Nuvi 760 w trasie (Europa) - uwag kilka
Niezależnie od kwestii temperatury - też miałeś włączony player mp3 + FM?stinger pisze:3. raz to było juz pod koniec podróży jakies 100km moze mnie do celu. Nic nie robiłem po prostu jechałem znowu pomiędzy polami patrze na niego patrze a on stoi w jednym miejscu w widoku 3D
Może lepiej było trzymać mapy na karcieSD o ile pozwala poj., a mp3 w pamięci wewnętrznej.stinger pisze:chciałem przełaczyć muzyke MP3 z karty pamięci i zwiecha koniec restart i tyle.
Ja z firmware w wersji 3.10 przejechałem już ponad 1000km i ani razu odbiornik sie nie zawiesił. Nadajnika FM nie używam, plików mp3 nie mam nawet w odbiorniku. Punkty POI z komunikatami oczywiście mam. Zauważyłem jednak inną dolegliwość otóż wczoraj mój nuvi po prostu się wyłączył. Sytuacja wyglądała tak: założyłem nuviego na uchwyt(kabel zasilający był odłączony) zwiększyłem jasność podświetlenia następnie kliknąłem dokąd-> jedź do domu i w tym momencie nuvi się wyłączył. Po włączeniu wszystko było ok. Wyłączenie odbiornika zdarzyło mi się po raz drugi, ale nie jestem w stanie powiedzieć czy za pierwszym razem również miałem firmware 3.10.
NUVI 760+CNE2008+GPMapa 2008
Więc powiem tak nie używałem w ogóle MP3 a FM wogóle tylko dzien wcześniej dla sprawdzenia jak to działa i podczas jazdy na Węgry nie włączyłem go w ogóle.Zbychu pisze:Niezależnie od kwestii temperatury - też miałeś włączony player mp3 + FM?stinger pisze:3. raz to było juz pod koniec podróży jakies 100km moze mnie do celu. Nic nie robiłem po prostu jechałem znowu pomiędzy polami patrze na niego patrze a on stoi w jednym miejscu w widoku 3DMoże lepiej było trzymać mapy na karcieSD o ile pozwala poj., a mp3 w pamięci wewnętrznej.stinger pisze:chciałem przełaczyć muzyke MP3 z karty pamięci i zwiecha koniec restart i tyle.
MP3 mam na karcie a CN2008 mam na GPS bo było nagrane od początku sprawdze zmienie MP3 nagram na GPSa i wtedy posprawdzam.
Ale z drugiej strony to nie po to urzązdzenie ma czytnik kart żeby nie można było na niego co sie tylko chce nagrac i zeby sie wieszał. Takie niedoskonałości.
ja po zmianie na 3.10 jeszcze nie jeździłem sprawdze przy najbliższej okazji
Garmin Nuvi 760 City Navigator 2008 + GPMapa 2008v1 + NaviGuide Hungary 4.6
Jeśli nie używałeś mp3+FM gdy na Węgrzech Ci się zawieszał, to przeniesienie mp3 do wewn. pamięci Garmina jest drugorzędne - ale mimo to sprawdź.
Ręce opadają, coraz więcej niewiadomych

Stworzę niedaleko mnie sztucznie 2 punkty obok siebie i wgram do typowego poi - sam zobaczę, już z ciekawości, co za bajzel z tym Nuvi 760.
Pozdrawiam.
EDIT
wynik testu: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=41687#41687
Ręce opadają, coraz więcej niewiadomych
Stworzę niedaleko mnie sztucznie 2 punkty obok siebie i wgram do typowego poi - sam zobaczę, już z ciekawości, co za bajzel z tym Nuvi 760.
Pozdrawiam.
EDIT
wynik testu: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=41687#41687
Czytam właśnie watki o zawieszeniach, ponieważ podczas wojaży wakacyjnych miałem ciekawe zawieszenia - nie znajduję podobnych na forum. Moje być może dodają kolejne niewiadome:Zbychu pisze:Jeśli nie używałeś mp3+FM gdy na Węgrzech Ci się zawieszał, to przeniesienie mp3 do wewn. pamięci Garmina jest drugorzędne - ale mimo to sprawdź.
Ręce opadają, coraz więcej niewiadomych![]()
![]()
trasa wyznaczona z G. Śląska do Francji - prowadzi najpierw A4. Oczywiście nie patrzę na nuvi - do Zgorzelca trasę znam na pamięć. Z tego powodu nie zauważyłem dokładnie gdzie, ale z pewnością za (na zachód) Legnicą moja latorośl stwierdziła, że obraz na ekranie nie zmienia się (głos miałem wyłączony). Nie pomogło zatrzymanie trasy i ponowne jej uruchomienie - trzeba było zresetować urządzenie. Po tym incydencie dojechałem do celu bez problemów: włączyłem dźwięk, baza radarów informowała mnie o radarach tak w Pl jak i za granicą, muzyki z MP3 nie odtwarzałem, nadajnik FM wyłączony (od początku podróży).
