PIWO - odkrywamy nowe smaki w nowych miejscach

Dyskusje bliżej lub dalej związane z GPSami, zawsze jednak w doborowym towarzystwie.
Awatar użytkownika
h2o
Bywalec

Post autor: h2o »

PouchX pisze:
h2o pisze:W drodze powrotnej w celu uzupełnienia zapasów jechaliśmy pod Notecią. Postój w lesie na "siusiu" okazała się bardzo owocny w grzybki ;-)
Grzybki powinno się wycinać, a nie wyrywać z "korzeniami"! :evil:
Beetl(e)dit: I w dodatku tylko jadalne :idea:
kozik do grzybków leży w biurze w skrzynce z narzędziami i służy do obrzezania kabli... ale poprawimy się ;-)
Krzysiek

w schowku: nuvi 2497LMT+CNE LifeTime + UMP-pcPL
na ryby: Oregon 650 + VMAP + PL Topo
na ręku: Garmin Instinct2 Tactical
na strzelnicę: Garmin XERO C1 Pro
na stanie: nuvi 255WT+UMP
SP2BZW

Post autor: SP2BZW »

adamus pisze:"Przed rozlewem Warki Strong dokładnie umyć maszynę"
a widzisz... to dlatego moja ulubiona warka czasem ma róźny smak... cholery myli niedokładnie :evil:
Pilzner
Bywalec

Post autor: Pilzner »

Wojtek Szydlowski pisze:
ZYR pisze:Mi strasznie smakuje lubelska Perła, i jej tańsza odmiana - zwierzyniec.
(...) dlatego pewnie poza Lubelszczyzną ciężko jest je kupić.

Niedługo zlot, więc nie żałujcie sobie Zwierzyńca.. :)
Echhhh szkoda, że nie mogę tam być...

pozdrawiam
wojtek
Pozwoliłem sobie skrócić cytat, ale chcę przekazać informację...
Piwo Perła oraz Zwierzyniec, dostępne jest w Auchan w Piasecznie! Perła jest zarówno w butelkach zwrotnych, bezzwrotnych jak i w puszkach, Zwierzyniec widziałem w puszkach ale za butelkami się po prostu nie rozglądałem, więc może też są!
Może w innych Auchan też są, jeśli do Piaseczna masz za daleko...
Ja jako człowiek z podlubelskimi korzeniami potwierdzam, "Perła chmielowa nasza królowa...:)"
GPSmap 60CSx / nüvi 3790LMT / nüvi 1300
Awatar użytkownika
Alferek
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Alferek »

tylko BROK przez cały rok!

Niestety fatalna polityka marketingowa browaru tylko szkodzi temu piwu. Kiedyś było cudowne piwo Brok Martin, które zepsuto dodatkowo alkoholizując go sztucznie z 6.8 do 7.8% i zmieniając markę na Martin Mocny.
Obrazek
Na szczęście ostał się Brok Sambor, który można kupić jedynie nad morzem oraz w hipach Brok Export.
Obrazek

Wspominaj z rozrzewnieniem okolicznościowe piwo Brok OK. Piwo mocne, ciemne 9,6 volt :). Miało super smak a "volty" czuło się dopiero po chwili a ie podczas picia :D
хардваре: GPSMap60CSx, GPS12, Navibe GB735+Nokia E50, Akira 3512, Navigon 1300, Lark 35.7, Nokia E71, HTC HD2 z wgranym Androidem, GPS Holux 236+Ramos42. Nie mam tylko GPSa wbudowanego w kufel piwa.
софтваре: jakieś durne mapy :D.

Obrazek
Pilzner
Bywalec

Alferek pisze:Na szczęście ostał się Brok Sambor, który można kupić jedynie nad morzem oraz w hipach Brok Export
Dzisiaj "siem zaopatrzem" ;)
adamus
Bywalec

Post autor: adamus »

ja pamiętam jeszcze czasy butelek "granatów" ze słupskiego browaru dopiero późniejszego BROKA
Nuvi200+GpMapa 2008.3+UMPPcPL+CNE 2008, GPS60+GA25 MCX
Pilzner
Bywalec

adamus pisze:ja pamiętam jeszcze czasy butelek "granatów" ze słupskiego browaru dopiero późniejszego BROKA
W granatach to chyba teraz tylko Łomżę Wyborową i Mocną można kupić w bliższych i trochę dalszych okolicach browaru...
Np. na Podlasiu w Drohiczynie, albo w okolicach Wigier... Tam widziałem w tym roku...
Niewe
Bywalec

Post autor: Niewe »

Pilzner pisze:(...)
Ja jako człowiek z podlubelskimi korzeniami potwierdzam, "Perła chmielowa nasza królowa...:)"
:-D
Jak ktoś czytał to potwierdzi. Jakub Wędrowycz pija tylko Perłę. Oczywiście z piw...
Wojtek Szydlowski
Garniak
Been thanked: 6 times

Post autor: Wojtek Szydlowski »

Pilzner pisze:
Wojtek Szydlowski pisze:
ZYR pisze:Mi strasznie smakuje lubelska Perła, i jej tańsza odmiana - zwierzyniec.

