POI Loader i POI
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
pelsta. Ale sprawdziłeś w trybie symulacji wszystkie typy kategorii w nuvi 2xx (fotoradar, niebezpieczne miejsca, etc.) na pliku wygenerowanym przez POILoader'a w wersji 2.5.3 czy tylko kwestię instalacji na PC ?
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Przejechałem w trybie symulacji jakiś kilometr. Dalej nie chciało mi się. Nie zauważyłem żadnych problemów.
dopisane
Zapomniałem.
Przecież w piątek byłem w Krakowie!
Na zakopiance kilka ładnych kilometrów korek, a pan z Nuviego ostrzegał mnie konsekwentnie przed radarami.
Gdyby coś nie działało to na pewno zwróciłbym na to uwagę.
Nie wiem czy jest sens instalować wersję 2.5.3 jeżeli ktoś ma 2.5.2. Chyba tylko po to aby mieć najnowszą.
dopisane
Zapomniałem.
Przecież w piątek byłem w Krakowie!
Na zakopiance kilka ładnych kilometrów korek, a pan z Nuviego ostrzegał mnie konsekwentnie przed radarami.
Gdyby coś nie działało to na pewno zwróciłbym na to uwagę.
Nie wiem czy jest sens instalować wersję 2.5.3 jeżeli ktoś ma 2.5.2. Chyba tylko po to aby mieć najnowszą.
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
- beetle-m
- Garniak
Dzięki. Nie trzeba przejeżdżać wielu kilometrów tylko 7 puntów (po jednym w każdej kategorii: FS, FP, AT, KD, ...).
Poprzednie wersje POILoader'a nie zawsze kochały urządzenia serii 2xx z dźwiekami WAV i nazwami plików: "safety".
Stąd moje szczegółowe pytania zwłaszcza po wypowiedzi, że wszystko działa.
Poprzednie wersje POILoader'a nie zawsze kochały urządzenia serii 2xx z dźwiekami WAV i nazwami plików: "safety".
Stąd moje szczegółowe pytania zwłaszcza po wypowiedzi, że wszystko działa.
Pozdrawiam, mariuszD
- beetle-m
- Garniak
Re:
Czy ktoś natrafił już na jakiś trop w tym temacie ?Spider pisze:Czy w POILoaderze (wersja 2.5.2) istnieje jakiś sposób żeby w trybie Silent podać z linii komend dodatkowe parametry, żeby program wygenerował plik GPI i zapisał go katalogu X z danych z znajdujących się w katalogu Y. np.Kod: Zaznacz cały
poiloader /Silent -source "C:\POI\" -destination "C:\poi.gpi"
Moje testy wykazały, że dla wersji 2.5.2 oraz 2.5.3 tryb "silent" wyraźnie wymaga podłączonego urządzenia (USB).
Niestety, w tym trybie nie ma możliwości generowania pliku poi.gpi na dysk komputera ("Własny folder - zaawansowane").
Pozdrawiam, mariuszD
Re: POI Loader i POI
Jeżeli uruchomimy PoiLoadera z wiersza poleceń w ten sposób (sprawdzałem na wersji 2.5.3)
to pojawia się komunikat, z którego wynika, że można program uruchomić następująco
Trzeba by rozpracować co to jest ten UsbUnitId.
Po analizie pliku PoiLoader.exe wydaje mi się, że w wierszu poleceń akceptuje on jedynie opcje UsbUnitId, Silent oraz Help.
Kod: Zaznacz cały
Poiloader /helpKod: Zaznacz cały
PoiLoader /UsbUnitId <UNITID> or PoiLoader /SilentPo analizie pliku PoiLoader.exe wydaje mi się, że w wierszu poleceń akceptuje on jedynie opcje UsbUnitId, Silent oraz Help.
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
W trybie silent nie ma możliwości zapisu do własnego folderu ponieważ POILoader nie zapisuje tego ustawienia w rejestrze. W rejestrze ([HKEY_CURRENT_USER\Software\Garmin\POILoader\Settings]) zapisywane jest tylko ostatnie urządzenie Garmina w kluczu o nazwie "LastDevice"beetle-m pisze:Moje testy wykazały, że dla wersji 2.5.2 oraz 2.5.3 tryb "silent" wyraźnie wymaga podłączonego urządzenia (USB).
Niestety, w tym trybie nie ma możliwości generowania pliku poi.gpi na dysk komputera ("Własny folder - zaawansowane").
- beetle-m
- Garniak
Gram w ciemno, że to numer ID urządzenia podłączonego przez USB.pelsta pisze:Trzeba by rozpracować co to jest ten UsbUnitId.
Mnie bardzo interesują dwie opcje:
- działanie trybu Silent dla tworzenia pliku na dysk komputera, a nie bezpośrednio do urządzenia
- możliwość generowania pliku o nazwie odpowiadającej nazwie katalogu wskazanego podczas akcji (zamiast nazwy: poi.gpi).
