O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Szukam i szukam - nic. Nie chce mi się wierzyć że terenem tego parku (Nadbużański Park Krajobrazowy; www.npk.pl) w wydaniu na GPS'a nikt się jeszcze nie zajął.
Gdzie jak gdzie ale na tym forum chyba ktoś łaskawy pomoże. Może ktoś się już na to natknął. Naturalnie chodzi o "łazikowskie" scieżki i kilka szlaków które tam jest.
Pozdrawiam
Zbyszek
GPSMAP 60csx
BlueChart v 9; CNE v 9; prawie cała PL; GPMapa
Podlaski Przełom Bugu - na to mógłbym dać Ci namiary, ale chyba interesują Cię tereny bardziej na północny zachód...
Swoją drogą brakuje mi teraz klikania własnej mapki Najlepiej klika się rejony, w których ma się okazję samemu łazikować czy też jeździć rowerem. Tu gdzie teraz przyszło mi na jakiś czas zamieszkać, UMP jest doskonała i robić mapki TOPO nie ma sensu Dlatego zazdroszczę Ci i zachęcam do klikania mapy, zwłaszcza, że Nadbużańskie tereny są prze-pię-kne, setki godzin spędziłem tam rowerem.
GPS Maniak pisze:A ja sądziłem, że przez te 3 miesiące zrobiłeś już mapkę jak się patrzy
przyjmuję to jako wyzwanie. nie jestem alfaromeo w tym temacie ale no ale kiedys musi byc ten pierwszy raz. w razie problemów będę nękał.
Jesli będziesz robił mapkę tylko na swoje potrzeby, to był kiedyś taki wątek, założony własnie przez GPS Maniaka, "mapa rowerowa na szybko' czy coś takiego. Poczytaj to może, tym sposobem zrobisz doskonałą mapkę znacznie szybciej. Ale mapkę tylko dla siebie, bo nie opublikujesz jej nigdzie raczej. Ale może warto poczytać ten wątek, poszukaj w archiwum, warto.
zbyszch pisze:przyjmuję to jako wyzwanie. nie jestem alfaromeo w tym temacie ale no ale kiedys musi byc ten pierwszy raz. w razie problemów będę nękał.
Daj znać jaki teren robisz, bo osobiście przymierzam się powoli do "liźnięcia" północno-wschodnich okolic W-wy (W pierwszej kolejności - obszar mniej więcej od Wesołej do Jadowa, w dalszej - dalej w kierunku Urli, Sadownego i Broku.
zbyszch pisze:
Moglibyśmy "połączyć siły" i nie dublować roboty.
Koledzy, jak najbardziej przyjmuję temat "połączonych sił".
Tereny które będę chciał nadgryźć na początku to okolice Ugoszcz, Stare lipki, Treblinka. Jak pójdzie sprawnie można temar wtedy rozciągać promieniowo.
Natomiast tak jak pisałem na początku pierwszy raz bedę taki temat przerabiał i prosze o jakiś feedback co i jak. Nachodzic się po terenie bez sensu tak żeby to "wspólne dzieło" nie mogło powstać jest jak sam początek tego zdania... bez sensu.
W związku z tym proszę kolegów kwieto i alf/red/ o sygnał albo na wątku albo na Priva jak się najprościej a skutecznie do tematu zabrać.
Pozdrawiam
Zbyszek
GPSMAP 60csx
Wojtek Szydlowski pisze:
Jesli będziesz robił mapkę tylko na swoje potrzeby, to był kiedyś taki wątek, założony własnie przez GPS Maniaka, "mapa rowerowa na szybko' czy coś takiego. Poczytaj to może, tym sposobem zrobisz doskonałą mapkę znacznie szybciej. Ale mapkę tylko dla siebie, bo nie opublikujesz jej nigdzie raczej. Ale może warto poczytać ten wątek, poszukaj w archiwum, warto.
wojtek
Wojtek dzięki!!! Jak się nie wie nic to właśnie takie info daje przynajmniej jakiś pkt zaczepienia. A z drugiej strony fakt jak już się człek najeździ i zrobi tą mapkę to warto to jakoś ludzkości wrzucić.
GPSMAP 60csx
Wojtek Szydlowski pisze:Jesli będziesz robił mapkę tylko na swoje potrzeby, to był kiedyś taki wątek, założony własnie przez GPS Maniaka, "mapa rowerowa na szybko' czy coś takiego. Poczytaj to może, tym sposobem zrobisz doskonałą mapkę znacznie szybciej. Ale mapkę tylko dla siebie, bo nie opublikujesz jej nigdzie raczej. Ale może warto poczytać ten wątek, poszukaj w archiwum, warto.