pozdrawiam
wojtek
Piwo Perła oraz Zwierzyniec, dostępne jest w Auchan w Piasecznie! Perła jest zarówno w butelkach zwrotnych, bezzwrotnych jak i w puszkach, Zwierzyniec widziałem w puszkach ale za butelkami się po prostu nie rozglądałem, więc może też są!
Może w innych Auchan też są, jeśli do Piaseczna masz za daleko...
Wow podbudowałeś mnie :D:D
Do piaseczna mam daleko, bo mieszkam i pracuję po prawej stronie rzeki, ale za to mam blisko do Auchana przy Modlińskiej i jutro po pracy idę na rekonensns :-)
Dzięki i pozdrawiam :)

wojtek
GPSMap H1 + Forerunner 965
kudlata
Początkujący

Post autor: kudlata »

Niewe pisze:
Pilzner pisze:(...)
:-D
Jak ktoś czytał to potwierdzi. Jakub Wędrowycz pija tylko Perłę. Oczywiście z piw...
:lol: :lol: :lol:
... zwłaszcza z drugiego zdania. :wink:
60CSx + UMP-pcPL
ObrazekObrazek
neevor
Początkujący

Post autor: neevor »

Pilzner pisze:
Wojtek Szydlowski pisze:

pozdrawiam
wojtek
[...]
Ostatnio Perla pojawila sie w Poznaniu w sklepie z winami przy ul. Taczaka
pozdrawiam
zbyszek (Nuvi 255W/250W/ Vista HCx /UMP /GPMapa /CN 2010)
Awatar użytkownika
Macieksoko
Początkujący

Post autor: Macieksoko »

Witam wszystkich- to mój pierwszy post.

Spotkał ktoś PERŁĘ na Podkarpaciu gdzieś?
60Csx, Colorado 300 :)
Nasze podróże...
Obrazek
Awatar użytkownika
Magnoom
Radny
Kontakt:

Post autor: Magnoom »

Przypomniał mi się skecz jednego z komików, w którym Jeff Dunham prowadzi dialog z Bubba J:
- Jakie jest Twoje ulubione piwo :?:
- Otwarte.

Mam to szczęście, że 50 metrów ode mnie znajduje się lokal, w którym serwują piwa z całego świata (N51 21.462 E19 21.374). Tych popularnych w stylu Żywca, Heineken'a, Lecha, itp. tutaj się nie spotka. Natomiast mnóstwo innych produkcji z mniej lub bardziej znanych browarów owszem. Co prawda na początku roku (czy to zeszłej jesieni) najprawdopodobniej od niewygaszonego kominka wybuchł tam pożar, a od tego czasu oferta jest troszeczkę skromniejsza.
Pamiętam początki, gdy 4 regały pełne różnych butelek delikatnie mówiąc przytłaczały i ciężko było coś wybrać... szczególnie, że 99% tych piw większość nas nie znała. Ja postanowiłem schematycznie i systematycznie co weekend testować po butelce każdego z nich. Zaczynałem zawsze od czegoś mi nieznanego i kończyłem na lanym Noteckim Ciemnym. Niestety przez te kilka miesięcy przerobiłem jedynie dwie półeczki. Teraz ograniczam się do piw ciemnych i gorzkich (porter/stout/ale/bitter/bock), a ostatnio wypatrzyłem Grand Imperial Porter. Smakują mi również trunki z Guinness'a, obecnie chyba Kielecki Koźlak, Heban, itp. Szczerze... nigdy nie chciało mi się sprawdzać, który z jakiego browaru pochodzi. Najważniejsze, że jest zawsze w pobliżu.

Próbuję też znaleźć Ceres Strong Ale, ale mam problem z jego sprowadzeniem do kraju. Chciałem też spróbować, a do tej pory mi się nie udało piwa gazowanego azotem jak np. Irlandzki Beamish Draught. Belgijskie piwa choć czasami pijam to jednak są chyba zbyt delikatne dla mnie i często brakuje im tej goryczki jakiej oczekuję od piwa.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2008, 11:06 przez Magnoom, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Pilzner
Bywalec

Macieksoko pisze:Witam wszystkich- to mój pierwszy post.

Spotkał ktoś PERŁĘ na Podkarpaciu gdzieś?
Witam!
Niestety nie widziałem... Ale za to u nas nie ma Zagłoby, najpełniejszego z pełnych... No i Leżajsk trudno teraz uchwycić poza Bieszczadami... No przynajmniej w Warszawie... Co prawda to grupa Żywiec, ale ja lubię poznawać lokalne kultury piwne...
Niewe
Bywalec

Post autor: Niewe »

Magnoom pisze:(..) Chciałem też spróbować, a do tej pory mi się nie udało piwa gazowanego azotem jak np. Irlandzki Beamish Draught.
Ooo, zacna marka ;-) Nie udało Ci się spróbować, bo nie doszedłeś do tej półki, czy dlatego, że masz kłopot z dostępnością? Bo w Wawie jest raczej dostępny, więc może dałoby się zorganizować jakąś wysyłkę.
ODPOWIEDZ