kozik do grzybków leży w biurze w skrzynce z narzędziami i służy do obrzezania kabli... ale poprawimy sięPouchX pisze:Grzybki powinno się wycinać, a nie wyrywać z "korzeniami"!h2o pisze:W drodze powrotnej w celu uzupełnienia zapasów jechaliśmy pod Notecią. Postój w lesie na "siusiu" okazała się bardzo owocny w grzybki
Beetl(e)dit: I w dodatku tylko jadalne![]()
PIWO - odkrywamy nowe smaki w nowych miejscach
Krzysiek
w schowku: nuvi 2497LMT+CNE LifeTime + UMP-pcPL
na ryby: Oregon 650 + VMAP + PL Topo
na ręku: Garmin Instinct2 Tactical
na strzelnicę: Garmin XERO C1 Pro
na stanie: nuvi 255WT+UMP
w schowku: nuvi 2497LMT+CNE LifeTime + UMP-pcPL
na ryby: Oregon 650 + VMAP + PL Topo
na ręku: Garmin Instinct2 Tactical
na strzelnicę: Garmin XERO C1 Pro
na stanie: nuvi 255WT+UMP
-
SP2BZW
Pozwoliłem sobie skrócić cytat, ale chcę przekazać informację...Wojtek Szydlowski pisze:(...) dlatego pewnie poza Lubelszczyzną ciężko jest je kupić.ZYR pisze:Mi strasznie smakuje lubelska Perła, i jej tańsza odmiana - zwierzyniec.
Niedługo zlot, więc nie żałujcie sobie Zwierzyńca..
Echhhh szkoda, że nie mogę tam być...
pozdrawiam
wojtek
Piwo Perła oraz Zwierzyniec, dostępne jest w Auchan w Piasecznie! Perła jest zarówno w butelkach zwrotnych, bezzwrotnych jak i w puszkach, Zwierzyniec widziałem w puszkach ale za butelkami się po prostu nie rozglądałem, więc może też są!
Może w innych Auchan też są, jeśli do Piaseczna masz za daleko...
Ja jako człowiek z podlubelskimi korzeniami potwierdzam, "Perła chmielowa nasza królowa...
GPSmap 60CSx / nüvi 3790LMT / nüvi 1300
tylko BROK przez cały rok!
Niestety fatalna polityka marketingowa browaru tylko szkodzi temu piwu. Kiedyś było cudowne piwo Brok Martin, które zepsuto dodatkowo alkoholizując go sztucznie z 6.8 do 7.8% i zmieniając markę na Martin Mocny.

Na szczęście ostał się Brok Sambor, który można kupić jedynie nad morzem oraz w hipach Brok Export.

Wspominaj z rozrzewnieniem okolicznościowe piwo Brok OK. Piwo mocne, ciemne 9,6 volt
. Miało super smak a "volty" czuło się dopiero po chwili a ie podczas picia 
Niestety fatalna polityka marketingowa browaru tylko szkodzi temu piwu. Kiedyś było cudowne piwo Brok Martin, które zepsuto dodatkowo alkoholizując go sztucznie z 6.8 do 7.8% i zmieniając markę na Martin Mocny.

Na szczęście ostał się Brok Sambor, który można kupić jedynie nad morzem oraz w hipach Brok Export.