We Francji jeździłem trochę z nadajnikiem FM i odtwarzając mp3 - bez zwisów, prawidłowo informował o radarach.
Powrót: wyznaczyłem trasę powrotną. Gdzieś w Niemczech wyłączyłem nadajnik FM i odtwarzanie mp3. Po wjechaniu do Pl wszystko szło normalnie aż do... Legnicy! Znów zwiesił się na A4.
Dodam, że na A4 nie sygnalizował żadnych radarów (podobno jednak są w panelach nad jezdnią?)
Niestety służbowo ani prywatnie nie będę w tej okolicy feralnej, by sprawdzić, czy jakieś lokalne zakłócenia elektromagnetyczne (infrastruktura wojskowa poradziecka??) nie sa powodem zawieszeń, ale może ktoś z Was tam jeździ często??
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Jechałem dwa tygodnie temu. Jazda bez efektów specjalnych nuvi w okolicach Legnicy. Na ewentualne mandaty ... czekamCruiser pisze:Niestety służbowo ani prywatnie nie będę w tej okolicy feralnej, by sprawdzić, czy jakieś lokalne zakłócenia elektromagnetyczne (infrastruktura wojskowa poradziecka??) nie sa powodem zawieszeń, ale może ktoś z Was tam jeździ często??
Czy miałbyś bardziej dokładne współrzędne niż ... "Legnica A4" ?
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Witam
Miałem podobne zdarzenie jak Cruiser. Trasa Zgorzelec - lotnisko Pyrzowice przez A4 oczywiście. Przed zjazdem z autostrady w okolicach Gliwic pani poinformowała na ok. 800 m przed manewrem, ale na ok. 100 m przed skrętem NUVI zawiesił się. Pomógł restart i ponowne wskazanie punktu docelowego. Trasę pokonywałem ostatnio 2 razy i dwa razy w tym miejscu zwiecha. Wczoraj wieczorem pobrałem nowy plik od beetle-m i zrobiłem symulację tego odcinka - zwiecha.
soft 3.10 i radarki od beetle-m (dzięki)
pozdr
Maciek
Miałem podobne zdarzenie jak Cruiser. Trasa Zgorzelec - lotnisko Pyrzowice przez A4 oczywiście. Przed zjazdem z autostrady w okolicach Gliwic pani poinformowała na ok. 800 m przed manewrem, ale na ok. 100 m przed skrętem NUVI zawiesił się. Pomógł restart i ponowne wskazanie punktu docelowego. Trasę pokonywałem ostatnio 2 razy i dwa razy w tym miejscu zwiecha. Wczoraj wieczorem pobrałem nowy plik od beetle-m i zrobiłem symulację tego odcinka - zwiecha.
soft 3.10 i radarki od beetle-m (dzięki)
pozdr
Maciek
nuvi 760 CNE 08 GPmapa 2007.04
Zwiecha na symulacji?? Poproszę o:mkmi pisze:Wczoraj wieczorem pobrałem nowy plik od beetle-m i zrobiłem symulację tego odcinka - zwiecha
- dane współrzędne odcinka
- w jakim kierunku jechałeś
- co to za mapa
- czy używasz jakieś dodatkowe POI, inne niż radary
- link na plik skąd go wziąłeś. Albo może lepiej zawieś ten który pobrałeś na jakimś serwerze żebym go podjął.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
nie wiem czy dotarło na priv
trasa symulowana np. z Krapkowic na lotnisko Pyrzowice
zwiecha nastąpił w okolicach zjazdu w stronę Gliwic (parking Opla)
używam GPMapa 2007.4 i CNE 2008
moje NUVI to świeżynka bez żdnych nowych plików oprócz radarów od beetle-m (dzięki)
W drugą stronę było bez historii
dzięki za zainteresowanie
pozdr Maciek
trasa symulowana np. z Krapkowic na lotnisko Pyrzowice
zwiecha nastąpił w okolicach zjazdu w stronę Gliwic (parking Opla)
używam GPMapa 2007.4 i CNE 2008
moje NUVI to świeżynka bez żdnych nowych plików oprócz radarów od beetle-m (dzięki)
W drugą stronę było bez historii
dzięki za zainteresowanie
pozdr Maciek
nuvi 760 CNE 08 GPmapa 2007.04
Nic nie doszło. Spróbuj jeszcze raz.mkmi pisze:nie wiem czy dotarło na priv
A najlepiej zawieś na serwerze, daj możliwość również innym sprawdzić
Nie wiem gdzie jest Opel i jego parking. Jak nie współrzędne, to najłatwiej otworzyć MapSource, stworzyć punkty, zapisać jako plik .gdb
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 07 sie 2008, 22:43 przez Zbychu, łącznie zmieniany 2 razy.
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Zbychu. Zerknij do PW. Odbierz też pocztę z konta e-mail, które masz podane w Profilu. Jeśli nic nie ma podaj poprawne konto na priv.Zbychu pisze:OK, ale gdzie tu droga z Krapkowic na Pyrzowice?
Pozdrawiam, mariuszD