Problem z MS po instalacji CNE2009

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
bartoosgliwice
Początkujący

Problem z MS po instalacji CNE2009

Post autor: bartoosgliwice »

Witam po przerwie,

Zarejestrowalem niedawno nuvi i pobralem aktualizacje CNE2009. Niestety po instalacji nie moge uruchmic MS :
Obrazek
Probowalem juz odinstalowania i ponownej instalacji CNE, MS, Ump i za kazdym razem ten sam komunikat.
Przed instalacja CNE wszystko smigalo jak nalezy - mialem tam GPmape i pcPL.
Nie wiem czy ma to znaczenie ale CNE2008 mam tylko preinstalowane w odbiorniku wiec nie mam plytki i tym samym nie korzystalem z CNE pod MS. A to co pobralem z garmina nazywa sie UPDATE. Czy to moze byc zrodlo moich problemow?
Nie za bardzo wiem dlaczego w komunikacie prosi o ponowna instalacje Openmaps... i czy mam Openmaps rozumiec jako niezalezny program??? Przeinstalowanie pcPL nie rozwiazalo problemu.

Z gory dzieki za pomoc
Pozdro
BARTooS
(nuvi 250 + CNE2009 + GPMapa + UMP-pcPL )
bartoosgliwice
Początkujący

Re: Problem z MS po instalacji CNE2009

Sam sobie odpowiem bo kilka cennych informacji znalazlem zupelnie przypadkowo w innych watkach :)
Poza GPmapa i UMP pcPL mialem jeszcze jakies darmowe mapy Niemeic i Francji - po ich usunieciu MS dziala normalnie. Ponowna imstalacja pcPL takze mu nie szkodzi...
Teraz usunalem wszystkie mapy i MS wiec zaczynam instalacje od zera i powinno dzialac.
Musze jeszcze powalczyc z zainstalowanie CNE oraz poprzedniej wersji MS bo ta nowa mi zdecydowanie nie odpowiada (a mojemu pecetowi to juz w ogole - zadyszki dostaje juz przy uruchamianiu :D ) ale to juz inna bajka.
Pozdro
Awatar użytkownika
popej
Garniak
Kontakt:

Post autor: popej »

popej
Montana 700, Enduro 3, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; PocoX3Pro, OsmAnd+
bartoosgliwice
Początkujący

Zainstalowalem z sukcesem CNE2009, GPmape i pcPL.
Niestety nie moge powrocic do poprzedniej wersji MS. Instalacja (nadpisanie) nie pomogla. Czy moge odinstalowac obecna wersje i zainstalowac poprzednia bez utraty juz wgranych map?
Mam nadzieje, ze nie bede musial sie polubic z najnowszym MS...

Pozdro
BARTooS
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

bartoosgliwice pisze:Mam nadzieje, ze nie bede musial sie polubic z najnowszym MS...
To chyba jest niemożliwe. Tego MS nie można polubić, przynajmniej na moim PC-cie :D
bartoosgliwice pisze:Niestety nie moge powrocic do poprzedniej wersji MS. Instalacja (nadpisanie) nie pomogla.
A ja mam 2 MapSource :D Zobacz mój myk +post Frasuna poniżej mojego postu: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=39888#p39888
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
bartoosgliwice
Początkujący

GPS Maniak pisze:A ja mam 2 MapSource :D Zobacz mój myk +post Frasuna poniżej mojego postu: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=39888#p39888
Udalo sie obydwa MS zainstalowac. W starym mam wszystkie mapy oprocz CNE2009. Niestety boje sie w rejestrze mieszac bo wiem tylko, ze jest i ze mozna popsuc:) Tak wiec chyba niewiele pozytku bedzie z CNE w moim przypadku... A moze ktos jakis soft magiczny zna, ktory potrafi "przepiac" CNE2009 tak aby byl widoczny pod starym MS?

Pozdro
BARTooS
Awatar użytkownika
brzankis
Bywalec

Post autor: brzankis »

bartoosgliwice pisze: A moze ktos jakis soft magiczny zna, ktory potrafi "przepiac" CNE2009 tak aby byl widoczny pod starym MS?
Tutaj masz http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=51367#p51367
StreetPilot 2610 - CNE
Nüvi 760 - CNE NT + GPMapa +Slovakia Roads+ UMP pcPL
Asus P750 - Automapa
bartoosgliwice
Początkujący

Udalo sie i CNE2009 smiga pod starym MS!!
Korzystajac z "mykow" opisanych na forum mam teraz nowego MS, starego MS i MS Garniak edition - wszystko w jednym katalogu.
Jak ktos ma taki leciwy sprzet jak ja (czyli HDD troche wiekszy niz obecne pendrive :D ) to moze sie przyda:
po przekonwertowaniu CNE po MS 6.13.x mozna usunac orginalnego CNE za pomoca "Dodaj usun programy" co nijak nie wplynie na przekonwertowana wersje CNE a pozwoli zaoszczedzic miejsce (u mnie to ok 20% pojemnosci partycji C: :D )

Dzieki wszystkim za okazana pomoc!
Pozdro
BARTooS
ODPOWIEDZ