Wspominaj z rozrzewnieniem okolicznościowe piwo Brok OK. Piwo mocne, ciemne 9,6 volt
W granatach to chyba teraz tylko Łomżę Wyborową i Mocną można kupić w bliższych i trochę dalszych okolicach browaru...adamus pisze:ja pamiętam jeszcze czasy butelek "granatów" ze słupskiego browaru dopiero późniejszego BROKA
Np. na Podlasiu w Drohiczynie, albo w okolicach Wigier... Tam widziałem w tym roku...
-
Wojtek Szydlowski
- Garniak
- Been thanked: 6 times
Wow podbudowałeś mniePilzner pisze:Pozwoliłem sobie skrócić cytat, ale chcę przekazać informację...Wojtek Szydlowski pisze:(...) dlatego pewnie poza Lubelszczyzną ciężko jest je kupić.ZYR pisze:Mi strasznie smakuje lubelska Perła, i jej tańsza odmiana - zwierzyniec.
pozdrawiam
wojtek
Piwo Perła oraz Zwierzyniec, dostępne jest w Auchan w Piasecznie! Perła jest zarówno w butelkach zwrotnych, bezzwrotnych jak i w puszkach, Zwierzyniec widziałem w puszkach ale za butelkami się po prostu nie rozglądałem, więc może też są!
Może w innych Auchan też są, jeśli do Piaseczna masz za daleko...
Ja jako człowiek z podlubelskimi korzeniami potwierdzam, "Perła chmielowa nasza królowa..."
Do piaseczna mam daleko, bo mieszkam i pracuję po prawej stronie rzeki, ale za to mam blisko do Auchana przy Modlińskiej i jutro po pracy idę na rekonensns
Dzięki i pozdrawiam
wojtek
GPSMap H1 + Forerunner 965
Ostatnio Perla pojawila sie w Poznaniu w sklepie z winami przy ul. TaczakaPilzner pisze:Pozwoliłem sobie skrócić cytat, ale chcę przekazać informację...Wojtek Szydlowski pisze:(...) dlatego pewnie poza Lubelszczyzną ciężko jest je kupić.ZYR pisze:Mi strasznie smakuje lubelska Perła, i jej tańsza odmiana - zwierzyniec.
pozdrawiam
wojtek
[...]
pozdrawiam
zbyszek (Nuvi 255W/250W/ Vista HCx /UMP /GPMapa /CN 2010)
zbyszek (Nuvi 255W/250W/ Vista HCx /UMP /GPMapa /CN 2010)
- Macieksoko
- Początkujący
Przypomniał mi się skecz jednego z komików, w którym Jeff Dunham prowadzi dialog z Bubba J:
- Jakie jest Twoje ulubione piwo
- Otwarte.
Mam to szczęście, że 50 metrów ode mnie znajduje się lokal, w którym serwują piwa z całego świata (N51 21.462 E19 21.374). Tych popularnych w stylu Żywca, Heineken'a, Lecha, itp. tutaj się nie spotka. Natomiast mnóstwo innych produkcji z mniej lub bardziej znanych browarów owszem. Co prawda na początku roku (czy to zeszłej jesieni) najprawdopodobniej od niewygaszonego kominka wybuchł tam pożar, a od tego czasu oferta jest troszeczkę skromniejsza.
Pamiętam początki, gdy 4 regały pełne różnych butelek delikatnie mówiąc przytłaczały i ciężko było coś wybrać... szczególnie, że 99% tych piw większość nas nie znała. Ja postanowiłem schematycznie i systematycznie co weekend testować po butelce każdego z nich. Zaczynałem zawsze od czegoś mi nieznanego i kończyłem na lanym Noteckim Ciemnym. Niestety przez te kilka miesięcy przerobiłem jedynie dwie półeczki. Teraz ograniczam się do piw ciemnych i gorzkich (porter/stout/ale/bitter/bock), a ostatnio wypatrzyłem Grand Imperial Porter. Smakują mi również trunki z Guinness'a, obecnie chyba Kielecki Koźlak, Heban, itp. Szczerze... nigdy nie chciało mi się sprawdzać, który z jakiego browaru pochodzi. Najważniejsze, że jest zawsze w pobliżu.
Próbuję też znaleźć Ceres Strong Ale, ale mam problem z jego sprowadzeniem do kraju. Chciałem też spróbować, a do tej pory mi się nie udało piwa gazowanego azotem jak np. Irlandzki Beamish Draught. Belgijskie piwa choć czasami pijam to jednak są chyba zbyt delikatne dla mnie i często brakuje im tej goryczki jakiej oczekuję od piwa.
- Jakie jest Twoje ulubione piwo
- Otwarte.
Mam to szczęście, że 50 metrów ode mnie znajduje się lokal, w którym serwują piwa z całego świata (N51 21.462 E19 21.374). Tych popularnych w stylu Żywca, Heineken'a, Lecha, itp. tutaj się nie spotka. Natomiast mnóstwo innych produkcji z mniej lub bardziej znanych browarów owszem. Co prawda na początku roku (czy to zeszłej jesieni) najprawdopodobniej od niewygaszonego kominka wybuchł tam pożar, a od tego czasu oferta jest troszeczkę skromniejsza.
Pamiętam początki, gdy 4 regały pełne różnych butelek delikatnie mówiąc przytłaczały i ciężko było coś wybrać... szczególnie, że 99% tych piw większość nas nie znała. Ja postanowiłem schematycznie i systematycznie co weekend testować po butelce każdego z nich. Zaczynałem zawsze od czegoś mi nieznanego i kończyłem na lanym Noteckim Ciemnym. Niestety przez te kilka miesięcy przerobiłem jedynie dwie półeczki. Teraz ograniczam się do piw ciemnych i gorzkich (porter/stout/ale/bitter/bock), a ostatnio wypatrzyłem Grand Imperial Porter. Smakują mi również trunki z Guinness'a, obecnie chyba Kielecki Koźlak, Heban, itp. Szczerze... nigdy nie chciało mi się sprawdzać, który z jakiego browaru pochodzi. Najważniejsze, że jest zawsze w pobliżu.
Próbuję też znaleźć Ceres Strong Ale, ale mam problem z jego sprowadzeniem do kraju. Chciałem też spróbować, a do tej pory mi się nie udało piwa gazowanego azotem jak np. Irlandzki Beamish Draught. Belgijskie piwa choć czasami pijam to jednak są chyba zbyt delikatne dla mnie i często brakuje im tej goryczki jakiej oczekuję od piwa.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2008, 11:06 przez Magnoom, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Witam!Macieksoko pisze:Witam wszystkich- to mój pierwszy post.
Spotkał ktoś PERŁĘ na Podkarpaciu gdzieś?
Niestety nie widziałem... Ale za to u nas nie ma Zagłoby, najpełniejszego z pełnych... No i Leżajsk trudno teraz uchwycić poza Bieszczadami... No przynajmniej w Warszawie... Co prawda to grupa Żywiec, ale ja lubię poznawać lokalne kultury piwne...
Ooo, zacna markaMagnoom pisze:(..) Chciałem też spróbować, a do tej pory mi się nie udało piwa gazowanego azotem jak np. Irlandzki Beamish Draught.