Kasowanie ekranu barometru w 60CSX

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
mbaszyns
Bywalec

Kasowanie ekranu barometru w 60CSX

Post autor: mbaszyns »

No właśnie - od niedawna mam ten sprzęt i nie mogę dojść jak w dowolnym momencie skasować cały wykres, aby pomiary zaczęły się "od zera" ?
Ktoś może wie?
Michał
GPS II+, 60CSx, Colorado 300, Nuvi1350T + LA/JCV, PL To po, Motorola Defy+ Android 4.4.4 (CM11), Lenovo Yoga 8, Locus, OSMAnd
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

A w ogóle już znalazłeś funkcję Kasowania? W tej funkcji jest m.in. opcja "Dane wysokości" + ew. "Max. wysokość" Sądzę, że o to chodzi.

Jeżeli nie znalazłeś takiej funkcji to np. na ekranie Komputera Podróży, bądź barometru właśnie - naciśnij Menu.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
mbaszyns
Bywalec

to akurat znalazłem - tylko jakby nie działało..
A dokładniej chodzi mi o to, że mam włączony gps na parapecie robiący za barometr. Zbiera mi profil zmian ciśnienia. Ale np. w pewnym momencie padają baterie, ja to zauważam po kilku godzinach. Zakładam nowe, a wykres? Śmieci. Dane sprzed padu zasilania i świeże połączone są po prostu krechą, czasami w przerwie na wykresie są absurdalne dane, więc chcę to skasować i zacząć zbieranie danych od nowa. Robiąc kasowanie z menu - kasuje ono wartości liczbowe, ale wykresu barometrycznego ono nie rusza :-(
Michał
GPS II+, 60CSx, Colorado 300, Nuvi1350T + LA/JCV, PL To po, Motorola Defy+ Android 4.4.4 (CM11), Lenovo Yoga 8, Locus, OSMAnd
Awatar użytkownika
Alferek
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Alferek »

Tak przy okazji to podłącz się do zewnętrznego zasilacza mając również baterie w odbiorniku. Wyłącz wtedy opcję w odbiorniku by wyłączał GPS po utracie zasilania zewnętrznego.
To powinno zagwarantować 99,9% skuteczności zasilania odbiornika.
Ten pozostały 0,1% to sytuacja gdy nie będziesz miał w domu energii przez czas dłuższy niż pojemność baterii w odbiorniku.

Ciekawa jaka jest rzeczywista dokładność barometru...
хардваре: GPSMap60CSx, GPS12, Navibe GB735+Nokia E50, Akira 3512, Navigon 1300, Lark 35.7, Nokia E71, HTC HD2 z wgranym Androidem, GPS Holux 236+Ramos42. Nie mam tylko GPSa wbudowanego w kufel piwa.
софтваре: jakieś durne mapy :D.

Obrazek
mbaszyns
Bywalec

Z zasilaniem zewnętrznym w domu nie mam problemu, bo mogę to zrobić i po USB (akurat mam do komputera podłączony tani hub USB z zewnętrznym zasilaczem, który nie odcina zasilania nawet przy wyłączonym komputerze) i po kabelku RS. Ale to nie rozwiązuje problemu jak skasować pamięć wykresu z już istniejącymi śmieciami.. :-(
Michał
nauta
Początkujący
Kontakt:

Post autor: nauta »

mbaszyns pisze: Robiąc kasowanie z menu - kasuje ono wartości liczbowe, ale wykresu barometrycznego ono nie rusza :-(
Clear tracklog (ten aktywny a nie na karcie) - o ile pamiętam powinno zadziałać.
mbaszyns
Bywalec

no właśnie też próbowałem (instrukcję czytałem :-) ) i nic..
Michał
ODPOWIEDZ