Nadbużański Park Krajobrazowy - Szukam map

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
zbyszch
Nowy

Nadbużański Park Krajobrazowy - Szukam map

Post autor: zbyszch »

Witam,

Szukam i szukam - nic. :shock: Nie chce mi się wierzyć że terenem tego parku (Nadbużański Park Krajobrazowy; www.npk.pl) w wydaniu na GPS'a nikt się jeszcze nie zajął.
Gdzie jak gdzie ale na tym forum chyba ktoś łaskawy pomoże. Może ktoś się już na to natknął. Naturalnie chodzi o "łazikowskie" scieżki i kilka szlaków które tam jest.
Pozdrawiam
Zbyszek
GPSMAP 60csx
BlueChart v 9; CNE v 9; prawie cała PL; GPMapa
zbyszch
Nowy

Ponawiam nieśmiało.
GPSMAP 60csx
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

A ja sądziłem, że przez te 3 miesiące zrobiłeś już mapkę jak się patrzy :D
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Wojtek Szydlowski
Garniak
Been thanked: 6 times

Post autor: Wojtek Szydlowski »

zbyszch pisze:Ponawiam nieśmiało.
Podlaski Przełom Bugu - na to mógłbym dać Ci namiary, ale chyba interesują Cię tereny bardziej na północny zachód...

Swoją drogą brakuje mi teraz klikania własnej mapki :) Najlepiej klika się rejony, w których ma się okazję samemu łazikować czy też jeździć rowerem. Tu gdzie teraz przyszło mi na jakiś czas zamieszkać, UMP jest doskonała i robić mapki TOPO nie ma sensu :( Dlatego zazdroszczę Ci i zachęcam do klikania mapy, zwłaszcza, że Nadbużańskie tereny są prze-pię-kne, setki godzin spędziłem tam rowerem.

pozdrawiam
wojtek
GPSMap H1 + Forerunner 965
klimkr
Bywalec

Post autor: klimkr »

Kawałek Parku Nadbużańskiego jest chyba w GPMapie TOPO - widziałem okolice Sadownego ze szlakami więc pewnie bliżej Warszawy też coœ jest.
Rysiek
eTrex Touch 35t, PL Topo 2016
zbyszch
Nowy

GPS Maniak pisze:A ja sądziłem, że przez te 3 miesiące zrobiłeś już mapkę jak się patrzy :D

przyjmuję to jako wyzwanie. nie jestem alfaromeo w tym temacie ale :lol: no ale kiedys musi byc ten pierwszy raz. w razie problemów będę nękał.
GPSMAP 60csx
Wojtek Szydlowski
Garniak
Been thanked: 6 times

Post autor: Wojtek Szydlowski »

zbyszch pisze:
GPS Maniak pisze:A ja sądziłem, że przez te 3 miesiące zrobiłeś już mapkę jak się patrzy :D
przyjmuję to jako wyzwanie. nie jestem alfaromeo w tym temacie ale :lol: no ale kiedys musi byc ten pierwszy raz. w razie problemów będę nękał.
Jesli będziesz robił mapkę tylko na swoje potrzeby, to był kiedyś taki wątek, założony własnie przez GPS Maniaka, "mapa rowerowa na szybko' czy coś takiego. Poczytaj to może, tym sposobem zrobisz doskonałą mapkę znacznie szybciej. Ale mapkę tylko dla siebie, bo nie opublikujesz jej nigdzie raczej. Ale może warto poczytać ten wątek, poszukaj w archiwum, warto.

wojtek
GPSMap H1 + Forerunner 965
kwieto
Garniak

Post autor: kwieto »

zbyszch pisze:przyjmuję to jako wyzwanie. nie jestem alfaromeo w tym temacie ale :lol: no ale kiedys musi byc ten pierwszy raz. w razie problemów będę nękał.
Daj znać jaki teren robisz, bo osobiście przymierzam się powoli do "liźnięcia" północno-wschodnich okolic W-wy (W pierwszej kolejności - obszar mniej więcej od Wesołej do Jadowa, w dalszej - dalej w kierunku Urli, Sadownego i Broku.

Moglibyśmy "połączyć siły" i nie dublować roboty.
Awatar użytkownika
Alf/red/
Radny
Kontakt:

Post autor: Alf/red/ »

kwieto pisze:Moglibyśmy "połączyć siły" i nie dublować roboty.
Jeśli mówimy o nie dublowaniu roboty, to pozdrowienia od umpa.
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
zbyszch
Nowy

kwieto pisze:
zbyszch pisze:
Moglibyśmy "połączyć siły" i nie dublować roboty.
Koledzy, jak najbardziej przyjmuję temat "połączonych sił".
Tereny które będę chciał nadgryźć na początku to okolice Ugoszcz, Stare lipki, Treblinka. Jak pójdzie sprawnie można temar wtedy rozciągać promieniowo.

Natomiast tak jak pisałem na początku pierwszy raz bedę taki temat przerabiał i prosze o jakiś feedback co i jak. Nachodzic się po terenie bez sensu tak żeby to "wspólne dzieło" nie mogło powstać jest jak sam początek tego zdania... bez sensu.

W związku z tym proszę kolegów kwieto i alf/red/ o sygnał albo na wątku albo na Priva jak się najprościej a skutecznie do tematu zabrać.

Pozdrawiam
Zbyszek
GPSMAP 60csx
zbyszch
Nowy

Wojtek Szydlowski pisze: Jesli będziesz robił mapkę tylko na swoje potrzeby, to był kiedyś taki wątek, założony własnie przez GPS Maniaka, "mapa rowerowa na szybko' czy coś takiego. Poczytaj to może, tym sposobem zrobisz doskonałą mapkę znacznie szybciej. Ale mapkę tylko dla siebie, bo nie opublikujesz jej nigdzie raczej. Ale może warto poczytać ten wątek, poszukaj w archiwum, warto.

wojtek
Wojtek dzięki!!! Jak się nie wie nic to właśnie takie info daje przynajmniej jakiś pkt zaczepienia. A z drugiej strony fakt jak już się człek najeździ i zrobi tą mapkę to warto to jakoś ludzkości wrzucić.
GPSMAP 60csx
kudlata
Początkujący

Post autor: kudlata »

Wojtek Szydlowski pisze:Jesli będziesz robił mapkę tylko na swoje potrzeby, to był kiedyś taki wątek, założony własnie przez GPS Maniaka, "mapa rowerowa na szybko' czy coś takiego. Poczytaj to może, tym sposobem zrobisz doskonałą mapkę znacznie szybciej. Ale mapkę tylko dla siebie, bo nie opublikujesz jej nigdzie raczej. Ale może warto poczytać ten wątek, poszukaj w archiwum, warto.

wojtek
Dzięki.
Jakby ktoś chciał to podam od razu linka:
Mapa dla cyklistów - "na szybko"
60CSx + UMP-pcPL
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