbowałem wysłać je MapSourcem. Cała operacja przebiegała normalnie i zakończyła się komunikatem o poprawnym wysłaniu punktów (tak jak w poprzednich przypadkach), a w katalogu GPX pojawił się nowy plik userdata.gpx, ale "Ulubione" nie pokazują ani jednego punktu własnego...

No i tak właśnie wygląda sytuacja obecnie:
- dodawanie waypointów jest możliwe przez interface KNA
- trasy są widoczne razem z punktami - można je uaktywnić, widoczne są punkty trasy, a jednocześnie tych punktów nie ma w Ulubionych
- nie można wysłać punktów z MapSource'a
- pobieranie punktów z KNA działa bez problemu.

Pytania:
1. Co się dzieje i jak to naprawić? ;)
2. Gdzie, poza plikami *.gpx, mogą znajdować się waypointy?
3. Wie ktoś jak zrobić twardy reset KNA?

Pozdrawiam,

Gal
Nuvi 300, SP2610, KNA-G520, CNE2008, GPM2008.1, UMP.
ODPOWIEDZ