Może PouchX zrobi jakieś czary-mary
Pozdrawiam, mariuszD
Re: Nowe Nuvi 755/765/775/785
Jestem uzytkownikiem Nuvi 765, poniewaz mieszkam we Francji postanowilem wgrac sobie punty POI
z danej stronki zwlaszcza dotyczace bezpieczenstwa na drodze.
http://www.gpspassion.com/forumsen/topi ... C_ID=57748
Co zauwazylem, ze znaki czesto sa transparentne i bezsensu widoczne w urzadzeniu wiec trzeba bylo to zmienic w programie graficznym.
Problem jest zrowniez z sygnalizacja glosowa bo niby sa pliki mp3 w ogole do pobrania, ale nie dzialaja i nie mam pojecia dlaczego
Czy ktos z tej stronki korzysta (l) i moze mi pomoc ?
Pozdrawiam
Maciek
z danej stronki zwlaszcza dotyczace bezpieczenstwa na drodze.
http://www.gpspassion.com/forumsen/topi ... C_ID=57748
Co zauwazylem, ze znaki czesto sa transparentne i bezsensu widoczne w urzadzeniu wiec trzeba bylo to zmienic w programie graficznym.
Problem jest zrowniez z sygnalizacja glosowa bo niby sa pliki mp3 w ogole do pobrania, ale nie dzialaja i nie mam pojecia dlaczego
Czy ktos z tej stronki korzysta (l) i moze mi pomoc ?
Pozdrawiam
Maciek
Jakie znaki? Tam jest jeden znak (przewrócony samochodzik) i jeden stary plik csv... MP3 musi mieć identyczną nazwę jak wgrywany plik csv.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Ano wlasnie przewrocony samochod jest, ale po wgraniu nie oddaje wiernie kolorow (zlolty lekko zielonkawy) dlatego ze jest polprzezroczysty co dla mnie wydaje sie dziwne bo i po co to?
MP 3 wgralem z identyczna nazwa i nic .... robiac tryb demonstracyjny i wybierajac dane miejsce nie ma zadnej informacji o zblizajacym sie niebezpieczenstwie.
MP 3 wgralem z identyczna nazwa i nic .... robiac tryb demonstracyjny i wybierajac dane miejsce nie ma zadnej informacji o zblizajacym sie niebezpieczenstwie.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2009, 23:14 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego.
Powód: Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego.
Bo ten plik nie da ostrzeżeń w trybie automatycznym poiloadera. Chyba gdzieś jest to napisane (kiedyś przejrzałem stronkę o bazach gpspassion) z poradą, żeby stosować tryb ręczny.
Przenoszę naszą dyskusję do wątku POILoader i POI.
Pozdrawiam,
Przenoszę naszą dyskusję do wątku POILoader i POI.
Pozdrawiam,
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 4 times
Witam,
czy, poza ręcznym wpisywaniem Punktów ostrzegawczych, istnieje inna metoda zdefiniowania alarmów do punktów POI, jednak nie z pliku csv czy gpx, a tych, które wchodzą w treść mapy, bez ingerencji w strukturę mapy?
Pozdrawiam.
czy, poza ręcznym wpisywaniem Punktów ostrzegawczych, istnieje inna metoda zdefiniowania alarmów do punktów POI, jednak nie z pliku csv czy gpx, a tych, które wchodzą w treść mapy, bez ingerencji w strukturę mapy?
Pozdrawiam.
Epix 2 Sapphire, eTrex SE, Fenix 5 Plus Sapphire, Dakota 20, Montana 650T, GPSMap 76CSx, Virb Elite, Tempe
wersja 2.54: adres jak dotychczas.
Change History
Changes made from version 2.5.3 to 2.5.4:
◦Fixed issue with handling commas in CSV files.
◦Fixed issue with file paths including non-English characters.
Pozdrawiam
Beetl(e)dit:
Opis wersji 2.5.4 na Garniaku.
Change History
Changes made from version 2.5.3 to 2.5.4:
◦Fixed issue with handling commas in CSV files.
◦Fixed issue with file paths including non-English characters.
Pozdrawiam
Beetl(e)dit:
60CSx, Colorado 400t, Suunto X10, Colorado 300 i Colorado 400c. 86S, 79S.
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=67948#p67948
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=67948#p67948
-
robson60rs
- Początkujący
Witam wszystkich ! mam problem trochę z innej beczki (zrobiłem z tego nowy wątek ale jakoś cisza...) Skorzystałem ostatnio z PoiPlaza i zgrałem trochę POI razem z ikonami... ale pojawia się problem z ich wyświetlaniem... Na stronie PoiPlaza, na podglądzie, ikony maja normalne kolory (np. Shell) a po wgraniu do Nuvi 765 WSZYSTKIE mają odcień szmaragdowy, bladoniebieski i zgubiły normalne kolory... Nie wiem za bardzo dlaczego tak jest... Proszę o pomoc i wyjaśnienia jak przywrócić im normalne barwy...I gdzie poza IconFinder.com można znaleźć ikony dla POI? Nie znalazłem na IconFinder żadnych pliczków bmp...
Pozdrawiam
Robert
NUVI 765T + CNE NT 2012.20
Robert
NUVI 765T + CNE NT 2012.20