O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
pwierzchowska pisze:mam gmapprom.img i gmapsupp.img, czy moge usunac ten drugi?
Usuń gmapsupp.img tak jak poradził Ci frasun Ale oczywiście zapisz kopię na PC. Skoro GPMapę masz na karcie to jej nie stracisz. gmapsupp.img to pewnie Twój CNE przed aktualizacją lub jakaś inna (może nawet darmowa) mapa - sprzedawcy często takie wgrywają. A może umiesz posługiwać się programem gmaptool ?
Na nim możesz podglądać zawartość każdego pliku .img a ponadto możesz łączyć kilka plików .img w zestaw map.
Pozdrawiam, Michał
Garmin nuvi 30 + GPMapa (ostatnia) + City Navigator Europe NT 2014.20 + kilka innych
Michał, ale przecież nie zmieści nowego CNE jeśli ma stary w gmapprom.img
chciałem się tylko upewnić czy aby w plikach jest tak jak myślę więc pytałem o wielkość.
Usunąć (oczywiście backupując wcześniej) powinna przede wszystkim gmapprom.img bo ten pewnie waży 1,4 GB ...
ale jak usuwam gmapprom.img to potem nie moge wlaczyc normalnie nuviego, "loading map" i musze robic reset
a jak usune ten gmapprom.img to aktualizacje wgram bez problemu?